Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els Pressupostos 2023 de l’Ajuntament de Blanes es queden sobre la taula per manca de recolzament


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/26/2023 11:13:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els Pressupostos 2023 de l’Ajuntament de Blanes es queden sobre la taula per manca de recolzament

L’altra punt destacat del ple ha estat la renúncia de Laia Gelabert (PSC) al seu càrrec de regidora, així com el prec dels treballadors de Nylstar perquè se’ls ajudi a trobar una solució

Finalment el tema més destacat tractat al ple municipal d’aquest mes de gener ha quedat sobre la taula sense poder-se aprovar: els Pressupostos 2023. Així ha estat després que en la votació l’equip de govern no ha comptat amb el recolzament necessari perquè prosperessin: els únics vots a favor han estat els 5 d’ERC a l’equip de govern, mentre que el PSC s’ha abstingut. La resta de vots de BECP, JxB, C’s i dels quatre regidors no adscrits han estat en contra.


Vots a favor Pressupostos 2023
Els pressupostos per aquest 2023 que es portaven a aprovació preveien uns ingressos de 52.093.572 € i unes despeses de 48.261.738 €. Cal dir que els prop de 4 M€ de diferència que hi ha formaven part dels fons de contingència. Durant l’exposició dels pressupostos l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ja ha avançat que, en cas que no poguessin prosperar, significaria la paralització de bona part dels serveis que fa el consistori, així com la impossibilitat de continuar diversos projectes d’inversions, alguns dels quals estan ara en la seva 1a fase d’execució.Vots en contra Pressupostos 2023
Això és perquè, tal com ha explicat el batlle, al no aprovar-se els pressupostos per aquest any s’anirà a pressupostos prorrogats, que significarà no poder incloure a les partides totes les modificacions que es van estar fent durant el 2022 per incloure als números inicialment aprovats a finals del 2021. No obstant, també ha explicat que es continuarà treballant perquè, ja sigui en un ple ordinari o extraordinari, es puguin aprovar uns pressupostos específics per aquest any.


Abstencions Pressupostos 2023
Per la seva banda els grups polítics i regidors no adscrits a la oposició, han defensat la seva negativa a recolzar els pressupostos explicant que les respectives propostes que havien fet arribar a l’equip de govern consideraven que no s’havien recollit. També hi ha hagut qui ha censurat el fet d’haver portat els pressupostos a debatre quan se sabia que no hi haurà prou vots a favor.

Majoritàriament, també han refusat que estiguin obstaculitzant la tasca de govern i han recordat tot un seguit de peticions d’informació que ja porten fent des de fa temps i que encara no tenen resposta. En aquest darrer sentit, alguns regidors i regidores ja han avançat la intenció de seguir treballant per arribar a un consens.

Renúncia de Laia Gelabert al seu càrrec de regidora i lliurament Font Gòtica

Un altre dels punts destacats que ha inclòs la sessió plenària d’avui ha estat la renúncia al seu càrrec presentada per la regidora del PSC Laia Gelabert Heijo. La seva decisió es deu a un informe elaborat per la Secretaria de l’Ajuntament de Blanes on s’explica la incompatibilitat entre el seu càrrec públic i el seu lloc de treball a Aigües de Blanes, empresa on el 51% de les accions són de l’ajuntament.


L'alcalde, Àngel Canosa, lliura la Font Gòtica a Laia Gelabert Heijo
L’anterior secretari del consistori que ocupava aquest càrrec l’any 2019, quan es va constituir l’actual plenari, no havia advertit sobre aquest aspecte. Fa pocs mesos, però, al ser substituït per un nou secretari municipal, aquest va dictaminar tot el contrari, informant d’aquesta incompatibilitat. Després de relatar la cronologia, la regidora ha reiterat que considera que ha actuat correctament, avalada per l’informe inicial, pel plenari i pel mateix alcalde.

Per últim, ha reiterat la tranquil·litat de consciència amb què plega, així com la seva incomprensió per tot el què l’ha forçat a presentar la seva dimissió. Al terme d’aquest punt de l’ordre del dia s’ha complert amb la cerimònia que es fa sempre que una regidora o regidor deixa el seu càrrec: se li ha lliurat la Font Gòtica, la màxima distinció que atorga l’Ajuntament de Blanes.


Aplaudiment dels regidors i regidores, a més a més del públic
assistent, a Laia Gelabert Heijo
Val a dir que, després de rebre aquest reconeixement, tant els i les 20 regidores i regidors restants com bona part del públic, li ha dedicat un càlid aplaudiment posant-se dempeus. Laia Gelabert ha continuat la resta de la sessió asseguda entre el públic. En el proper ple està previst que prengui possessió del seu càrrec en substitució de Laia Gelabert com a nou regidor del PSSC, Javi López.

Resta de punts a l’ordre del dia

Pel que fa a la resta de punts inclosos a l’ordre del dia d’aquest mes de gener, tots han prosperat per unanimitat. Així ha estat amb el primer tema de debat, el cinquè a l’ordre del dia, per iniciar l’expedient de contractació i el plec de clàusules per a l’adjudicació conjunta de la redacció del projecte bàsic, així com la construcció del nou edifici per a la Policia Local i Protecció Civil.


Un dels punts aprovats per unanimitat
També s’ha aprovat per unanimitat la modificació de l’Ordenança Fiscal de les taxes per serveis generals perquè a partir d’ara els certificats d’empadronament passin a ser gratuïts. Per últim, un altre tema que ha prosperat amb el recolzament de tot el plenari ha estat el Pla de Mesures Antifrau dels Fons Next Generation de l’Ajuntament de Blanes.

Pel que fa a l’apartat de Precs i Preguntes, en la primera part dels polítics s’ha parlat de la pròrroga de la concessió d’explotació de les zones blaves; definir les condicions per fer possible la construcció d’un tanatori; la TV de la Selva; la situació de Nylstar; el Paratge de Pinya de Rosa; l’activitat de Nau4 i el Punt d’Informació Juvenil; les escoles bressol; o bé la pista coberta de Mas Florit. D’altra banda la regidora no adscrita, Rosa Aladern, s’ha referit a la decisió de la Fiscalia de Girona d’arxivar la investigació de les seves actuacions com a regidora d’Urbanisme, exigint a l’alcalde una rectificació.


Intervenció en l'apartat de Precs i Preguntes del ple de Xavier Cherino,
president del Comitè d'Empresa de Nylstar
Respecte les intervencions del públic, ha destacat la que ha fet el president del Comitè d’Empresa, Xavier Cherino, qui ha demanant la intersecció de l’Ajuntament des del seu àmbit d’actuació, perquè segueixi recolzant-los com sempre ha fet, per ajudar-los a trobar una solució davant la crítica situació que es pateix. En aquest sentit, els treballadors han mostrat la seva desesperació perquè, en l’actualitat, no hi ha cap interlocutor amb qui es pugui parlar per saber quines possibles solucions es poden trobar.


Respecte aquest tema, l’alcalde ha remarcat que no es pot deixar perdre un actiu històric tan important com és l’empresa Nylstar, l’antiga SAFA que tanta incidència va tenir en el seu moment, lligada a la pròpia història del municipi. També s’han tractat altres temes, com per exemple diversos problemes que pateix l’Escola d’Educació Especial Ventijol, o bé la cobertura que s’havia de construir a la pista esportiva de Mas Florit.
Data de realització: 01/26/2023 | Data de la darrera actualització: 01/27/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300