Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es crea la ‘Taula per a la Re-Industrialització de Nylstar’ amb la Generalitat, Ajuntament i el Comitè d’Empresa


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/08/2023 11:35:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

NylstarEs crea la ‘Taula per a la Re-Industrialització de Nylstar’ amb la Generalitat, Ajuntament i el Comitè d’Empresa

Ahir es va fer una intensa reunió de treball amb representants dels tres col·lectius, encapçalada per l’alcalde de Blanes, el secretari de Treball de la Generalitat i els portaveus sindicals

La tarda d’aquest passat dimarts l’Ajuntament de Blanes va allotjar una intensa tarda de treball amb un objectiu comú: trobar una solució que garanteixi el futur de l’empresa Nylstar. Van participar-hi representants dels tres col·lectius que han sumat esforços per assolir aquesta fita: l’Ajuntament de Blanes, la Generalitat de Catalunya i els portaveus sindicals al Comitè d’Empresa de la factoria blanenca.


Reunió de l'alcalde, representants Generalitat i Comitè d'Empresa
Arran d’aquesta primera reunió d’ahir, s’ha decidit crear la ‘Taula per a la Re Industrialització de Nylstar’, on es treballarà de manera conjunta per assegurar la continuïtat tant dels treballadors i treballadores com del teixit empresarial. D’una manera activa, s’esmerçaran tots els esforços per aconseguir nous projectes per Nylstar i mantenir així la seva activitat industrial.


Van encapçalar la trobada l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; el secretari de Treball de la Generalitat, Enric Vinaixa; i el president del Comitè d’Empresa, Xavier Cherino. En representació de la Generalitat també van participar-hi el Secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos; i el director general de Relacions Laborals, Treball Autònom i Seguretat i Salut Laboral, Òscar Riu.


Reunió de representants de la Generalitat, Ajuntament de Blanes,
i Comitè d'Empresa
Per la part social, també van assistir-hi els portaveus dels tres sindicats: Belén López (CCOO), Gabriel Tejada (DOMUM) i Maxi Rica (UGT), acompanyats dels respectius assessors. D’altra banda, en representació del consistori blanenc van assistir-hi el Secretari Municipal, tinents d’alcalde, així com regidors i regidores de les diferents forces polítiques. La trobada va començar a les 6 de la tarda i es va allargar fins quarts de 10 de la nit.

Primera trobada de la ‘Taula per a la Re Industrialització de Nylstar’

En relació al resultat de la trobada mantinguda ahir, l’alcalde de Blanes s’ha mostrat satisfet i esperançat: “Ara és el moment, i així ho hem treballat amb la Generalitat, de constituir aquesta ‘Taula per a la Re Industrialització de l’espai de Nylstar com a primera opció (...) La Generalitat ha estat molt receptiva des del primer moment. No és pas d’ara, fa mesos que s’hi està treballant, fa mesos que hi ha hagut comissions i reunions al Parlament de Catalunya perquè, malauradament, aquesta situació molts l’esperàvem”.


Primera part de la trobada amb l'alcalde i representants de la Generalitat
Àngel Canosa remarca que, ara per ara, la principal preocupació és la situació dels treballadors i treballadores: “Sense cap mena de dubte, l’Ajuntament el primer que ha de fer davant aquesta situació del concurs voluntari de Nylstar és mirar pels més de 80 treballadors que viuen amb una incertesa absoluta la seva situació econòmica a partir d’avui, mirar de trobar una solució el més aviat possible per a ells”. Per això, creu que el treball que es pugui fer a la ‘Taula per a la Re Industrialització de Nylstar’ és un primer pas, tot i que també remarca que cal no quedar-se només aquí: “Més enllà d’aquesta, no es descarta per part de la Generalitat, després de les converses mantingudes amb ells, qualsevol altra tipus de solució que miri de garantir la continuïtat d’aquest teixit empresarial”.

L’alcalde assenyala que un primer punt de partida serà indubtablement el món tèxtil, on l’empresa blanenca ha estat capdavantera: “La Generalitat està treballant a la recerca d’inversors que puguin tornar no només la seguretat laboral a aquestes famílies, sinó també generar més ocupació pel nostre municipi”. Tanmateix, ha agraït la suma d’esforços que s’han unit per treballar plegats en la solució, tot i que amb matisos: “El fet que ara tothom vulgui posar-s’hi a treballar ho hem d’agrair (...), però hem d’encarar la resposta a aquesta necessitat des d’un front comú, no des de l’enfrontament o d’aixecar més el cap els uns als altres”.


Finalment, ha desitjat que l’important punt d’inflexió que va significar ahir dimarts la trobada amb les principals parts implicades en trobar una solució, tingui continuïtat: “Aquesta és la feina que continuarem fent sense aturar-nos, amb un calendari que ha de ser el més proactiu possible, i sempre amb els treballadors. Aquest és el posicionament del nostre Ajuntament”. En aquest darrer sentit, aquest mateix dimecres la Generalitat s’ha posat de nou en contacte amb l’Ajuntament per agendar la primera trobada de la ‘Taula per a la Re Industrialització de Nylstar’ de cara a la setmana vinent.



Data de realització: 02/08/2023 | Data de la darrera actualització: 02/08/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300