Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’escriptora blanenca Elisabet Moreno Boada presenta la seva primera novel·la ‘L’esquerda’, seguint la petjada de Joaquim Ruyra


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/25/2023 07:32:37 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’escriptora blanenca Elisabet Moreno Boada presenta la seva primera novel·la ‘L’esquerda’, seguint la petjada de Joaquim Ruyra

L’acte el presentarà el també escriptor blanenc i científic Salvador Macip, i tindrà lloc el dimarts 28 de març a les 19 h a la Biblioteca Comarcal

La Biblioteca Comarcal de Blanes acollirà la setmana vinent la presentació d’un llibre que, a diferència de molts altres que es donen a conèixer sovint en aquest recinte, tindrà un caràcter especial en més d’un sentit. En primer lloc perquè és la primera novel·la de l’escriptora blanenca Elisabet Moreno Boada, qui fins ara havia escrit diversos relats, alguns d’ells premiats i publicats tant en reculls de diversos autors com en revistes culturals.

En segon lloc podria dir-se que, si el fet que una conciutadana presenti la seva darrera creació a casa seva ja és de per sí una ocasió única, si a més a més encapçala l’acte un altre col·lega i veí de la vila encara li afegeix més interès. Ara bé, si aquesta persona a més a més és cara de veure perquè no viu al seu municipi de naixement –com és aquest el cas-, les ganes de participar a l’acte encara creixen uns quants punts més.Es tracta de l’escriptor blanenc i investigador en medicina, Salvador Macip, qui s’encarregarà de presentar l’obra d’Elisabet Moreno. La seva primera novel·la es titula ‘L’esquerda’, i segueix l’estela de qui es considera el mestre de la prosa catalana, lligat igual que ella i en Macip a la població on neix la Costa Brava: Joaquim Ruyra. Precisament un dels protagonistes, un veterà pescador, es diu igual que un dels personatges de la mítica novel·la ruyriana ‘El Rem de 34’, en Vadó Set Trossos.

‘L’esquerda’ narra la història d’en Vadó, un pescador marcat per les ferides del passat i per la duresa d’un ofici ple de sacrificis i llegendes. Per escriure’l, l’autora ha fet un autèntic treball de camp a la Llotja del Port de Blanes, i s’ha embarcat a bord de la ‘San Bartolomé’, el vaixell de pesca més antic que encara està en actiu arreu dels ports d’Europa. Com que no es tracta de fer un espoiler avançant més detalls, només cal afegir les dades bàsiques per no perdre’s aquest esdeveniment, que tindrà lloc el dimarts 28 de març, a les 7 del vespre, a la Biblioteca Comarcal de Blanes.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 03/25/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300