Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un total de 282 persones han participat en la primera Campanya de Donació de Sang del 2023 a Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/27/2023 12:12:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

vine a donar sangUn total de 282 persones han participat en la primera Campanya de Donació de Sang del 2023 a Blanes

Són 114 persones més en relació a l’anterior campanya del mes de desembre. Demà dimarts hi haurà una jornada extraordinària durant tot el dia a l’Escola Sa Forcanera

Una vegada més Blanes ha demostrat que quan es diu que és la ciutat gironina on més donacions es fan no s’està exagerant. En la primera Campanya de Donació de Sang d’aquest 2023 ha tornat a superar les expectatives, i amb escreix. Un total de 282 persones han participat en la doble jornada que ha tingut lloc aquest mes de març, més concretament la tarda del dijous dia 9, i durant tota la jornada del divendres 10 de març.



Donació de Sang 9 i 10 de març, Biblioteca Comarcal
Aquesta xifra suposa un considerable augment en relació a l’anterior campanya ordinària que es va fer el passat mes de desembre, on van participar un total de 168 persones. Per tant, en aquesta ocasió hi ha hagut 114 persones més que s’han adreçat a la Biblioteca Comarcal per fer una donació voluntària. Anecdòticament, totes les donacions van ser de sang, i no s’han registrat donants de medul·la òssia.



Del total de 282 persones que han participat en aquesta primera campanya del 2023, un total de 246 persones van poder fer efectiva la donació, mentre que d’altres 36 persones es van acostar per fer-la però, per diferents motius mèdics, després de passar la revisió mèdica que es fa a tothom, no va ser possible que el seu oferiment acabés en una extracció. D’aquest total d’oferiments, 28 es van fer divendres, i 8 la tarda del dijous.



Una altra dada significativa és que, d’entre el total de 246 persones que van donar sang, n’hi va haver que ho feien per primera vegada. En aquesta ocasió van ser 7 persones, i curiosament aquests nous donants ho van fer durant la mateixa jornada, la de la tarda del dijous dia 9.
Nombre Persones
Dijous i Divendres

Donacions Sang
246

Oferiments Donació Sang
36
Total Participants
282

Nous Donants

7

Donants de Medul·la Òssia

0

Des de l’organització es valora de manera molt positiva totes les persones que donen sang per primera vegada, perquè passen a engrandir el llistat de voluntàries i voluntaris que col·laboren periòdicament. Una vegada més aquesta Campanya de Donació de Sang l’han organitzat el Banc de Sang i Teixits de Girona, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat. També han col·laborat la delegació a Blanes-La Selva de l’Associació de Donants de Girona, així com la Biblioteca Comarcal i el Departament de Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Blanes.

Jornada Extraordinària de Donació de Sant a l’Escola Sa Forcanera

La propera jornada de donació de sang que es farà a Blanes tindrà lloc demà dimarts, 28 de març. Es tracta d’una campanya extraordinària, ja que es farà a l’Escola Sa Forcanera. L’horari serà durant tot el dia: des de les 10 del matí fins les 2 del migdia, i des de 2/4 de 4 fins les 6 de la tarda.




En aquesta ocasió la jornada extraordinària es presenta amb el lema ‘Una mica de sang, una pluja de vida’ i, compta amb l’activa participació dels i les alumnes de sisè de primària del centre educatiu blanenc.



Data de realització: 03/27/2023 | Data de la darrera actualització: 03/27/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300