Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Generalitat inverteix 1’6 M€ en reparar la coberta de la Llotja i l’urbanització del moll de ribera de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/01/2023 05:42:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PorDeBlanesLa Generalitat inverteix 1’6 M€ en reparar la coberta de la Llotja i l’urbanització del moll de ribera de Blanes

Les dues obres van començar el passat mes de desembre, i està previst que s’hagin enllestit a finals de juny d’aquest 2023

L’empresa pública Ports de la Generalitat està realitzant en l’actualitat dues accions al port de Blanes per donar millor servei al sector pesquer, així com per impulsar la mobilitat i la integració del port a la ciutat, obrint més la zona de ribera a la ciutadania. Les dues obres, que van començar el passat mes de desembre, està previst que finalitzin a finals de juny, i suposen una inversió de 1’6 M€.


Primers treballs a la zona portuària, desembre 2022
Fotografia: Ajuntament de Blanes
D’una banda, s’està fent la reparació de la coberta de la llotja per assegurar la seva funcionalitat estructural, així com la seva estanquitat per millorar les condicions de treball del sector pesquer i donar-los més qualitat de servei. Aquests treballs tenen un import aproximat d’uns 700.000 €, la meitat dels quals es finança en el marc del Programa Operatiu d’intervenció comunitària del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).

Les obres s’han fet coincidint amb les dues vedes d’encerclament primer i d’arrossegament ara amb l’objectiu de minimitzar l’afecció en l’operativa. Els treballs van començar amb el desmuntatge d’elements de la coberta que no tenen funcionalitat per poder aprofitar la coberta interior i instal·lar-hi plaques fotovoltaiques.


Obres de reparació de la coberta de la llotja, gener 2022
Fotografia: Ports de la Generalitat
Posteriorment la coberta s’impermeabilitzarà per evitar filtracions perquè tant l’estructura metàl·lica com les bigues de fusta i els béns que alberga la nau no pateixin afectacions quan plou. D’altra banda, l’estructura metàl·lica rebrà un tractament per eliminar la seva corrosió a causa de la seva continuada exposició a l’ambient marí. Així mateix, les parts de les bigues afectades per la humitat també se substituiran.

Urbanització del moll de ribera

Pel que fa a les obres de la zona de la ribera, consistiran en la reordenació de l’espai amb ampliació de voreres, enjardinament, pavimentació, instal·lació de mobiliari urbà i nova senyalització. L’objectiu d’aquests altres treballs és definir nous vials per a la circulació de vehicles, així com que hi hagi nous itineraris perquè els utilitzin els vianants.


Obres Urbanització Moll de Ribera, gener 2022
Fotografia: Ports de la Generalitat
Això permetrà millora la mobilitat i integrar millor el port i el teixit urbà. L’actuació compta amb una inversió aproximada d’uns 870.000 €. El projecte preveu donar a aquesta zona del port un apunt de vista més paisatgístic per a l’ús de la ciutadania amb noves zones d’ombra i espais enjardinats. Així, està prevista la creació d’una zona de jocs infantils entorn de la llotja, vella per donar ajor ús social a la part central de l’explanada del port.


Primers treballs a la zona portuària, desembre 2022
Fotografia: Ajuntament de Blanes
Els primers treballs han consistit en l’enderroc i adaptació dels elements existents, com ara paviments i vorades. La planificació prevista continuarà amb la nova pavimentació i noves rasants i voreres. S’han de modificar els vials i els circuits actuals, creant-ne de nous que posin l’accent en els circuits per a vianants i millorar la mobilitat a tota la zona portuària: tant la rodada com la que es fa a peu.Data de realització: 02/01/2023 | Data de la darrera actualització: 02/01/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300