Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes imparteix una classe especial d’Educació Viària a 25 nens i nenes refugiats d’Ucraïna


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/13/2023 10:13:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes imparteix una classe especial d’Educació Viària a 25 nens i nenes refugiats d’Ucraïna

Agents del cos municipal van ensenyar als infants les normes per circular correctament en bicicleta i patinet de manera segura

La mobilitat segura a Blanes és una de les prioritats que té molt en compte la Policia Local d’aquest municipi. Precisament per aquest motiu des de fa dècades els agents d’aquest cos de seguretat se n’encarreguen any rere any d’impartir cursos educatius de Mobilitat Segura als centres educatius de la ciutat, un aprenentatge que es fa tant a la classe de manera teòrica, com al carrer de manera pràctica.


Sessió especial del Curs d'Educació Viària de la Policia Local de Blanes,
dissabte passat
Justament per aquest motiu, la idea d’impartir específicament aquest aprenentatge als infants refugiats d’Ucraïna que viuen al municipi des de fa uns quants mesos es va considerar més que indicada. I és que l’objectiu d’aquests cursos específics no és altre que els infants aprenguin les normes bàsiques per circular de manera segura, tant com a vianants com a potencials futurs conductors de vehicles a motor, i en l’actualitat amb els VMP, vehicles de mobilitat personal.


Després d’organitzar la logística necessària, dissabte passat al matí es va impartir l’aprenentatge a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes. una sessió que es va allargar durant dues hores, seguida amb gran atenció pels nens i nenes de diferents edats que van participar-hi.

Circular de manera segura, especialment en bicicleta i patinet

Agents de l’equip de Mobilitat Segura que s’encarreguen d’aquest tipus d’aprenentatge, amb el suport d’altres companys del cos policial, van tenir cura de la sessió especial que va tenir lloc aquest passat cap de setmana. La classe va comptar amb el suport d’una jove voluntària ucraïnesa, que traduïa alguns dels aspectes que els companys i companyes no acabaven d’entendre.


Amb tot, val a dir que després que porten tants mesos vivint a Blanes, els infants ja entenien perfectament bona part de les explicacions que se’ls feia tant en català com en castellà. Per poder fer millor l’alliçonament, els agents de la Policia Local van recolzar les explicacions amb projeccions de textos, gràfics, fotografies i inclús vídeos sobre temes relacionats.

Un dels aspectes en què es va incidir especialment és en la conducció de bicicletes i patinets, que darrerament han proliferat tant als carrers, no tan sols a Blanes sinó, en general de tot arreu. Se’ls va ensenyar per on poden circular i per on no poden fer-ho, així com la manera adequada per preservar tant la pròpia seguretat com la de la resta de vianants que hi ha als carrers.


Tal com també es fa als cursos regulars de Mobilitat Segura que s’imparteixen als centres escolars de Blanes, al terme de la sessió de dissabte passat també se’ls va lliurar el corresponent diploma acreditatiu d’haver fet l’aprenentatge. Aquesta sessió especial impartida per la Policia Local de Blanes s’afegeix a les diferents tasques que ja realitza al llarg de l’any en relació als alumnes de la ciutat.

Es tracta del Pla d’Educació de Mobilitat Segura (PEMSB) que adapta la formació a les necessitats dels respectius alumnes a qui va adreçada, basada en els factors de risc del col·lectiu. Actualment s’ha ampliat els cursos a qui va adreçat el pla, de manera que ara la reben els i les alumnes de cinquè d’Educació Primària i les i els estudiants de 3er d’ESO.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/13/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300