Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els treballadors de Nylstar demanen la intervenció de les administracions per garantir el futur de la factoria blanenca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/20/2023 08:42:24 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

NylstarEls treballadors de Nylstar demanen la intervenció de les administracions per garantir el futur de la factoria blanenca

Representants del Comitè d’Empresa van intervenir ahir la tarda a la Comissió d’Empresa i Treball del Parlament de Catalunya

La tarda d’aquest passat dijous, 19 de gener, representants dels treballadors i treballadores de Nylstar van participar a la sessió de la Comissió d’Empresa i Treball del Parlament de Catalunya que s’havia anunciat per aquest dia. En la compareixença, encapçalada pel president del Comitè d’Empresa Xavier Cherino, es van explicar les darreres notícies al voltant de l’actual situació que es viu a la factoria, novament sacsejada arran que el desembre passat la direcció va anunciar l’ERO que suposava acomiadar 24 treballadors del total de 84 què hi ha actualment.


A l'esquerra de la imatge, representants del Comitè d'Empresa
de Nylstar Blanes en la compareixença a la Comissió d'Empresa i Treball
al Parlament de Catalunya celebrada ahir dijous
De fet, els representants dels treballadors i treballadores ja havien anunciat mobilitzacions per la setmana passada, que finalment es van desconvocar arran que el 10 de gener la direcció va anunciar que retirava l’ERO. Ara bé, arran d’aquesta decisió, el Comitè d’Empresa ja no ha rebut cap altra informació ni resposta sobre les possibles solucions que s’havien d’estudiar per garantir el futur de la factoria blanenca, que l’agost d’aquest 2023 complirà un segle de vida.


Intervenció de Xavier Xerino, president del Comitè d'Empresa Nylstar
La compareixença al Parlament de Catalunya d’aquest passat dijous es va fer a petició de tots els grups polítics excepte VOX, i també s’hi havia convidat a participar al principal accionista, Alfons Cirera. Aquest, però, no va intervenir a la Comissió d’Empresa i Treball perquè va marxar poc abans de la seva intervenció. Per tots aquests motius, els representants de la plantilla han expressat la seva preocupació davant la crítica situació actual.


El president del Comitè d’Empresa va aprofitar la compareixença d’ahir per demanar als diputats de la comissió i a la resta d’administracions que intervinguin en el procés per forçar una mediació amb la direcció de Nylstar. El recel de les treballadores i treballadors envers les intencions de l’empresa es basa no tan sols en què renunciessin ahir a intervenir. Segons han fet públic, la direcció ha registrat un canvi de nom i ha retirat part de la producció a un magatzem de Canet.


Roda de Premsa posterior a la celebració de la Comissió d'Empresa i Treball
Enllaços Vídeo Compareixença al Parlament de Catalunya i Posterior Roda de Premsa:
https://www.parlament.cat/ext/f?p=700:15:0:::15:P15_ID_VIDEO,P15_ID_AGRUPACIO:14057010,17489
https://www.parlament.cat/ext/f?p=700:15:0:::15:P15_ID_VIDEO,P15_ID_AGRUPACIO:14057763,17495Data de realització: 01/20/2023 | Data de la darrera actualització: 01/20/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300