Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’acomiada de la seva primera alcaldessa democràtica, Ma Dolors Oms


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/24/2023 01:53:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes s’acomiada de la seva primera alcaldessa democràtica, Ma Dolors Oms

Un gran nombre de persones s’han aplegat per fer-li un darrer homenatge, entre ells la Policia Local, que li ha dedicat una salutació en formació a l’entrada de l'església

L’Església Santa Maria ha acollit aquest migdia un gran nombre d’assistents que s’hi ha aplegat per fer un darrer comiat a Ma Dolors Oms i Bassols, la primera alcaldessa democràtica i també la primera i única dona que ha assolit aquest càrrec. Entre les persones que s’han acostat per donar-li el seu darrer comiat s’hi ha comptat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, així com tots els exalcaldes del municipi: Mario Ros, Miquel Lupiáñez, Josep Trias, Ramon Ramos i Fèlix Bota.


Tampoc hi ha faltat un gran nombre d’actuals regidors i regidores, així com ex regidors i regidores, sobretot els qui van compartir amb Ma Dolors Oms algun dels tres mandats que va encapçalar com alcaldessa. D’igual manera, hi havia una nodrida representació del teixit econòmic, social, esportiu i cultural de la vila que va representar tants anys.


I és que Maria Dolors Oms no tan sols es va dedicar a la política, durant més de 30 anys també va ser la presidenta de la Fundació Aspronis, que atén persones amb discapacitat intel·lectual i altres col·lectius en risc d’exclusió social. Ho va ser del 1992 al 2021, els primers anys en qualitat d’alcaldessa, i a partir del 2000 –quan va deixar la política activa- va dedicar-s’hi de manera exclusiva fins aconseguir consolidar-la com l’entitat de referència a la Selva i el nord del Maresme.


Tot plegat ha provocat una gran participació a la cerimònia funerària que la família va demanar que fos privada, en el sentit que no es fessin distincions fúnebres pròpies del seu càrrec com ex alcaldessa, és a dir, com a presidenta de la corporació municipal. Tothom hi ha estat convidat a assistir, però es va demanar que es respectés la intimitat d’un acte de dol i comiat a un ésser estimat.

Homenatge de la Policia Local de Blanes i comandaments d’altres cossos

L’únic gest que ha diferenciat aquesta cerimònia respecte d’altres ha estat el solemne homenatge que li ha volgut retre la Policia Local de Blanes, amb qui Ma Dolors Oms va mantenir una vinculació molt especial. Amb ella el cos municipal va poder créixer i consolidar-se en un temps en què la seguretat era especialment volàtil pel rerefons polític i social que va envoltar el procés de transició a la democràcia.


Agents i comandaments de la Policia Local li han dedicat una darrera salutació solemne en formació oficial, arrenglerats a l’entrada d’accés a l’Església Santa Maria. Al capdavant de la formació hi havien els caps de la Policia Local, Joan Garcia; Protecció Civil, Josep Lluís Pouy; i l’ABP de la Selva Litoral, David Castro. Quan el cap de la Policia Local de Blanes ha donat la ordre, tots i totes han fet la salutació oficial i han trencat files, a l’entrada de l’església.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/24/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300