Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes ha aixecat el teló de la nova programació amb humor shakesperià


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/06/2023 08:22:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Teatre de BlanesEl Teatre de Blanes ha aixecat el teló de la nova programació amb humor shakesperià

‘Un Tal Shakespeare’, amb un incommensurable Marcel Tomàs, ha encetat el nou cartell professional que continuarà el 17 de febrer amb el pianista blanenc Luis Relucio

En els temps que corren, i de fet en qualsevol moment, no hi ha millor teràpia pel cos i l’esperit que una bona rialla, i si a més a més la produeix l’humor intel·ligent és doblement agraïda per l’intel·lecte. Aquest regal i encara més, una excel·lent interpretació, és el què va oferir Marcel Tomàs aquest passat cap de setmana amb el primer dels espectacles de la programació professional al Teatre de Blanes.


'Un tal Shakespeare', dissabte passat al Teatre de Blanes
L’estrena de la cartellera professional, que va tenir lloc dissabte passat, ha aixecat el teló amb l’obra ‘Un Tal Shakespeare’, on les arxiconegudes icones del genial escriptor van anar passant una per una per l’espasa verbal d’un clown contemporani com és Marcel Tomàs. Una funció hilarant i corrosiva a l’hora, per obra i gràcia de la Companyia Cascai Teatre, que l’any 2020 també va estrenar un altre cicle, el Temporada Alta.


Potser per això, perquè va sorgir al bell mig d’un dels pitjors malsons que encara tenim recent, la pandèmia, serveix per donar una lliçó a l’espectador d’aquelles que agraeixes perquè no són les habitualment censuradores. Cal riure malgrat tot, i quan les coses no surten com s’esperaven, no queda més remei que posar-se creatius i sortir del pas, plantar cara i, sobretot, per sobre de tot, somriure o millor encara: riure a cor que vols.


Al llarg de gairebé una hora i mitja d’espectacle, Marcel Tomàs –completa com a fidel escuder per Toni Escribano- va fer seu l’escenari del blanenc i va anar esquitxant passatges shakespearians a l’hora que resolia problemes quotidians que anaven sorgint en la representació. Una mostra més del tan apreciat teatre dins del teatre que va servir per demostrar la vàlua d’aquest incommensurable actor.


Toni Escribano, Albert Sanz i Marcel Tomàs,
minuts abans que comencés l'obra
Tal com deia el programa que acompanyava l’obra, personatges de temps enrere, transportats a la realitat al servei de l’humor: “El dilema, més que ser o no ser, és riure o no riure. Tot depèn de tu”. Per celebrar aquest inici de la programació professional al Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud, el tinent d’alcalde de Cultura, Albert Sanz, va acostar-se a saludar els dos intèrprets de l’obra abans que comencés.

Propera funció professional: 17 de febrer amb l’artista blanenc Luis Relucio

Al marge dels programes amb vida pròpia que són d’una banda del Cicle de Cinema Gaudí i els espectacles infantils i familiars de Rialles, la cartellera professional al Teatre de Blanes continuarà tot just d’aquí a 10 dies, i ho farà a més a més amb un marcat caire local. Es tracta del concert del pianista blanenc Luis Relucio, que presenta el seu primer treball discogràfic: ‘La Promesa’.


Luis Relucio, durant l'Homenatge de l'Ajuntament de Blanes
al Món Sanitari del Juny 2021
Un dels objectius del Teatre de Blanes sempre ha estat promocionar els artistes professionals vinculats amb la ciutat. La programació d’aquests espectacles quan estan disponibles al mercat artístic són garantia de qualitat i, a més a més, són sempre molt ben acollits pel públic, que incideix en una bona ocupació del pati de butaques. I en aquest cas de ben segur serà no tan sols perquè juga a casa, sinó perquè el seu bon fer ja és conegut per tothom.

Justament en aquesta línia, dues de les representacions professionals de la nova programació 2023 del Teatre de Blanes aniran a càrrec de dos artistes musicals de Blanes. A més a més, en tots dos casos els dos intèrprets blanencs presentaran l’edició discogràfica del seu treball, i justament el primer dels concerts és el què tindrà lloc el divendres 17 de febrer a les 9 de la nit.


El pianista Luis Relucio oferirà el seu nou treball en format de concert: ‘La promesa’, carregat de l’emoció i expertesa que tenen les seves composicions. El músic i compositor actuarà amb una posada en escena impactant: amb piano de cua i una il·luminació efectista. Després d’emocionar amb la interpretació que va oferir el juny del 2021 en l’Acte Oficial d’Homenatge al Món Sanitari per la pandèmia, de ben segur ho tornarà a fer amb els seus nous temes.

Les entrades ja es poden adquirir online al preu de 5€ a través de l’enllaç: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/509-la-promesa.htmlData de realització: | Data de la darrera actualització: 02/06/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300