Noticia publicada a la web el 02/28/2023 01:57:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !
Blanes ha acollit avui una jornada sobre patrimoni cultural i natural, gastronomia i sostenibilitat al turisme de proximitat
L’ha organitzat Cadena SER i l’Ajuntament de Blanes, amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme i altres institucions
Aquest dimarts Blanes ha acollit una interessant jornada que ha girat a l’entorn de tres grans eixos que pivotaven al voltant d’una mateixa qüestió: el turisme de proximitat a Catalunya des de la sostenibilitat. L’emblemàtica Casa Saladrigas transformada en plató de televisió ha acollit diverses taules rodones on s’ha aprofundit sobre el Turisme i la Sostenibilitat Ambiental i Econòmica; el Patrimoni Natural i Cultural com atractiu turístic; i la Gastronomia.
Benvinguda Alcalde de Blanes, Àngel Canosa La jornada forma part del cicle organitzat per Cadena SER –en aquest cas, a través de la seva delegació a terres gironines, Ràdio Girona-, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, l’Agència Catalana de Turisme, així com d’altres organismes i institucions. També ha comptat amb el patrocini de la companyia ferroviària RENFE.
1a Taula Rodona sobre Turisme i Sostenibilitat Ambiental i Econòmica El debat públic ha comptat amb experts en les diferents matèries com a punt de partida perquè fessin una anàlisis sobre el present i futur de l’activitat turística, centrada principalment en aquest territori, la Costa Brava. La jornada s’ha encetat a 2/4 de 10 del matí amb unes paraules de benvinguda de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i a continuació hi ha hagut tres taules rodones, així com dues entrevistes.
Gestió Mediambiental, Patrimoni Natural i Cultural, i Gastronomia
La primera taula l’ha moderat el periodista Raül Muxach, i ha girat a l’entorn del ‘Turisme i Sostenibilitat Ambiental i Econòmica’, especialment interessant ara que la immensa majoria de municipis catalans es troben immersos en el compliment de els ODS de l’Agenda 2030. Han participat tres ponents: el vicepresident del Patronat de Turisme de Girona-Costa Brava i alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; la presidenta de l’Associació d’Hostaleria de Blanes, Anna Portas; i la doctora en Geografia especialitzada en Ordenació del Territori i Gestió del Medi Ambient, Carolina Martí.
‘El Patrimoni Natural i Cultural com Atractiu Turístic’ ha estat la segona taula rodona que, en aquest cas, s’ha encarregat de moderar el periodista d’origen blanenc i productor de Cadena SER, Carles Peña. Abans, però, la periodista i delegada de Cadena SER a Girona, Carme Martínez, ha entrevistat Narcís Ferrer, director de l’Agència Catalana de Turisme.
En la imatge de dalt: entrevista al director de l'Agència Catalana de
Turisme, i a la imatge de baix Taula Rodona sobre Patrimoni Natural i Cultural
com Atractiu Turístic Pel que fa a la segona taula rodona, han intervingut quatre experts. Es tractava de Josep Borrell, director general del Jardí Botànic Marimurtra; Joan Llinàs, l’arqueòleg que s’ha encarregat de dirigir les excavacions del Jaciment Romà d’Els Padrets a Blanes, així com director de l’empresa Atri Cultura i Patrimoni. Els altres dos ponents han estat Sònia Aulet, professora d’Història i del Màster en Turisme Cultural de la UdG a l’European Master in Tourism Management; i Quim Mateu, tècnic del Patronat del Castell de Montsoriu i el Vescomtat de Cabrera, del qual en forma part el municipi de Blanes.
Entrevista al Director de Comunicació de RENFE i 3a Taula Rodona sobre
La Cuina i el Producte Igual que ha passat entre la primera i la segona taula rodona, abans de començar la tercera i darrera temàtica, Carme Martínez ha mantingut una conversa amb el director de comunicació de RENFE a Catalunya, Antonio Carmona. Pel que fa a la tercera taula rodona s’ha centrat sobre ‘La Cuina i el Producte’, moderada pel periodista Ramon Iglesias. Han intervingut Jordi Jacas, xef i propietari del Restaurant El Molí de l’Escala; Carles Benítez, tècnic responsable del Segell de Qualitat agroalimentària Girona Excel·lent; Toni Marin, propietari de l’Espai Gastronòmic La Balma de Blanes; i Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers.
Cloenda de la Jornada a càrrec de José Antonio Donaire La cloenda de la jornada ha anat a càrrec de José Antonio Donaire, professor de la Facultat de Turisme de la UdG i investigador de l'INSETUR, Institut de Recerca en Turisme. La seva interessant dissertació sobre el futur immediat i a llarg termini que ens espera en el món del turisme de proximitat ha estat la veritable cirereta del pastís d’una jornada on s’han pogut extreure un gran nombre de destacades conclusions.
La sessió sencera s’ha pogut seguir íntegrament en directe en streaming d’àudio vídeo a través d’aquesta plana: https://cadenaser.com/radio-girona/ on també ha quedat allotjat l’arxiu audiovisual: https://cadenaser.com/cataluna/2023/02/14/blanes-acollira-la-jornada-turisme-de-proximitat-a-catalunya-des-de-la-sostenibilitat-radio-girona/