Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Taula per a la Re Industrialització de Nylstar explorarà les possibilitats que hi ha per mantenir l’activitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/16/2023 12:22:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

NylstarLa Taula per a la Re Industrialització de Nylstar explorarà les possibilitats que hi ha per mantenir l’activitat

Ahir es va fer la primera reunió del grup de treball integrat per Generalitat, el Comitè d’Empresa, Ajuntament i l’empresa

La tarda-vespre d’aquest passat dimecres va tenir lloc la primera reunió de la Taula per a la Re Industrialització de Nylstar, sorgida de la trobada convocada per urgència la setmana passada per trobar una solució que garanteixi el futur de la històrica factoria blanenca. En la reunió d’ahir van participar-hi els tres col·lectius d’aquella primera reunió (Ajuntament, Generalitat i Comitè d’Empresa), afegint-s’hi també aquesta setmana representants de l’empresa.


D’igual manera, des del govern català i des del Comitè d’Empresa van afegir-s’hi nous components, tots i totes units per la fita d’assolir una mateixa fita. La reunió la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; el secretari de Treball de la Generalitat, Enric Vinaixa; i el president del Comitè d’Empresa, Xavier Cherino.


En representació de la Generalitat també van participar-hi el Secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos; el director general de Relacions Laborals, Treball Autònom i Seguretat i Salut Laboral, Òscar Riu; el director general d’indústria, Oriol Alcoba; i el sots director general d’Inversió Industrial, Jordi Carbonell.


Per la part social, van assistir-hi el president del Comitè d’Empresa, Xavi Cherino, així com els portaveus dels tres sindicats: Carlos Chicano (CCOO), Gabriel Tejada (DOMUM) i Maxi Rica (UGT), acompanyats dels respectius assessors, així com per dos advocats. D’altra banda, també va assistir-hi la tinenta d’alcalde Marina Vall·llosada; i per l’empresa l’administrador concursal i un representant de Nylstar.

Explorar les possibilitats que s’hi pugui mantenir la producció

Com no podia ser d’una altra manera, durant la trobada es van establir tota una sèrie d’aspectes que cal treballar perquè es pugui arribar a trobar el què tothom desitja: que hi hagi una viabilitat, un futur per a l’empresa i la vuitantena de llocs de treball que hi ha en l’actualitat. Entre els punts de treball que es van establir de cara a la propera trobada –els deures que s’han posat per aquests dies- s’hi inclouen avançar en la determinació de quins actius i passius hi ha en l’actualitat com a punt de partida.


Es tracta que s’elabori un llistat de la maquinària, així com de les possibles comandes per servir com a punt indispensable si es pot o no mantenir l’activitat de Nystar. D’aquest tasca se n’ocuparà tant el Comitè d’Empresa com els representants de l’empresa, que tenen al seu abast les dades necessàries per elaborar una conclusió realista.
Per la seva banda la Generalitat, que ha assumit la seva funció de tutela pública en tot aquest afer, ha demanat a l’Ajuntament de Blanes que s’encarregui d’un altre aspecte fonamental. Cal saber quines activitats industrials es poden desenvolupar o no amb la normativa a la mà, a l’espai de l’antiga SAFA.

S’ha de determinar quin àmbit global, quins usos i qualificacions, quines llicències es podrien atorgar o no a l’ample espai de treball de què disposa Nylstar. Ja fa temps que la històrica factoria va anar disminuint les zones on mantenir l’activitat, al reduir el tipus de producte que s’hi elabora i l’activitat.


El compromís adoptat per tothom al terme de la reunió d’ahir va ser que la Taula per a la Re Industrialització de Nylstar es torni a trobar d’aquí a uns 15 dies. Així serà sempre i quan abans d’aquest termini no sorgeix alguna novetat, un canvi que faci que calgui tornar a convocar-la abans.Data de realització: 02/16/2023 | Data de la darrera actualització: 02/16/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300