Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Sergi Estella i Joan Colomo enceten el primer cap de setmana del II Febrefest al Casal La Cooperativa de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/08/2023 01:18:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Sergi Estella i Joan Colomo enceten el primer cap de setmana del II Febrefest al Casal La Cooperativa de Blanes

El festival de música de petit format continua el proper cap de setmana del 10 i 11 de febrer amb Arturo Gaya i Joan Isaac les nits de divendres i dissabte a les 20 h

Hi havia ganes divendres passat de poder tornar a gaudir de l’experiència que es va estrenar l’any passat per primera vegada, amb un registre de públic prou a tenir en compte, tot i que l’objectiu de l’activitat no sigui que s’ompli de gom a gom. Es tracta de participar en una agradable vetllada, amb la possibilitat de gaudir del bon fer de cantautors i cantants del panorama català, tant els consagrats com els qui han estat sonant més els darrers anys.


Casal la Cooperativa de Blanes: primer cap de setmana del II Febrefest
Això és el què proposta el II Febrefest de Blanes per segon any consecutiu: un festival de música de petit format que s’allotja al Casal d’entitats La Cooperativa de Blanes. Els concerts es poden completar amb un sopar o una cervesa en bona companyia i, sobretot, el bon rotllo que sol embolcallar cadascuna de les actuacions que composa el cartell.

Sergi Estella i Joan Colomo estrenen el II Febrefest 2023

El passat cap de setmana, el primer del mes de febrer que dóna nom al festival, va servir per estrenar el nou cartell d’enguany que, a diferència del 2022, ha doblat el nombre d’actuacions que s’aniran succeint al petit escenari del recinte situat al cor del nucli històric de Blanes. El divendres 3 de febrer va trencar el gel un músic i compositor multinstrumentista: Sergi Estella.


Actualment actua en solitari, emulant els populars one man band, artistes que toquen més d’un instrument, els anomenats homes-orquestra, amb un particular estil on destaquen el blues, el folk americà, el southern rock i el rock & roll. Una altra seva característica, que es va poder apreciar al seu concert de divendres, és la seva coneguda traça de tocar instruments fets per ell mateix amb un cos d’escombra, llaunes de cervesa o altres objectes inversemblants.


L’endemà dissabte el va rellevar dalt l’escenari un músic radicalment diferent, el també cantautor Joan Colomo, qui ha format part de conegudes bandes com Zeidun, Moksha o Unfinished Sympathy. L’any 2004 va fundar La Célula Durmiente, un trio de música eclèctica amb qui ha mantingut una activitat intermitent, havent arribar a publicar tres discos. Finalment, fa 14 anys va debutar en solitari amb el treball Contra todo pronostico, i des de llavors n’ha publicat uns quants més.


Però, més enllà del seu currículum musical, Joan Colomo va protagonitzar la nit internacionalment més boja de la setmana amb unes generoses dosis de bon rotllo que el públic –còmplice des del minut zero- va corejar i completar sense necessitat que se’ls atiés. Sense cap mena de dubte, un dels cantautors més autèntics i innovadors del panorama musical, que tant et canta un tema propi com versiona algunes perversions musicals que sonen ara en qualsevol moment i des de diverses plataformes.

Arturo Gaya i Joan Isaac el proper cap de setmana del 10 i 11 de febrer

El proper cap de setmana, el segon del II Febrefest de Blanes, comptarà amb dos intèrprets lligats a la història més pretèrita de la cançó catalana. Divendres actuarà Arturo Gaya, cantautor, periodista i professor de cant popular que l’any 1977 va crear La Cucafera, guanyador del concurs Cançó 83 en la que va ser la darrera època del moviment de la Nova Cançó Catalana.


Potser una de les seves facetes més conegudes és haver format part del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, amb els quals va donar a conèixer la catalanitat de la jota aragonesa. Cal dir que aquest grup ha obtingut el Premi Nacional de Cultura l’any 2015, i abans el Premi Joan Amades 2013 de Cultura Popular, entre d’altres.

L’endemà dissabte actuarà un cantautor que no necessita de gaire presentacions: Joan Isaac, compositor de la immortal i emblemàtica A Margalida, considerada com tot un himne contra la pena de mort. El text està inspirat en l’execució del jove anarquista català Salvador Puig Antich l’any 1974 a la presó Model de Barcelona, la darrera que es va fer a l’estat espanyol amb el mètode més cruel i brutal de les execucions franquistes: el garrot vil.

Repassar la trajectòria i discografia de Joan Isaac és fer-ho de la pròpia història de la cançó catalana, especialment durant les dècades dels anys 70, 80 i 90. Joan Isaac vindrà dissabte vinent a Blanes per presentar el seu darrer llibre-CD 7 pecats capitals, una col·lecció de poemes que interactuen amb les cançons del genial i venerat cantautor.


Tant el concert del divendres 10 de febrer, com el de l’endemà dissabte dia 11 començarà a les 8 del vespre, a l’escenari del Casal La Cooperativa de Blanes. La venda d’entrades es fa al mateix casal, situat al Carrer Muralla, 28 –al centre de Blanes-, o bé demanant-les al correu febrefest@gmail.com. Les entrades anticipades costen 10€ i a la taquilla 12€ per a tots els concerts llevat del què tancarà el cicle el 25 de febrer amb Xavier Baró, amb un cost afegit de 2€.Data de realització: 02/08/2023 | Data de la darrera actualització: 02/08/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300