Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Rua de Carnaval de la Costa Brava Sud a Blanes aplegarà diumenge 550 participants, que tenyiran de gresca i festa la ciutat


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/15/2023 10:50:02 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOLa Rua de Carnaval de la Costa Brava Sud a Blanes aplegarà diumenge 550 participants, que tenyiran de gresca i festa la ciutat

Sortirà a les 17 h de Mas Enlaire i arribarà fins la Plaça dels Països Catalans. Reunirà 10 colles de Blanes, Lloret, Tossa, Massanes, Riells i Viabrea i Pineda

Una de les proves més irrefutables que Blanes té moltes ganes de reviure la festa del Carnaval de la Costa Brava Sud amb tota la intensitat amb què es recuperarà aquest 2023 es va poder experimentar tot just ara fa un any. Llavors les mesures de contingència sanitària per la COVID van obligar a muntar una Rua Alternativa que va transcórrer amb tres colles blanenques pel Passeig de Mar.


Rua Carnaval 2020
Ningú no s’esperava que la rua atrauria centenars de persones que no es van voler perdre la festa, encara que només fossin tres colles –d’entre les de Blanes que van voler sumar-s’hi- les que van desfilar. L’ambient de festa i gresca que es va viure aquella tarda de dissabte feia temps que no s’havia gaudit amb tanta genuïna intensitat i alegria.

Rua de Carnaval de la Costa Brava Sud a Blanes amb 550 participants

Amb aquest precedent, doncs, és fàcil endevinar que la Rua del Carnaval de la Costa Brava Sud a Blanes, que tindrà lloc diumenge vinent a partir de les 5 de la tarda, atraurà encara més públic que la que no se la va perdre l’any passat. Si bé en aquesta edició del 2023 hi ha gairebé la meitat de les colles que van fer-ho en la darrera pre-COVID, el què ja està assegurada és la festa i la gresca que aportaran tots i totes les seves components.


L’any 2020 van participar 17 colles, i aquest 2023 ho faran 10, que provenen de Blanes, Lloret, Tossa, Pineda, Massanes i Riells i Viabrea. Sumen un total de 549 persones, mentre que l’any 2020 van ser-ne 991. Pel que fa a les colles de Blanes, n’hi ha tres, de les quals la que compta amb una gresca més nombrosa és la de l’Associació de Veïns de Quatre Vents, amb 107 components.


Per la seva banda, l’Esbart Joaquim Ruyra aplega 80 components, i l’Associació Que Vingui Qui Vulgui 45 persones. Respecte el nombre de carrosses, diumenge en desfilaran un total de 14, que rivalitzaran en música, llum i guarniments per endur-se algun dels premis previstos. El darrer any en què es va fer la Rua del Carnaval de la Costa Brava Sud a Blanes, el 2020, hi havia just el doble de carrosses: 28.


El que no ha variat enguany és el recorregut que emprendrà la Rua de Carnaval, que sortirà diumenge vinent a les 5 de la tarda des del barri de Mas Enlaire, més concretament la capçalera estarà situada a la cruïlla de la Rambla Joaquim Ruyra amb el Carrer Riera Alta, una millora que es va introduir precisament en la darrera edició celebrada al 2020. Des d’aquí, se seguirà el recorregut per la Rambla en sentit contrari, es vorejarà la Plaça Solidaritat i continuarà la Rambla Joaquim Ruyra a vall fins la Plaça Catalunya, enllaçarà amb el Passeig de la Marina i finalitzarà a la Plaça dels Països Catalans.


Cal recordar que tothom qui participa a la Rua de Carnestoltes de Blanes pot guanyar diferents premis, en funció de la puntuació que els doni el jurat, tant pel que fa a les carrosses com a les colles. La decisió del jurat es farà pública la setmana vinent, en un acte públic on també es lliuraran els premis als diferents classificats.



Data de realització: 02/15/2023 | Data de la darrera actualització: 02/15/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300