Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’activista mediambiental Francisco Vera parla a Blanes sobre la inquietud dels nens i nenes per lluitar contra el canvi climàtic


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/25/2023 11:28:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Festa de la deixalleriaL’activista mediambiental Francisco Vera parla a Blanes sobre la inquietud dels nens i nenes per lluitar contra el canvi climàtic

La xerrada va encetar ahir al vespre els actes del 9è aniversari de la Biblioteca Jove, on també va presentar el seu llibre ‘¿Que es el cambio climático?’

Amb motiu de la celebració del novè aniversari de la inauguració de la Biblioteca Jove -la sala que forma part de la Biblioteca Comarcal de Blanes-, la tarda d’aquest passat dimarts el servei cultural va acollir un acte divulgatiu certament excepcional. Es tractava de la xerrada protagonitzada per l’activista mediambiental Francisco Vera Manzanares, qui tot just uns dies abans havia rebut l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, al Despatx d’Alcaldia.


Benvinguda als actes commemoratius 9è aniversari Biblioteca Jove,
a càrrec de la directora de la Biblioteca Comarcal, Gemma Ciuró
Emmarcada sota el mateix títol del seu llibre ‘¿Que es el cambio climático?’, la xerrada del jove activista mediambiental d’abast mundial va fer arribar al públic assistent la inquietud que tenen els nens i nenes pels seus devastadors efectes que ja s’estan deixant notar arreu del planeta. Sobretot per l’elevat preu que estan pagant els territoris més desfavorits que, tal com va explicar durant l’acte, són precisament els qui tenen menys culpa d’haver provocat el canvi climàtic.


L’educació com a pilar de la societat pot canviar-ho tot, per això considera que és una arma més potent que cal promoure per transformar la societat en positiu, revertir tot el què s’ha fet malament. I és que, tal com va sentenciar: “Si no cuidem el nostre planeta, no tindrem futur”, un futur que precisament les nenes i nens d’ara ja estan patint en el present, com herència dels qui els han precedit, dels qui fins ara se suposava que havien de conduir correctament el món.


Per aquest motiu, va decidir escriure el llibre que va presentar ahir a la Biblioteca Comarcal, que l’acompanyava en les seves versions en castellà i àrab, dos dels idiomes a què ja ha estat traduït. Tot i que el llibre està catalogat per a lectores i lectors de 6 a 8 anys, els problemes ambientals que avui ja estan impactant en la societat i preocupació no tenen edat, per això resulta un bon exercici afrontar els dubtes que es puguin tenir sobre aquest tema des de la perspectiva d’un nen.

‘Guardians per la Vida’, part del ‘Fridays For Future’ de Greta Thunberg

Francisco Vera Manzanares és fundador del moviment ambiental ‘Guardians per la Vida’, que forma part del ‘Fridays For Futur’ que lidera Greta Thunberg, l’adolescent sueca que també remou consciències amb la seva determinació. L’activista mediambiental va ser nomenat l’any 2021 Ambaixador de Bona Voluntat de la Unió Europea pel seu lideratge a favor del medi ambient i la defensa per la vida.


L’objectiu dels guardians per la vida no és altre que promoure la consciència ambiental així com incentivar nous lideratges, no tan sols pel que fa als aspectes climàtics i ambientals. També vol incidir en d’altres temes, remoure la consciència dels polítics davant els temes que consideren rellevants sota la premissa que les nenes i nens també són ciutadans.


Per això es va proposar escriure el llibre que presentava ahir a Blanes, un lloc on es reflecteixen dues de les seves grans passions: la primera és tot el què està relacionat amb el medi ambient, i la segona la lectura. Per això, la idea de crear una eina d’educació ambiental pels infants i joves amb un llenguatge molt entenedor –fins i tot per a adults negacionistes- li va semblar que era un dels mitjans ideals per seguir lluitant per la seva causa.


Justament sobre aquest darrer aspecte l’interpel·lava ahir una de les persones que va assistir a la xerrada, un professor qui va confessar l’agradable sorpresa que li havia suposat conèixer un jove –Francisco Vera te 13 anys- que alliçoni als adults sobre temes tan complexes. Per això, reclamava que es doni més espai, que s’estimuli la consciència política dels joves, perquè tenen molt a dir, igual que va fer ahir a Blanes aquest noi amable, cordial i senzill, certament un bon guardià de la vida planetària.


La seva xerrada, que va comptar entre el públic assistent amb l’alcalde i la tinenta d’alcalde de Medi Ambient i de la Biblioteca, Marina Vall·llosada, va ser com dèiem la primera part de la celebració del 9è aniversari de la inauguració de la Biblioteca Jove. Tot seguit, el lliurament dels 14ens Premis Bolleré del Concurs de Relats Breus per a Joves, va completar la commemoració.Data de realització: 01/25/2023 | Data de la darrera actualització: 01/25/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300