Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes, on conviuen ciutadans de 96 països celebra Dia Mundial de la Llengua Materna


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/21/2023 06:49:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXBlanes, on conviuen ciutadans de 96 països celebra Dia Mundial de la Llengua Materna

L’Oficina de Català de l’Ajuntament de Blanes, on l’alumnat té 24 llengües maternes diferents, ha confeccionat ex professo diversos vídeos difosos avui a les xarxes socials

Aquest dimarts, 21 de febrer, se celebra arreu del món el Dia Internacional de la Llengua Materna. Un municipi com Blanes, on conviuen en l’actualitat ciutadans i ciutadanes que provenen de 96 països diferents, s’ha sumat a aquesta celebració a través d’una activitat promoguda per l’Oficina de Català de l’Ajuntament de Blanes.


Imatges d'Arxiu: Acte Presentació Voluntariat per la Llengua de l'Oficina de Català,
novembre 2022
Al llarg de tota la jornada d’avui, l’Oficina de Català publicarà uns vídeos confeccionats ex professo amb motiu del Dia Mundial de la Llengua Materna. Es podran veure a través del Facebook de l’Oficina de Català de Blanes, així com de l’Instagram del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Girona com a històries. Els i les protagonistes són l’alumnat de l’Oficina de Català de Blanes.

Els alumnes de l’Oficina de Català tenen 24 llengües maternes diferents

Amb motiu d’aquesta celebració internacional, l’Oficina de Català de Blanes ha volgut reivindicar la diversitat lingüística com a factor clau per contribuir a l’enriquiment i la cohesió de la comunitat. En aquest sentit, des d’aquest servei que encapçala la seva directora, Elisa Sola, es remarca que el foment del respecte i l’estima a totes les llengües ajuda a crear vincles i afavorir la integració en tots els àmbits.


Des d’aquesta seu del Centre de Normalització Lingüística (CNL) són moltes i variades les experiències que s’organitzen al llarg de l’any, al marge de les classes de català per a adults que constitueixen la seva activitat principal. En l’actualitat, les i els alumnes de l’Oficina de Català de Blanes parlen un total de 24 llengües maternes diferents: alemany, anglès, àrab, bambara, castellà, català, francès, fula, gallec, grec, igbo, italià, mandinga, mongol, polonès, portuguès, romanès, rus, serbocroat, serer, soninké, txec, ucraïnès i wòlof.


Segons les xifres d’alumnat de l’oficina de Català de Blanes corresponents a l’any passat, dels 823 que van haver-hi en total, un 60’3% procedia de fora de Catalunya, amb una major proporció d’Amèrica del Sud (23’30%); un 6’19% d’Amèrica Central, Mèxic i el Carib; i un 6’19% d’Àfrica. Pel que fa a l’alumnat d’Amèrica Central, en números absoluts la major procedència és d’Hondures (30 persones), seguit per Cuba (14 persones), la República Dominicana (3), així com Mèxic i Guatemala (cadascun dels dos països amb 2 persones).

Respecte l’alumnat de català de Blanes procedent de l’Amèrica del Sud durant l’any passat, la major representació correspon a Colòmbia i Argentina, tots dos països amb 49 persones cadascún. També compten amb una bona representació Veneçuela, Perú, Uruguai i Brasil. Pel que fa als estudiants de català que procedien d’Àfrica, el major nombre correspon a persones del Marroc (45), amb una notable representació de Gàmbia i el Senegal.


L’alumnat de la Unió Europea, que significa un menor percentatge en relació a la resta de procedències, compta amb 7 alumnes de França, i també n’hi ha d’Alemanya, Grècia, Polònia, Bèlgica, Itàlia, Portugal, Bulgària, Letònia, República Txeca, Luxemburg i Romania. Finalment, pel que fa als alumnes procedents de la resta de l’estat espanyol, la comunitat autònoma més representada és Andalusia, amb un total de 20 alumnes. També n’hi ha, en menors percentatges, de Cantàbria, Galícia, País Valencià, Aragó, Castella – La Manxa, Madrid, la Rioja, Astúries, Castella – Lleó, Múrcia, Canàries, Extremadura i País Basc.Data de realització: 02/21/2023 | Data de la darrera actualització: 02/21/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300