Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Consolat de la República Dominicana ha tingut aquest cap de setmana un Operatiu Mòbil de Registre Electoral pel 2024 a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/21/2023 11:02:57 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Consolat de la República Dominicana ha tingut aquest cap de setmana un Operatiu Mòbil de Registre Electoral pel 2024 a Blanes

Coincidint amb l’activitat, el Cònsol General, César Baltasar Méndez, s’ha reunit amb l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa

Aquest cap de setmana, més concretament divendres i dissabte passats, el Consolat de la República Dominicana a Catalunya ha tingut en funcionament un Operatiu Mòbil per facilitar tràmits administratius pels ciutadans dominicans i dominicanes que viuen a Blanes i la seva àrea d’influència. L’objectiu ha estat facilitar l’expedició de documents i empadronaments al registre nacional electoral d’aquest país de cara a les eleccions general que tindran lloc l’any vinent.


Operatiu Mòbil Exterior del Consolat de la República Dominicana,
divendres passat
Amb aquesta fita, a principis d’any el Consolat de la República Dominicana va sol·licitar a l’Ajuntament de Blanes la cessió temporal d’un espai municipal on poder dur a terme aquesta feina. Havia de ser durant dos dies -el divendres 17 i el dissabte 18 de febrer-, totes dues jornades amb idèntic horari: de 10 a 18 h.

La raó per aquesta petició és que Blanes és un important pol d’atracció al territori perquè puguin adreçar-s’hi tant els ciutadans i ciutadanes d’origen dominicà que hi viuen, com els que ho fan a la seva àrea d’influència. Fa dos anys, al 2020, l’Ajuntament de Blanes ja va col·laborar amb el govern republicà cedint un local municipal, en aquella ocasió per acollir una seu exterior de les Eleccions Generals.


El cònsol general de la República Dominicana, César Baltasar Méndez,
a l'oficina exterior del consolat
Enguany, de manera inicial la petició del consolat dominicà era tornar a fer els tràmits d’aquest 2023 al mateix local que al 2020, el de l’AVV Mas Borinot. Ara, però, no ha estat possible perquè s’hi està realitzant una activitat educativa social, per la qual cosa es va proposar al Consolat de la República Dominicana la cessió d’un altre local molt proper: el de l’AVV La Pedrera-Carretera de Lloret.


Comptant amb la col·laboració de l’entitat social que encapçala la presidenta Eva Mor, finalment s’ha cedit durant dos dies la utilització d’aquest espai municipal durant el passat cap de setmana. També s’ha coordinat l’operatiu amb la Policia Local de Blanes, que s’ha encarregat de facilitar l’accés a la sala.

Trobada del Cònsol de la República Dominicana amb l’Alcalde de Blanes

Per agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes amb el Consolat de la República Dominicana a Barcelona especialment durant aquests darrers anys, divendres passat –coincidint amb la primera de les dues jornades de l’Operatiu Mòbil- es va mantenir una breu reunió. La van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el cònsol general, César Baltasar Méndez.

y
L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, amb el cònsol general de la
República Dominicana, César Baltasar Méndez
La trobada es va acollir divendres al migdia al Despatx d’Alcaldia, comptant amb la participació del tinent d’alcalde de Turisme, Promoció de la Ciutat i Participació Ciutadana, Albert Sanz, i el secretari de l’Ajuntament, Alfred Lacasa. També van
assistir-hi diversos representants tant del consolat dominicà com de l’operatiu mòbil electoral.


Es tractava de Rómulo Garcia i Yeny Ibelka, de l’Institut del dominicà i dominicana a l’Exterior; Liana Yamell, del Consolat General de la República Dominicana a Barcelona; Rossy Jaquéz, de la Junta Central Electoral de la República Dominicana; i Eslaysa Reynoso, representant de la comunitat dominicana a Blanes. Durant la trobada amb l’alcalde, el cònsol general es va interessar per conèixer diversos aspectes de gestió municipal.


En aquest darrer sentit, després que la reunió es va dilatar durant prop d’una hora, van quedar emplaçats per a una propera trobada per aprofundir sobre aquestes qüestions. Des del Consolat General de la República Dominicana s’ha remarcat els destacats resultats de participació que es van obtenir l’any 2020 a la seu exterior de les eleccions generals ja que, percentualment, van registrar la millor participació del sud d’Europa.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/21/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300