Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes se suma a la celebració del Dia Mundial de les Cardiopaties Congènites que s'escau avui, 14 de febrer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/14/2023 05:05:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

COR GLOBUSL’Ajuntament de Blanes se suma a la celebració del Dia Mundial de les Cardiopaties Congènites que s'escau avui, 14 de febrer

Des d’aquesta passada nit i fins dijous, la façana de l’edifici consistorial es tenyirà de vermell per afegir-se a la lluita de l’Associació de Cardiopaties Congènites i la Fundació CorAvant

Al llarg de l’any, l’Ajuntament de Blanes se suma a la celebració de diversos Dies Mundials que commemoren, alerten, volen sensibilitzar i/o lluitar contra/a favor d’un gran nombre de causes. Aquest suport de vegades és molt explícit, amb una gran quantitat d’actes al seu voltant –com per exemple ha estat de manera més recent la Setmana per la Pau-, i en d’altres casos més puntual, com és el cas que ens ocupa avui.


Façana Ajuntament de Blanes il·luminada de color vermell,
aquesta passada nit
Aquest dimarts, 14 de febrer, no és tan sols conegut en alguns llocs com el Dia dels Enamorats, és també el dia en què es commemora el Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites. En aquet cas, el consistori blanenc hi ha donat suport responent a la petició conjunta que se li va fer de manera oficial des de l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC) i la Fundació CorAvant.

La petició consistia en què, perquè l’Ajuntament de Blanes s’afegís a la iniciativa, havia d’il·luminar la façana principal de l’edifici consistorial del color que identifica aquesta lluita: el vermell que s’associa amb el cor. Ja ha estat així aquesta passada nit de dilluns, i està previst que continuï tenyint-se de vermell fins dijous vinent, just el dia abans que comencin els actes del Carnaval de la Costa Brava Sud.


Val a dir que, igual que aquesta nit del 14 de febrer la façana de l’Ajuntament de Blanes es tenyirà de color vermell per donar suport a les Cardiopaties Congènites, arreu de Catalunya gairebé una cinquantena de consistoris també hi han donat suport, i tenen previst il·luminar els seus respectius edificis de color vermell. Tanmateix, el color vermell també il·luminarà el Parc d’Atraccions Tibidabo de Barcelona, que s’ha afegit a la iniciativa.

1 de cada 100 nadons neixen amb un cor extraordinari

Els dies internacionals són una bona oportunitat per donar a conèixer les malalties invisibles, aquelles que la gent no coneix gaire, com poden ser en aquest cas les cardiopaties congènites. D’aquesta manera, es dóna suport a les persones que les pateixen, fent-les visibles. Cada any neixen a Catalunya uns 600 nadons amb cardiopatia, dels quals uns 200 necessitaran intervenció quirúrgica durant el primer any de vida després del diagnòstic.

Les cardiopaties congènites són el grup més freqüent dins el de malformacions congènites, 1 de cada 100 naixements. Actualment a Catalunya hi viuen més de 40.000 persones amb cardiopatia congènita, o bé sorgida durant la infància/joventut, de les quals 20.000 ja han arribat a l’edat adulta. Totes aquestes persones lluiten dia a dia amb el seu cor a l’hora d’estudiar, treballar, tenir parella i formar una família.


Una cardiopatia congènita és una malformació de l’estructura del cor que apareix durant l’embaràs. Es pot començar a detectar durant la mateixa gestació, els primers anys de vida o fins i tot durant l’edat adulta. Hi ha d’altres cardiopaties que no són degudes a malformacions estructurals del cor, però que poden provocar alteracions en el seu funcionament, i que es poden manifestar durant la infantesa o adolescència. Dins d’aquest grup hi ha les arítmies, les miocardiopaties o les cardiopaties adquirides durant la infantesa.Data de realització: 02/14/2023 | Data de la darrera actualització: 02/14/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300