Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tornarà a ser la capital de la dansa catalana amb el VI Concurs Vila de Blanes que reunirà 700 ballarines i ballarins


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/23/2023 12:50:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes tornarà a ser la capital de la dansa catalana amb el VI Concurs Vila de Blanes que reunirà 700 ballarines i ballarins

S’allotjarà al Teatre de Blanes del 24 al 26 de febrer, i culminarà diumenge al vespre amb la ‘Gran Gala de Dansa’ a benefici de la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer

Aquest cap de setmana el municipi on comença la Costa Brava tornarà a ser la capital de la dansa catalana amb el VI Concurs de Dansa Vila de Blanes, que s’allotjarà al Teatre durant tres dies: del divendres 24 fins al diumenge 26 de febrer. A més a més, diumenge culminarà amb una Gran Gala de Dansa a partir de les 8 del vespre a benefici de la Fundació Amics de Joan Petit Nens amb Càncer. Tot seguit, pels volts de les 10 de la nit-quarts d’11 de la nit, es farà el lliurament dels premis més destacats.


Imatges d'Arxiu: Concurs de Dansa Vila de Blanes 2022
El prestigi assolit any rere any ha provocat que en aquesta nova edició hagi tornat a augmentar el nombre de ballarines i ballarins inscrits. Provenen d’arreu de Catalunya, i participaran en les diferents modalitats i categories de dansa que abasta el certamen blanenc que organitza l’Associació de Dansa Elancé amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament i altres entitats i institucions.


Les sessions són obertes a l’assistència de públic amb venda online a https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/557-concurs-dansa-vila-de-blanes.html

700 ballarines i ballarins d’arreu de Catalunya

Segons explica l’ànima mater que s’encarrega que tot l’engranatge del concurs funcioni a la perfecció, la ballarina i directora artística de Dansa Elancé, Alba Puigdomènech, aquest és la quarta edició consecutiva en què s’ha hagut d’ampliar el nombre de dies en què s’allarga el concurs per poder donar cabuda a tanta demanda. De fet, enguany també s’ha hagut d’ampliar el recinte on s’hi acull, ja que a banda del Teatre de Blanes, diumenge les actuacions pre professionals també es faran a l’Esbarjo Parroquial.


Aquest 2023 s’han inscrit 700 ballarines i ballarins que tenen entre 6 i 42 anys d’edat, i provenen d’un total de 38 escoles de dansa de diverses poblacions d’arreu de Catalunya i Aragó. Presentaran un total de 596 coreografies, i s’encarregaran d’avaluar-les i puntuar-les un jurat internacional format per nou membres, dos d’ells foranis: un de Birmingham i l’altra d’Holanda.

Així, s’hi compta Alexey Kazakkov, qui va actuar amb el Bolshoi Ballet de Mosú arreu del món: des del Covent Garden de Londres fins al Metropolitan de Nova York; Daniel Sené, ballarí i professor de ballet a l’Escola Nacional de Ballet ‘Fernando Alonso’ a La Habana (Cuba); i Silvia Jiménez, amb una dilatada experiència com a ballarina i mestre de dansa que l’ha fet voltar per mig món.


També forma part del jurat Catherine Allard, directora artística de IT Dansa Jove Companyia de l’Institut del Teatre; Kirill Radev, director i coreògraf de Korpo Dance Project; Catherine Martin, mestre de l’Elmhurst Ballet Ballet School i el Royal Ballet Upper School a la Gran Bretanya, i més tard a diferents centres de dansa d’arreu del món; Meritxell Paradell, tutora i examinadora de la Royal Academy of Dance; Adrià Baylenas, qui també compta amb una llarga trajectòria arreu del món i que actualment estudia un màster en pedagogia de la dansa a la Royal Academy of Dance; i, finalment, Gina Rigola, directora del Concurs Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona i del BCN City Ballet.

Són professionals de la dansa totalment imparcials, ja que no tenen cap mena de relació amb les escoles participants. El jurat ha d’avaluar presència, execució tècnica, interpretació artística, musicalitat, així com altres qualitats imprescindibles pel desenvolupament del futur ballarí i ballarina. Hi ha dues branques al concurs: l’amateur i la pre professional, exclusiva per a solistes i duets.


Del total de 700 ballarines i ballarins, cal comptar que 114 són pre-professionals, per la qual cosa les seves actuacions seran del bo i millor que es podrà veure al llarg del concurs. Això sense desmerèixer la resta de categories, en què la pretesa manca d’experiència que podrien tenir els més joves queda compensada per la seva dedicació i elasticitat. Totes les modalitats tenen el seu encant, i per tant totes les sessions del concurs prometen ser un espectacle certamen encisador.


Tot plegat, no fa sinó evidenciar que Blanes compta amb una llarga i arrelada tradició en el món de la dansa en les seves més variades facetes. De fet, a tall anecdòtic, cal dir que la parella de ballarins que apareixen fotografiats als pòsters i cartells editats per fer difusió del VI Concurs de Dansa Vila de Blanes són del Philadelphia Ballet d’Estats Units: ell és el ballarí blanenc Pau Pujol –germà del nedador que també trenca esquemes i fronteres, Guillem Pujol- i ella és la seva parella, la jove d’origen cubà Gabriela Mesa, amb qui balla a la mateixa companyia nord-americana.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/23/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300