Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Colla Que Vingui Qui Vulgui de Blanes i la Comparsa Tribala de Pineda guanyen el Concurs de la Rua 2023


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/22/2023 06:18:23 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOLa Colla Que Vingui Qui Vulgui de Blanes i la Comparsa Tribala de Pineda guanyen el Concurs de la Rua 2023

D’una banda, han guanyat el primer premi de carrosses blanenques, i de l’altra el de carrosses foranies i el genèric de comparses on competeixen locals i forasters

L’acte de proclamació pública del veredicte, completat pel lliurament de Premis del Concurs de Carrosses i Comparses de la Rua de Carnestoltes celebrada diumenge passat va posar ahir al vespre punt i final al cicle d’actes amb motiu del Carnaval de la Costa Brava Sud 2023 a Blanes. L’acte es va allotjar a la seu de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, a l’emblemàtica Casa Saladrigas, comptant amb la participació d’una concorreguda representació de les colles que aquest any han participat a l’esdeveniment celebrat el cap de setmana.


Acte Lliurament de Premis, benvinguda a càrrec de l'alcalde
i el tinent d'alcalde de Cultura i Festes
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el tinent d’alcalde de Cultura i Festes, Albert Sanz, van encapçalar l’acte on els nervis estaven a flor de pell per saber qui s’havia endut els primers premis. Enguany han participat 10 colles i comparses amb un total de 14 comparses. La majoria procedien dels tres municipis de la Costa Brava Sud, així com d’altres localitats de Girona i Barcelona.


S’han repartit 6.200 € en metàl·lic i un total de 15 premis en les tres principals categories: carrosses d’entitats blanenques, carrosses de colles foranies i una tercera categoria única de comparses, on no es distingeix la procedència. Després del lliurament de premis, les colles van poder consultar la puntuació atorgada pel jurat, format per persones vinculades al teixit social del municipi.

Guanyadors 2023: La Colla Que Vingui Qui Vulgui i la Comparsa Tribala

En la categoria de millors carrosses de Blanes, el primer premi l’ha guanyat la Colla Que Vingui Qui Vulgui, amb la disfressa ‘Regne Egipci’, encapçalada per una espectacular reproducció de la Gran Esfinx de Giza. El segon premi ha estat per l’Esbart Joaquim Ruyra, amb la seva gresca del circ amb motiu dels seus 60 anys, i el tercer ha estat per l’Associació de Veïns de Quatre Vents vestits de Trolls. Els tres guardons estan dotats amb 1.000€, 500€ i 300€, respectivament.




De dalt a baix: 1er, 2on i 3er Premis Carrosses Blanenques per a la Colla Que
Vingui Qui Vulgui, Esbart Joaquim Ruyra i AVV Quatre Vents, respectivament
En l’apartat de millors carrosses foranies el primer premi ha estat per la Comparsa Tribala de Pineda amb ‘Tempus Fugit’; el segon per la Colla Bon Rotllo de Riells i Viabrea i ‘El jardí de les Hespèrides’; la tercera plaça per la Colla Encantats de Lloret i ‘Una de les mil: Històries d’Orient’; en quart lloc s’han classificat Els Xul@os de Pineda amb ‘Xulucatan, el misteri de la piràmide; a la cinquena plaça l’Associació ForAme de Lloret amb ‘Hanami i la bellesa del Sakura’; i a la sisena la Colla Ja Ho Farem de Maçanes, que presentava ‘Mix Fruit3. En aquest apartat els premis han estat des dels 1.200€ fins als 100€.


La Colla Tribala de Pineda de Mar ha guanyat el Primer Premi
en dues de les categories: Carrosses Forànies i Comparses
Per últim, pel que fa als sis primers premis per a les millores comparses, el primer premi també l’ha guanyat la Comparsa Tribala de Pineda; el segon la Colla Encantats de Lloret; el tercer la Colla Bon Rotllo de Riells i Viabrea; el quart l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes; el cinquè l’Associació ForçAme de Lloret; i el sisè els Xul@os de Pineda. De major a menor lloc en aquesta categoria s’han repartit 600€ per a la primera plaça fins els 50e per a la darrera.

Pel que fa a les colles que no s’han classificat en cap de les 15 categories premiades, enguany només n’hi ha hagut una, precisament la que en edicions anteriors havia acaparat sempre primeres posicions: ‘Els Guapus’ de Tossa de Mar, que lluïa la fantasia ‘Deessa Uadyet’. Aquesta colla, com és el costum entre les que no aconsegueixen premi, va rebre un trofeu de consol per haver participat. En la categoria de Carrosses, el jurat ha hagut de valorar originalitat, artesania, efectes visuals i sonors i guarniment. I en el de Comparses s’ha puntuat originalitat, coreografia, vestuari i maquillatge.

Carrosses de Blanes :

LlocNom EntitatMotiu DisfressaPremiPunts
1erQue Vingui Qui VulguiRegne Egipci1.000 €
157
2onEsbart Joaquim Ruyra60 Anys d’Espectacle (Circ) 500 €
139
3erAAVV Quatre VentsTrolls 300 €
119

Carrosses Foranies :

LlocNom EntitatMotiu DisfressaPoblacióPremiPunts
1erComparsa TribalaTempus FugitPineda1.200 €
184
2onColla Bon RotlloEl Jardí HespèridesRiells i Viabrea 700 €
183
3erColla EncantatsHistòries d’OrientLloret 400 €
181
4rtEls Xul@sXulucatanPineda 300 €
171
Assoc. ForçAmeHanami i SakuraLloret 200 €
171
Colla Ja Ho FaremMix FruitMassanes 100 €
125

Comparses Blanenques i Foranies :

LlocNom EntitatMotiu DisfressaPoblacióPremi
Punts
1rComparsa TribalaTempus FugitPineda 600 €
185
2nColla EncantatsHistòries d’OrientLloret 400 €
177
3erColla Bon RotlloEl Jardí HespèridesRiells i Viabrea 200 €
172
4rtEsbart J. Ruyra60 anys d’espectacleBlanes 150 €
169
Assoc. ForçAmeHanami i SakuraLloret 100 €
166
Els Xul@sXulucatanPineda
50 €
162



Data de realització: 02/22/2023 | Data de la darrera actualització: 02/22/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300