Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes avança en la definició i implementació de l’Agenda 2030


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/27/2023 09:31:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOL’Ajuntament de Blanes avança en la definició i implementació de l’Agenda 2030

Més de 300 treballadors i treballadores del consistori participen als tallers formatius per alinear els projectes municipals amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Coincidint amb aquest mes de gener, l’Ajuntament de Blanes a través del Servei de Medi Ambient, comptant amb la complicitat de la resta d’àrees de govern, ha iniciat la definició i implementació de l’Agenda 2030 al municipi. Es tracta principalment que les accions impulsades des del consistori estiguin alineades amb els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible, coneguts amb les sigles ODS.


Sessions formatives Agenda 2030 personal Ajuntament de Blanes
Després del treball previ per definir el procés d’implementació, aquests dies s’han iniciat els tallers formatius adreçats als més de 300 treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Blanes. Les sessions finalitzaran a principis de febrer i apleguen el personal de totes les categories laborals: tant l’administratiu com els caps d’àrea i personal tècnic directiu de la totalitat de departaments i àrees de govern municipals. Suposen una nova metodologia de treball transversal i un repte per al desenvolupament sostenible.


Aquesta mateixa formació també la rebran els càrrecs electes, és a dir: els regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, i més endavant també està previst que hi hagi tallers externs adreçades a les entitats, així com a la ciutadania en general, de manera que arribi al màxim nombre possible. El procés d’implementació dels ODS al municipi també inclourà altres accions com ara enquestes a grups d’interès i organització d’actes específics.


Per coordinar i fer més efectives les accions que es decideixin implementar i executar, s’ha creat un grup motor que les aglutinarà i promourà. Per poder impulsar aquest procés de la millor manera possible, s’ha contractat els serveis de Vector5, en base a la proposta presentada per l’empresa i a la subvenció atorgada per la Diputació de Girona a l’Ajuntament de Blanes, per un import de prop de 14.000 €. Abans d’iniciar-se un dels tallers, la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada, va donar la benvinguda a tothom, agraint per anticipat la implicació en el projecte comú.


La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada,
donant la benvinguda en una de les sessions de treball
Implementació dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

L’Agenda 2030 es planteja com una eina integral, multidimensional i d’aplicació universal que es desplega mitjançat un sistema de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible –coneguts amb les sigles ODS- a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals. Abasten no tan sols esferes socials i ambientals, sinó també econòmiques i d’altres dimensions que també cal abordar per assolir un òptim resultat.

Els ODS són 17 fites globals establertes per les Nacions Unides, amb el repte que tota la humanitat arreu del planeta afrontin abans del 2030, i que cal assolir necessàriament de manera conjunta. Inclouen qüestions com aconseguir la fi de la pobresa i la fam, millorar en la salut i l’educació, acabar amb les desigualtats, l’energia assequible i no contaminant, acció climàtica i vida submarina, o bé la producció i consum responsables.


Cada ODS inclou diferents fites fins a sumar-ne un total de 169, que contribueixen al compliment dels objectius. Implementar l’Agenda 2030 mitjançant l’adaptació dels ODS al context de la realitat local és actualment el principal repte dels ens locals, com és el cas de l’Ajuntament de Blanes. La definició més concreta de l’estratègia 2030 de Blanes representa l’oportunitat de combatre la pobresa, mitigar i adaptar-se al canvi climàtic, així com disposar, en definitiva, d’una eina de mobilització col·lectiva al voltant d’objectius comuns.
La voluntat del consistori blanenc és contribuir a millorar la qualitat de vida de totes les persones que són al planeta en general i al municipi en concret. Per tant, l’alineació de les polítiques públiques locals amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible a través dels diferents departaments i àrees de govern del consistori és fonamental per identificar així fortaleses i oportunitats per a la posterior redacció de l’Agenda 2030 de Blanes.



Data de realització: 01/27/2023 | Data de la darrera actualització: 01/27/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300