Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

‘Un año, una noche’ el film sobre l’atac terrorista a la sala Bataclan, es projecta dijous al Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/14/2023 11:12:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

‘Un año, una noche’ el film sobre l’atac terrorista a la sala Bataclan, es projecta dijous al Teatre de Blanes

Dirigit per Isaki Lacuesta, es basa en el llibre d’un supervivent de l’atemptat, i ha guanyat 5 Premis Gaudí, 1 Goya i el Premi de Jurat Ecumènic de la Berlinale

Aquest proper dijous el Teatre de Blanes acull la projecció d’un film interessant des de diversos punts de vista: ‘Un año, una noche’, d’Isaki Lacuesta. Es tracta de la segona sessió que correspon a la cinquena temporada del Cicle de Cinema Gaudí, organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes amb la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català.


Nahuel Pérez i Noemí Merlant incorporen els personatges de Ramon i Céline,
la parella protagonista del film
Diem que és interessant perquè és l’adaptació cinematogràfica de ‘Paz, Amor y death metal’, el llibre de no ficció escrit per Ramón González, supervivent de l’atemptat terrorista a la sala de concerts Bataclan de París que va saccejar el món sencer la nit del 13 de novembre de 2015. Coescrita pel director del film, Isaki Lacuesta, i l’acadèmica Isa Campo, es va estrenar tot just fa quatre mesos, l’octubre del 2022..


El gironí Isaki Lacuesta aprofundeix en els efectes psicològics que va provocat l’assalt terrorista a través dels dos personatges protagonistes: Ramon i Céline, incorporats respectivament per l’argentí Nahuel Pérez Biscayart i la francesa Noemí Merlant. Són una jove parella que assisteix a la sala parisina la fatídica nit de l’atemptat. Quim Gutiérrez i Alba Guilera, juntament amb Natalia de Molina, Enric Auquer i el cantant C.Tangana completen el repartiment

Un film guanyador de diversos premis

La història se centra en la parella formada per Ramon i Céline, que no passen a engruixir el nombre de víctimes mortals i/o ferides que va ocasionar l’atac, ja que aconsegueixen refugiar-se al camerino dels músics. Ara bé, després ja no són els mateixos i no saben si mai més podran tornar a ser-ho, havent de superar una experiència tan traumàtica durant l’any posterior, d’aquí el títol del film.


Co produït amb França i l’estat espanyol amb la productora catalana La Termita Films, va obtenir el Premi de Jurat Ecumènic a la Berlinale, i també ha guanyat 5 dels 14 Premis Gaudí als què aspirava en aquesta darrera edició celebrada enguany. Les set estatuetes Gaudí han guardonat el Millor Guió Adaptat, d’Isa Campo, Isaki Lacuesta i Fran Araújo; Millor Muntatge, de Sergi Dies i Fernando Franco; Millor Música Original, de Raül Refree; Millor So, d’Amanda Villavieja, Eva Valiño, Alejandro Castillo i Marc Orts; i Millors Efectes Visuals de Laura Pedro.


Les nominacions eren per a l’actriu i actor protagonistes; millor pel·lícula en llengua no catalana; millor direcció; millor direcció de producció; millor direcció artística; millor actor secundari; millor fotografia; i millor maquillatge i perruqueria. Per la seva banda, el passat cap de setmana va aconseguir el seu premi més recent: el Goya al Millor Guió Adaptat, una de les tres nominacions amb què se l’havia seleccionat.


‘Un año, una noche’ es projectarà al Teatre de Blanes dijous vinent, 16 de febrer, a les 8 del vespre, i les entrades anticipades, al preu de 4€, es poden adquirir a través del portal https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/508-un-ano-una-noche.html També es poden comprar presencialment el mateix dia de la projecció una hora abans de l’inici de l’espectacle, és a dir: a les 7 del vespre.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/14/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300