Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La ciutadania i entitats de Blanes escullen accions de l’Agenda 2030 en un Taller Participatiu


Camí de tornada


Menú principalLa ciutadania i entitats de Blanes escullen accions de l’Agenda 2030 en un Taller Participatiu

S’ha acollit a la Sala de Plens, presentada amb el títol ‘Per un Blanes més sostenible’, amb un bon nivell d’assistència

Durant aquest mes de març Blanes ha fet un nou pas en el treball que s’està intensificant en aquest municipi per aconseguir fites que fa dècades semblaven inabastables. Ara encara s’està lluny d’assolir-les, però almenys ja es veuen més a prop, o almenys sembla que avui dia tothom ja s’ha familiaritzant amb conceptes que abans de tombar el segle sonaven a música celestial o apocalíptica a oïdes d’algunes persones.


Taller Participatiu Agenda Blanes 2030 a la Sala de Plens, aquest mes de març
Sigui com sigui, des que les Nacions Unides van aprovar l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), han esdevingut un marc de referència per a la gestió responsable. Ho són i ho seran per a tot tipus d’organitzacions, tant les públiques com les privades, però de manera especial pels ajuntaments i els ens locals, pel seu alt grau d’influència al territori.


De fet, són l’administració més propera a la ciutadania, allí on s’hi adreça sempre en primera instància a la recerca de solucions a la seva problemàtica. En aquest darrer sentit, l’Ajuntament de Blanes, comptant amb el suport de la Diputació de Girona, està realitzant en l’actualitat un acurat procés per alinear les polítiques públiques amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i millorar així la gestió interna i externa d’una manera més responsable.Benvinguda a càrrec de la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada
Alhora, s’implica tant al municipi com a les seves entitats i el teixit associatiu en la consecució d’aquests objectius que són un repte per a la humanitat. Una prova més que eloqüent ha estat el Taller Participatiu acollit a la Sala de Plens, que va comptar fa uns dies amb un bon nivell d’assistència: tant pel que fa a ciutadans i ciutadanes com representants de diverses entitats de la ciutat.

Taller ‘Per un Blanes més Sostenible’

Cal recordar que a principis d’any ja es van fer les primeres accions, una d’elles centrada en fer sessions formatives amb els més de 300 treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Blanes. Ara, arribats al mes de març, l’Ajuntament de Blanes continua treballant-hi amb un següent pas, que ha consistit en realitzar un Taller de Participació Ciutadana, plantejat amb l’explícit títol ‘Per un Blanes més sostenible’, que ja era tota una reivindicació en sí mateix.


Al llarg d’una sessió que es va allargar més de una hora i mitja, es va fer una breu introducció sobre els ODS, així com una qüestió cabdal: què poden fer les entitats per assolir aquests objectius. Del què es tractava, era de detectar quines accions es poden adoptar sumant esforços de uns i altres. Abans de començar el taller, es va adreçar a tots i totes les assistents la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada, qui va agrair l’excel·lent resposta assolida en la crida a la participació perquè, entre tots i totes, sigui més fàcil aconseguir objectius que són un repte necessari per a la humanitat.El taller participatiu va anar a càrrec dels dos tècnics de l’empresa que s’està encarregant, en coordinació amb el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, d’implementar l’Agenda 2030 al municipi. Josep Maria Canyelles i Mercè Casals es van encarregar de dinamitzar l’activitat, i seran també els encarregats d’elaborar els materials comunicatius, així com l’acte de presentació pública de les conclusions que tindrà lloc a finals d’aquest mes.
Data de realització: 03/17/2023 | Data de la darrera actualització: 03/17/2023

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300