Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes enceta dissabte la programació professional, que inclou 9 espectacles


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/02/2023 11:50:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Teatre de BlanesEl Teatre de Blanes enceta dissabte la programació professional, que inclou 9 espectacles

Cinc d’ells són de teatre i dos altres tenen la música com ingredient. També hi haurà dos concerts a càrrec d’artistes blanencs: el pianista Luís Relucio i la cantant Brenda Delgado

Aquest proper dissabte, 4 de febrer, el Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud aixecarà el teló de la programació professional. Al llarg dels propers mesos, la cartellera de l’equipament cultural es completarà amb els actes i espectacles organitzades per entitats locals, així com els espectacles que organitza Rialles Blanes, que també són a càrrec de companyies professionals especialitzades en el públic infantil i familiar.


Un altre ingredient de la programació professional al Teatre de Blanes que compta amb un recorregut propi és el Cicle Gaudí que organitza l’Ajuntament de Blanes amb la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català. És un circuit estable que aquest 2023 ja va iniciar la seva singladura el passat 19 de gener amb ’42 segundos’, i continuarà el 16 de febrer amb ‘Un año, una noche’.

Una programació professional amb un equilibri entre la paraula i la música

En total, s’han inclòs a la programació professional del Teatre de Blanes nou espectacles que aniran succeint-se dalt l’escenari blanenc complementats per la resta d’ingredients locals, infantils i cinematogràfics. D’aquestes nou propostes, 5 són dramatúrgies pròpiament dites, 1 barreja la música i la poesia, 1 altre és una comèdia musical, i 2 són sengles concerts.


Aquest dissabte, 4 de febrer, 'Un Tal Shakespeare', amb Marcel Tomàs
De les 5 obres de teatre, la primera que es podrà gaudir serà la que precisament encetarà la programació professional dissabte vinent, 4 de febrer, a les 21. Es tracta de la comèdia ‘Un Tal Shakespeare’, a càrrec de Marcel Tomàs i Cascai Teatre. L’actor Marcel Tomàs passa pel sedàs del seu particular univers creatiu alguns dels icones del gran dramaturg, al servei d’un show hilarant que els seguidors del genial escriptor anglès apreciaran de debò.


La següent dramatúrgia s’emplaça pel divendres 10 de març amb els dos excomponents de Teatre de Guerrilla Fel Faixedas i Carles Xuriguera, que presenten la comèdia ‘Ni rastre de qui vam ser’. Després de 20 anys del seu últim espectacle, tornen a l’escenari per recuperar la seva particular essència, el seu clown i la manera tan particular que tenen de fer i de dir les coses pel seu nom.


Jaume Madaula i Anna Tobies presenten 'Els dies de la revolta feliç' l'1 d'abril
Seguint la cronologia d’aquest 2023, la següent funció barreja la música i la poesia, a través de l’espectacle ‘Els dies de la revolta feliç’, protagonitzat per l’actor Jaume Madaula i la músic i poetessa Anna Tobies, a través d’una dramatúrgia a càrrec d’Albert Roig. És un homenatge al poeta Gabriel Ferrater amb motiu de la celebració dels 100 anys del naixement i els 50 anys de la seva mort. Recorda i honra una vida apassionada, amanida amb la intel·ligència, sensibilitat i gosadia de l’autor, van determinar el seu procés creatiu.


Coincidint amb el dia més literari de l’any, el 23 d’abril, el Teatre de Blanes acollirà un títol de directes reminiscències d’un dels títols més internacionals amb ‘Hamlet.01’, de l’Associació Cultural Primera Rèplica. Sergi Belbel es proposa entretenir i fer riure el públic amb el Hamlet de Shakespeare, esbudellant el primer acte d’una de les tragèdies més cèlebres de l’autor anglès, i fa que el propi personatge de Hamlet pugi a l’escenari per explicar, escena per escena, tot allò que s’amaga darrera el text.

L’escena professional continuarà el 13 de maig amb un monòleg a càrrec del conegut showman David Fernández, que presenta ‘No estoy bien’. Qui l’any 2008 va encarnar al cantant ‘Rodolfo Chikilicuatre’ en la paròdia que arribaria a representar España al Festival d’Eurovision, serà a Blanes per dur-hi el seu esbojarrat humor no apte per a qui no li agradi la comèdia que surt dels cànons habituals.


Els dos darrers ingredients teatrals també tenen la comèdia com a fil conductor. Per un costat el 27 de maig s’oferirà ‘Terapèutic’, amb Jaume Fàbregas i Jordi Ferragut, que barregen l’insòlit amb l’absurd. I per l’altre, el periple teatral es tancarà el 3 de juny amb la comèdia musical ‘Autónomos, el Musical’, protagonitzat per Àlex Martínez i Andreu Rami, qui són també els seus autors.

Concerts amb els artistes locals Luis Relucio i Brenda Delgado

Un dels objectius del Teatre de Blanes sempre ha estat promocionar els artistes professionals vinculats amb la ciutat. La programació d’aquests espectacles quan estan disponibles al mercat artístic són garantia de qualitat i, a més a més, són sempre molt ben acollits pel públic teatral, que incideix en una bona ocupació del pati de butaques.


Brenda Delgado actuarà al Teatre de Blanes el 15 d'abril
Justament en aquesta línia, dues de les representacions professionals de la nova programació del Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud aniran a càrrec de dos artistes musicals de Blanes. A més a més, en tots dos casos els dos intèrprets blanencs presentaran l’edició discogràfica del seu treball.


El primer en actuar serà el pianista Luis Relucio, que presentarà el 17 febrer el seu nou treball en format de concert: ‘La promesa’, carregat de l’emoció i expertesa que tenen les seves composicions. Per la seva banda, el 15 d’abril serà el torn de la cantant blanenca Brenda Delgado qui, després de diversos anys d’espera, ha llençat el seu primer àlbum discogràfic on despulla els seus sentiments cantant a l’amor, la família i a la música per compartir.


Teatre de Blanes: representació de 'Bufalo Bill' en l'anterior temporada
Més informació de la Programació, tant professional com local, cinematogràfica i per al públic infantil, a través de l’enllaç: https://www.teatredelacostabravasud.cat/Data de realització: 02/02/2023 | Data de la darrera actualització: 02/02/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300