Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Lliurament de Premis del 92è Concurs de Pessebres de Blanes, acollit de nou a l’Església Santa Maria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/03/2023 12:27:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PESSEBRE TRADICIONALLliurament de Premis del 92è Concurs de Pessebres de Blanes, acollit de nou a l’Església Santa Maria

Montserrat Moraleda, Can Bruno, l’AVV La Plantera i Paula Carnicero han guanyat en les respectives categories de pessebre artístic, popular, d’entitats i infantil/juvenil

Aquesta setmana s’ha celebrat la Festa de la Candelera, que popularment marca la tradició que s’han de desmuntar els pessebres de totes les llars que han lluit coincidint amb les festes de Nadal. Fidel a aquesta tradició l’Agrupació Pessebrista de Blanes organitza al voltant d’aquesta data –que s’escau el 2 de febrer- el lliurament de premis del concurs on participa gent de totes les edats, així com entitats i institucions. Enguany han participat 62 muntatges.


Església Santa Maria, diumenge passat
És un esdeveniment que sempre atrau una gran quantitat de públic, perquè no tan sols hi assisteixen els qui s’han inscrit aspirant a algun guardó. Hi acudeix la família sencera, i a més a més cal dir que tothom sense excepció té dret a tenir el seu doble premi, s’hagi o no classificat, hagi obtingut o no una distinció per part del jurat. D’una banda es rep un trofeu especialment dissenyat per a cada ocasió, i de l’altra la tradicional i emblemàtica bossa de xuxes que accepten petits i grans. Per segon any consecutiu, l’acte es va acollir diumenge passat a l’Església Santa Maria, tot just després que s’havia celebrat la missa de les dotze del migdia.

92è Concurs de Pessebres de Blanes

L’acte del lliurament de premis es viu des de sempre amb la mateixa il·lusió per part de la canalla i la gent gran en un certamen que va camí d’assolir el seu primer segle de vida. Aquesta darrera edició ja ha significat la 92ena. Abans d’entrar en matèria un dels membres del jurat, Pere Robert, va descriure els trets més destacats de l’edició d’enguany, començant per parlar del Pessebre Monumental de l’Ajuntament de Blanes, dedicat al 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici.


Pere Robert, membre del Jurat del 92è Concurs de Pessebres de Blanes
Precisament per aquest motiu, enguany el guardons especialment dissenyats per Sergi Ros han estat inspirats en aquest esdeveniment que llueix des de ja fa mig segle de vida coincidint amb la Festa Major de Santa Anna. Pere Robert també va destacar la participació al concurs d’un grup de nens i nenes refugiades d’Ucraïna que viuen des de fa mesos a Blanes.


D'esquerra a dreta: Olga López, Antònia Coll, Mia Ametller, Gregorio
Morales i Àngel Canosa amb el Primer Premi de Pessebres d'Entitats, Associacions i Institucions
També va llorar els autòmates que un artista del món pessebrista blanenc com és Gregorio Morales ha introduït al muntatge presentat a concurs per l’Associació de Veïns de La Plantera. Tot seguit, va haver un breu torn de parlaments, encapçalats pel president de l’Agrupació Pessebrista de Blanes, Jaume Sagrera, que va lliurar un reconeixement de l’entitat a qui el va succeir en els discursos de benvinguda, Àngel Canosa, alcalde de Blanes.Fotografia Superior: Jaume Sagrera lliura a l'Alcalde un obsequi institucional
Fotografia Inferior: Àngel Canosa durant el seu parlament
Un cop acabats els parlaments, va venir un animat lliurament de premis que també va comptar amb la presència de Rubén Fernández i Susana Castilla, de l’Institut Serrallarga que ajuda en la confecció del Pessebre Monumental; altres membres de l’Agrupació Pessebrista; el rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roura; així com regidors i regidors de l’Ajuntament de Blanes que van ajudar a repartir el gran nombre de premis que caracteritza cada any aquest esdeveniment.

Classificacions Premiats i Finalistes 92è Concurs de Pessebres

Hi ha dues categories principals al Concurs de Pessebres de Blanes: l’artística i la popular. En la primera categoria, la classificació l’ha encapçalat en la seva 92ena edició Montserrat Moraleda; el segon premi ha estat ex aequo per a Gregorio Morales –un habitual guardonat en les diferents edicions del certamen blanenc- i Xavier Fuster; i el tercer premi per a un dels veterans en el món del pessebrisme local: Quim Romero.


Primer Premi Pessebres Artístics: Jaume Sagrera, Mia Ametller, Enric Roura,
Montserrat Moraleda, Àngel Canosa, Olga López, Susanna Castilla i Rubén Fernández
Per la seva banda, en la categoria de pessebres populars, que compta amb un major nombre de participants, el primer premi ha estat per l’espectacular muntatge de Can Bruno, que ocupa tota una sala de l’antic restaurant. El segon premi també ha estat ex aequo en aquesta categoria, i l’han guanyat Quim Romero –tercer classificat en la categoria artística- i un altre veterà pessebrista blanenc, Josep Maria Borràs. Pel que fa al tercer premi, ha estat per Daniel Grimal.


Primer Premi Categoria Infantil/Juvenil: Paula Carnicero
A banda d’aquestes dues principals categories, també hi ha la popular per a associacions i entitats per un costat, així com la categoria infantil/juvenil per un altre. El primer premi en la categoria Infantil/Juvenil ha estat enguany per a Paula Carnicero. Anecdòticament, tant el segon com el tercer premis estan compartits ex aequo: el segon ha estat per Olau Parlon i Eric Capel, i el tercer per a Alba i Noa Baltrons d’una banda, i per a Jana Miranda de l’altra.


Primer Premi Categoria Popular: Can Bruno
En la categoria d’associacions, institucions i entitats el primer premi ha estat pel muntatge presentat per l’Associació de Veïns de La Plantera, on l’ànima el mestre pessebrista Gregorio Morales. De nou, tant el segon com el tercer premis està compartit ex aequo: el segon pel Col·legi Santa Maria i el Col·legi Cor de Maria, i el tercer per l’Edifici Miramar –aquí l’artífex és Josep Maria Baltrons- i la Parròquia Sagrada Família dels Pins.

92è Concurs de Pessebres de Blanes – Nadal 2022-2023

Categoria Artística :
  - Primer Premi: Montserrat Moraleda
  - Segon Premi: Gregorio Morales
  - Segon Premi: Xavier Fuster
  - Tercer Premi: Quim Romero
  - Finalistes: Jordi Roig, Anna Palenciano i Rafi López

Categoria Popular :
  - Primer Premi: Can Bruno
  - Segon Premi: Quim Romero
  - Segon Premi: Josep Maria Borràs
  - Tercer Premi: Daniel Grimal
  - Finalistes: Mia Massó, Miquel Puigdomènech, Poli i Jan Mateu, Jordina Aubanell, José Antonio Sayago, Salvador Ros, Zoe Nocete i Lua Rubio
  Categoria Associacions/Entitats/Institucions
   - Primer Premi: Associació de Veïns de La Plantera
   - Segon Premi: Col·legi Santa Maria (edifici antic)
   - Segon Premi: Col·legi Cor de Maria
   - Tercer Premi: Edifici Miramar
   - Tercer Premi: Parròquia Sagrada Família (Els Pins)
   - Finalistes: Col·legi Santa Maria (edifici nou), Església Santa Anna i Casa d’Infants Refugiats d’Ucraïna

  Categoria Infantil/Juvenil
   - Primer Premi: Paula Carnicero
   - Segon Premi: Olau Parlón
   - Segon Premi: Eric Capel
   - Tercer Premi: Alba i Noa Baltrons
   - Tercer Premi: Jana Miranda
   - Finalistes: Marc i Ivette Esteve + Biel Martín  Data de realització: 02/03/2023 | Data de la darrera actualització: 02/03/2023


  © Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

  Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

  Inici de la pàgina

  © Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300