Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

300 estudiants de la Selva han participat a les II Jornades d’Orientació Universitària al Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/22/2023
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGO300 estudiants de la Selva han participat a les II Jornades d’Orientació Universitària al Teatre de Blanes

S’han fet tres sessions amb alumnes de Blanes, Lloret, Tossa, Maçanet i Vidreres, organitzat pel CRP Selva II amb el suport de l’Ajuntament, així com la UAB, UdG i UPC

El Teatre de Blanes ha allotjat aquesta setmana la segona edició d’una experiència molt ben valorada, nascuda tot just l’any passat amb la vocació que es repeteixi cada curs a partir d’ara. Han estat les II Jornades d’Orientació d’Universitats Catalanes (JOUC), que han tingut lloc durant tres dies consecutius, finalitzant ahir dimecres.


3a i darrera sessió de les JOUC, dimecres passat, dedicada a la UPC
A diferència de l’any passat, en què es van celebrar a finals del mes de febrer, aquest 2023 s’han pogut fer coincidint amb principis d’any, facilitant d’aquesta manera que els i les estudiants que han participat puguin tenir més dades per fer l’elecció amb major antelació. Les ha organitzat el Centre de Recursos Pedagògics de la Selva (CRP Selva II) amb seu a Blanes, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, que ha cedit el Teatre de Blanes perquè s’hi allotgin.


L’objectiu estava clar: aclarir dubtes i aportar la informació necessària per poder prendre una decisió tan cabdal com és escollir el futur acadèmic, cap a on es vol vehicular el futur professional. Per fer-ho s’ha comptat durant tres dies consecutius amb les aportacions de representants de tres universitats públiques catalanes: dilluns va ser el torn de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), dimarts de la Universitat de Girona (UdG), i ahir dimecres va tancar el periple la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Més de 300 estudiants de la Selva han participat a les jornades

Sumant la participació de les tres sessions, hi ha hagut més de 300 estudiants d’arreu de la comarca selvatana. De les tres tardes en què ha tingut lloc, la que ha comptat amb un major nombre d’assistents va ser la del passat dimarts. Cada dia el representant de cada universitat catalana convidada s’ha encarregat de presentar a l’alumnat les respectives ofertes d’estudis i serveis universitaris. Les sessions estan dirigides a l’alumnat de batxillerat i cicles formatius de grau superior.


Cal tenir en compte que totes les universitats organitzen cada any sengles jornades de Portes Obertes perquè els i les futures estudiants puguin descobrir els respectius campus presencialment. Tant en el cas de les II Jornades d’Orientació d’Universitats Catalanes d’aquest 2023 com en les Jornades de Portes Obertes que es fan a les universitats, es convida especialment les i els futurs estudiants assisteixin acompanyats de les respectives famílies i amics.

Es tracta que, entre tots plegats, es pugui contribuir a que l’elecció dels estudis universitaris es pugui prendre tenint en compte tots els factors i la informació que cal tenir per decidir-ho. Les II Jornades d’Orientació d’Universitats Catalanes han comptat amb la participació de joves estudiants procedents dels instituts i centres d’ensenyament secundari de les poblacions de Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Maçanet de la Selva i Vidreres.


Totes tres sessions s’han fet amb idèntic horari: a partir de les 5 de la tarda fins a 2/4 de 7 del vespre. La primera vetllada inaugural de dilluns passat la va encetar el director del CRP Selva II, José R. Baena, acompanyat de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, comptant igualment amb l’assistència de la tinenta d’alcalde d’Educació, Olga López.



Data de realització: 01/20/2023 | Data de la darrera actualització: 01/22/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300