Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes fa una crida a que la ciutadania prengui els carrers en nom de la pau al ‘Manifest per la Pau’ 2023


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/31/2023 08:42:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PAU NO A LA GUERRABlanes fa una crida a que la ciutadania prengui els carrers en nom de la pau al ‘Manifest per la Pau’ 2023

Aquest passat dilluns, coincidint amb el Dia Internacional de la No Violència, van començat els actes de la ‘Setmana per la Pau’ amb la lectura d’un text reivindicatiu

Blanes ha iniciat els actes de la ‘Setmana per la Pau 2023’ que tindran lloc durant tots aquests dies, culminant divendres amb una de les accions més emblemàtiques d’aquests darrers temps: la ‘Marxa per la Pau’. Per encetar els actes que configuren la programació d’enguany, ahir a la tarda es va fer la lectura del ‘Manifest per la Pau’ 2023, coincidint precisament amb el Dia Internacional de la No-Violència i la Pau que s’escau el 30 de gener.


Lectura Manifest per la Pau
Actes Setmana per la Pau a Blanes 2023
L’acte es va encetar amb unes paraules de benvinguda de la tinenta d’alcalde de Nova Ciutadania i Solidaritat, Marina Vall·llosada, mentre que l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va cloure’l. Els acompanyaven regidores i regidors del consistori, així com representants de les entitats que formen part de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, així com ciutadans i ciutadanes que van voler afegir-s’hi.


La tinenta d'alcalde de Nova Ciutadania i Solidaritat, Marina Vall·llosada,
donant la benvinguda a l'acte
Crida a la ciutadania perquè prengui els carrers en nom de la pau

El nucli central de l’acte va ser la lectura del manifest, a càrrec de Joan Rius, representant de Blanes Solidari. Tot just començar, el text recordava que “aquesta no és terra de guerra, sinó de Pau”, desitjant que no tardi en arribar el dia en què enlloc de desitjar la pau, diguem que estem xalant-la, perquè això voldrà dir que ja s’ha abastat.


Després de recordar que l’any passat la lectura del manifest es va haver de fer virtual per la pandèmia, que encara segueix entre nosaltres, també s’ha fet esment a l’altra crisi que impacte arreu del planeta pràcticament aviat farà un any: la guerra d’Ucraïna. En relació a aquest conflicte bèl·lic, el manifest fa una crida a la ciutadania per generar una mena de tsunami pacifista: “Hem d’unir les nostres forces a les dels moviments socials i pacifistes de tot el continent per a aturar aquesta guerra irracional. Cridem els ciutadans a prendre els carrers en nom de la pau i ens solidaritzem amb el poble d’Ucraïna que es veu obligat a abandonar les seves llars”.


Joan Rius, de Blanes Solidari, llegint el Manifest per la Pau 2023
Al fil d’aquest pensament, es va fer esment a alguns dels altres indrets d’arreu del planeta on també s’està patint algun conflicte bèl·lic, tal com assenyala l’International Crisis Group (ICG). Així, enumera 10 focus de conflicte al món: Etiòpia, Afganistan, Estats Units i Xina, Iran i Israel, Israel i Palestina, Haití, Birmània, el Jihadisme a l’Àfrica i el Iemen.


Ara bé, també adverteix: “Creure en una societat de Pau sense generar cap canvi és un somni utòpic i impossible. Nosaltres no podem evitar guerres ni generar una píndola que ens porti la Pau de manera immediata, però si podem prendre consciència de la diversitat d’opinions, de creences i cultures per esdeveniment en riquesa pel poble, per continuar creixent en comunitat”.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va cloure l'acte
Per últim, es recorda que per assolir els objectius que mena tant el Manifest com la pròpia Setmana per la Pau, cal posar el focus en l’educació perquè l’utopia pugui esdevenir en realitat. Per això, el text es tanca amb un cant a l’esperança: “Des de Blanes reivindiquem que al món hi té cabuda tothom, tothom té dret a ser ciutadà d’allà on desitgi sense patir-ne conseqüències (...) Estem fermament segures i segurs que els conflictes es poden resoldre si se’n tenen ganes i si s’estableix una bona base de diàleg, convivència i respecte per l’altre”.Data de realització: 01/31/2023 | Data de la darrera actualització: 01/31/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300