Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Ràdio Marina, finalista als Premis Rahola de Comunicació Local pel programa del Concurs de Focs amb audiodescripció per a persones invidents


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/17/2023 06:57:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Ràdio Marina, finalista als Premis Rahola de Comunicació Local pel programa del Concurs de Focs amb audiodescripció per a persones invidents

La transmissió en directe va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i la Fundació ONCE

L’emissora d’àmbit supracomarcal amb seu a Blanes, Ràdio Marina, és un dels treballs finalistes de la XIV edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local que atorga la Diputació de Girona de manera conjunta amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya a la demarcació gironina. Més concretament, aspira a guanyar el premi en la categoria de Millor Treball Informatiu o Divulgatiu en Ràdio, el Premi Miquel Diumé.


Retransmissió del Concurs de Focs am audiodescripció per Ràdio Blanes
El treball de Ràdio Marina seleccionat pel jurat és el programa ‘Focs de Blanes amb audiodescripció’. Es tracta del programa en directe que va oferir coincidint amb una de les nits de la 50a edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava de Blanes, el passat mes de juliol. L’equip del programa de Ràdio Marina està encapçalat pel director de l’emissora, Josep Lluís Vidal, i el completen Daniel Mateu, Francesc Rabasco, Gemma Masó, Laura Llunell, Montse Rico i Núria Bahí.

‘Focs de Blanes amb Audiodescripció’

La retransmissió de l’espectacle pirotècnic es va fer amb l’especialista en audiodescripció Carme Guillamon, i l’assessorament del membre de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs, Quique Pérez. D’altra banda, perquè el programa fos possible, Ràdio Marina va comptar amb el suport del Servei de Comunicació i els Serveis Municipals de l’Ajuntament de Blanes, la Fundació ONCE i el Club de Vela Blanes.


Val a dir que l’audiodescripció amb els comentaris de Carme Guillamon i Quique Pérez també va ser retransmès conjuntament amb les imatges del dispar de focs a través de TV La Selva, que tot just feia una setmana que havia iniciat l’emissió en proves arreu de la comarca. A l’hora de seleccionar aquest programa, el jurat ha considerat que la proposta de Ràdio Marina narra molt bé una cosa impossible de veure per part de qui l’escolta.

En aquesta mateixa categoria dels Premis Miquel Diumé competeixen dos altres treballs, a banda del què ha presentat l’emissora de ràdio amb seu a Blanes. D’una banda el presentat pel Col·lectiu Cultural Ràdio Platja d’Aro per ‘Desperts’, un retrat de la pandèmia molt ric en testimonis, i de l’altra ‘El crim del Casal de Palafrugell’, de Ràdio Capital de l’Empordà.


Els guardons compten amb vuit categories, una de les quals ha quedat deserta, la de Millor Projecte de Comunicació Periodística. Les altres 6, a banda del Premi Miquel Diumé, són al Millor Treball Informatiu o Divulgatiu en Premsa, al Millor Treball Informatiu o Divulgatiu en TV, Millor Fotografia de Premsa, Millor Informació Digital, Millor Iniciativa de Comunicació Institucional, i la Beca dels Premis Carles Rahola. La 14a edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local es lliuraran el proper dimarts, 21 de febrer, a l’Auditori de Girona.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/17/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300