Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

50 esportistes i personal del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes aprenen a fer la RCP


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/25/2023 07:58:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

50 esportistes i personal del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes aprenen a fer la RCP

Ha format part del programa en què treballa el consistori blanenc des del 2021 perquè l’esport sigui senyal d’identitat de la població on comença la Costa Brava

Durant els darrers dies un total de 50 persones han participat en un curs de Suport Vital Bàsic on, entre d’altres aprenentatges, s’ha ensenyat l’alumnat les directrius sobre com actuar en cas d’haver d’atendre una emergència cardio-respiratòria. Així, no tan sols se’ls ha mostrat la correcta manera de fer una RCP (Reanimació Cardio Pulmonar), sinó també el funcionament d’un DEA, un Desfibril·lador Extern Autonòmic.


Curs DEA organitzat pel Departament d'Esports durant els darrers dis
En l’actualitat, els diferents equipaments esportius municipals del consistori blanenc compten amb un total de 7 Desfibril·ladors Externs Automàtics. A la Ciutat Esportiva Blanes –que també allotja les dependències de l’Àrea d’Esports- es disposa d’un total de 5 desfibril·ladors, mentre que els dos camps de futbol municipal de Ca la Guidó i Can Borell hi ha un DEA en cadascun d’ells. La formació de Suport Vital Bàsic ha comptat amb l’assistència d’esportistes d’entitats esportives, així com personal del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes.


Mig centenar de persones que, d’una manera o altra, treballen, entrenen o formen part del cos tècnic esportiu que, des d’ara, compten amb els coneixements necessaris per poder atendre una urgència fins que arriben els serveis mèdics sanitaris. Per donar l’oportunitat que tothom qui volgués hi participés, es va adreçar a les diferents entitats esportives la informació perquè s’inscrivissin si era del seu interès.


Les diferents entitats esportives que han participat en aquest aprenentatge han estat les següents: Club Boxa Blanes, Club K1 Blanes, Club Jiu Jitsu Blanes, Club Blanda Espartans, Club Ciclista Blanda, Club Bàsquet Blanes, Club Patí Blanes Atlètic, Club Esportiu El Vilar, Club Twirling Blanes i Club Judo Blanes. Pel que fa als treballadors i treballadores del Departament d’Esports que hi ha participat, sumen una vintena de persones.

Una formació inclosa dins el programa de la ‘Campanya d’Identitat’

La iniciativa d’organitzar un curs de Suport Vital Bàsic va sorgir al Departament d’Esports formant part d’un projecte en què porta treballant des de l’any 2021, sorgit en plena pandèmia. Es tracta de la ‘Campanya d’Identitat’ que té per objectiu que l’esport sigui senyal d’identitat local. Fins al moment s’han treballat diferents accions on els i les esportistes locals són els i les protagonistes.


S’ha donat visibilitat al respecte om a valor esportiu en diferents àmbits, s’ha mostrat la diversitat de disciplines esportives a través de clubs i entitats a alumnes de primària i secundària, i s’ha col·laborat en diverses iniciatives per contribuir a la millora de la sostenibilitat medi ambiental. Aquest 2023 s’ha decidit centrar els esforços en ajudar a clubs i entitats esportives a millorar i ser encara més eficients, i en el decurs de diferents reunions, va sorgir la necessitat comuna de formar-se en nocions d’atenció primària d’urgències. Va ser així com es va organitzar el curs.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/25/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300