Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 300 persones han participat al 1er Festival de Dansa Urbana Up & Down a la Ciutat Esportiva Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/21/2023 10:22:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOMés de 300 persones han participat al 1er Festival de Dansa Urbana Up & Down a la Ciutat Esportiva Blanes

La jornada lúdica d’exhibició no competitiva ha fet esdevenir Blanes aquest cap de setmana en la capital gironina de dansa urbana, amb un ample ventall d’edats

Blanes ha estat aquest cap de setmana la capital gironina de la dansa urbana esportiva a través del I Festival Up & Down que s’ha allotjat a la Ciutat Esportiva Blanes. D’aquesta manera, la tarda d’aquest passat dissabte el recinte va acollir una jornada lúdica i d’exhibició no competitiva, perquè esportistes i dansaires de totes les edats poguessin participar compartint unes hores de dansa i música.


Ciutat Esportiva Blanes, dissabte passat
I Festival de Dansa Urbana Up & Down
Per això, a diferència d’altres experiències similars, la intensa jornada va incloure diversos lliuraments d’obsequis per a totes les persones que van participar en les diferents categories. El festival va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del tinent d’alcalde d’Esports, Carlos Garzon, així com d’altres autoritats del territori, entre elles la consellera d’Esports del Consell Comarcal de la Selva, Mònica Rabassa.



L'alcalde, Àngel Canosa, el tinent d'alcalde d'Esports, Carlos Garzón,
i la consellera d'Esports del Consell Comarcal, Mònica Rabassa,
repartint els obsequis (una ampolla de vidre amb el logo del festival) als participants
Han participat esportistes de totes les categories procedents de diferents indrets d’arreu de la demarcació gironina. Entre ells s’hi comptava el grup ‘Els Confetis’, de l’Escola Mossèn Joan Batlle de Blanes, a qui tant l’alcalde com el regidor d’Esports van anar a encoratjar i desitjar-los una bona actuació abans de començar. D’igual manera, hi ha hagut grups d’altres localitats selvatanes, així com del Gironès, i el Baix Empordà. La jornada l’han organitzat els Consells Esportius de la demarcació de comarques gironines, en especial del Consell Esportiu de la Selva.


Àngel Canosa i Carlos Garzón amb el grup 'Els Confetis', de l'Escola
Mossèn Joan Batlle de Blanes
També han contribuït a l’organització els consells esportius de l’Alt i Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Gironès, del Pla de l’Estany i del Ripollès. Han col·laborat especialment el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes i la Ciutat Esportiva Blanes, on s’ha acollit, així com el suport de la Diputació de Girona, i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat.

300 participants de diferents categories

Han participat uns 300 participants, sumant els 16 grups de les diferents categories convocades: prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet, juvenil, absoluta, i la premium, per a les persones nascudes abans de l’any 1993, així com per no professionals. El format de participació ha estat mixta, oberta per a tothom. Al tractar-se d’una jornada d’exhibició, els grups van rebre correccions i feedbacks de les seves respectives actuacions.


El Jurat Qualificador
Aquestes valoracions van anar a càrrec de tres jutges qualificats –Sam Faye, Úrsula Rilo i Ariadna Arànega, professors de dansa urbana en diverses acadèmies de Barcelona-, que van fer valoracions sobre cinc qüestions: Interpretació Musical, Estil i Expressió, Tècnica, Innovació i Originalitat, i Impressió Global de la posada en escena. Pel que fa a l’Estil i Expressió, el jurat va valorarla dificultat d’execució dels estils de Hip Hop, en especial l’expressió i l’essència de cadascun dels estils utilitzats: Locking, Popping, House Dance, Breakdance, Waching, Voguin, Krumping, etc


Un altre aspecte valorat va ser el carisma, la posada en escena, així com la creativitat, el vestuari i altres ingredients a tenir en compte. Per contra, no es van fer ni premis ni classificacions. Es tractava, senzillament, de passar una bona estona gaudint de bona música, bona dansa i, sobretot, l’animació i bon rotllo que ha d’encapçalar una experiència com aquesta.



Data de realització: 03/21/2023 | Data de la darrera actualització: 04/01/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300