Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes organitza el 6 de Març una Taula Rodona sobre la manca de presència de dones al sector tecnològic


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/28/2023 08:14:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DONA TREBALLADORABlanes organitza el 6 de Març una Taula Rodona sobre la manca de presència de dones al sector tecnològic

Forma part de les activitats amb motiu del 8-M, el Dia Internacional de la Dona, i es farà a les 17 h a la Sala de Plens amb entrada gratuïta: https://forms.gle/Y31DWRRozRmTreG77

El proper mes de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona que s’escau el 8-M, el Servei de Polítiques d’Igualtat i Atenció a la Dona de l’Ajuntament de Blanes ha organitzat diverses activitats programades per la setmana vinent. El punt de partida serà dilluns vinent amb la primera d’elles, una interessant Taula Rodona que es presenta sota una pregunta igualment d’intensa: ‘On són les dones TIC?’.

I és que, lamentablement, avui dia només el 30% de les persones que treballen al sector de les TIC –Tecnologies de la Informació i la Comunicació- són dones. La tecnologia, una de les àrees més dinàmiques, innovadores i amb més creixement de la societat actual continua sent un món predominantment masculí. Les dones han estat històricament infrarepresentades en aquest sector, i les dades mostren que encara queda un llarg camí per recórrer per aconseguir la igualtat de gènere en el món tecnològic.


Si ens fixem en les universitats, el panorama també esdevé desolador, ja que les dones signifiquen tan sols un 20% de l’alumnat a les carreres STEM, és a dir: Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques. Per això, el proper dilluns 6 de març s’ha organitzat la taula rodona presentada des d’una pregunta que convida a reflexionar sobre aquesta qüestió: ‘On són les dones TIC?’. Es farà a les 17 h a la Sala de Plens, i és amb entrada gratuïta. Tan sols cal registrar-se a: https://forms.gle/Y31DWRRozRmTreG77

Quatre dones parlen sobre la seva experiència amb les TIC

Per contestar la pregunta de l’enunciat es comptarà amb quatre dones referents en el món de la tecnologia a Catalunya, que compartiran les seves experiències i coneixement sobre el tema. Així assistirà Montse Guàrdia i Güell, enginyera de telecomunicacions i directora d’estratègia del Mobile World Capital; Mireia Dilmé, especialitzada en tecnologia a les universitats de Harvard i San Francisco i directora de programes a Google Cloud; Georgina Comas, llicenciada química i enginyeria superior de materials, fundadora i adjunta al CEO; i Beatriz López, membre del consell assessor de mjn-neuroç, investigadora en IA a la UdG i cofundadora a Newronia.

Durant la taula rodona es debatrà sobre les barreres que encara han de superar les dones per assolir una igualitària i completa participació en el món de la tecnologia, i després que s’hagi celebrat la trobada podran parlar amb diferents empreses del sector per conèixer-les millor i saber quins perfiles professionals estan cercant. L’acte d’aquest proper dilluns, doncs, és una excel·lent oportunitat per compartir idees sobre com tots i totes com a societat podem treballar per canviar i revertir l’actual situació.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/28/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300