Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes, punt de partida de la Mostra de Curtmetratges Mal del Cap, que durant aquesta setmana viatjarà a Girona, Salt, Torroella, Lladó, Figueres i Banyoles


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/28/2023 09:29:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesBlanes, punt de partida de la Mostra de Curtmetratges Mal del Cap, que durant aquesta setmana viatjarà a Girona, Salt, Torroella, Lladó, Figueres i Banyoles

Es va allotjar dissabte a la Sala de Plens en una sessió oberta al públic, i inclou 5 treballs seleccionats del Festival Internacional d’Eivissa

El passat cap de setmana Blanes ha estat el punt de partida de la II Mostra Internacional de Curtmetratges ‘Mal del Cap’, que durant els següents dies seguirà el seu periple per d’altres localitats del territori. Així, després que dissabte va iniciar el seu periple 2023 al municipi on comença la Costa Brava, durant aquesta setmana està previst que les projeccions continuïn a Girona, Salt, Torroella, Lladó, Figueres i Banyoles.



La segona edició de la Mostra Internacional de Curtmetratges ‘Mal del Cap’ ha encetat el seu periple aquest 2023 a Blanes, i per això la projecció que va tenir lloc dissabte passat a la tarda, a la Sala de Plens, significava també l’estrena de l’experiència d’enguany. Abans de començar la projecció es va comptar amb la participació d’Imma Saranova i Pedro López, presentats per Frederic Salvà, de La Guerrilla Comunicacional (organitzadora de l’esdeveniment) a Blanes.



D'esquerra a dreta: Frederic Salvà (La Guerrilla Comunicacional),
Imma Saranova i Pedro López (Festival MaldelCap)
L’Imma i en Pedro són els directors del Festival Mal del Cap, i es van encarregar d’explicar a la concurrència que omplia la Sala de Plens d’on va sorgir la idea d’organitzar aquesta experiència. Posteriorment al visionat dels cinc treballs que composen la mostra, també van encapçalar un animat col·loqui amb les persones assistents sobre la qualitat i contingut dels curtmetratges.

Cinc treballs seleccionats del VIII Festival Internacional d’Eivissa

Enguany és la segona edició en què les comarques gironines acullen l’esdeveniment cinematogràfic, i pel que fa a Blanes, llavors es va allotjar a la Sala Cultural Els Padrets. L’experiència està lligada al Festival Internacional de Curtmetratges Mal del Cap d’Eivissa, que ha rebut enguany més de 2.500 treballs a concurs, havent seleccionat els què passen a formar part de la ‘Mostra de Curmetratges Mal del Cap’, que fan itinerància arreu del territori gironí.



La mostra proposa poder gaudir d’una sessió de qualitat que inclou 5 dels millors films que han passat pel festival en la darrera edició, algun dels quals ha estat triat pels Premis Goya, així com pre-seleccionats als Premis Òscar de Hollywood. A Blanes, les dues edicions de la mostra han estat obertes a la participació del públic de manera gratuïta i, comparativament, aquesta segona edició del 2023 ha comptat amb una major assistència d’espectadors i espectadores.



Els cinc curtmetratges que es projecten sumen poc més de una hora, i són els següents: ‘Safe’ (Josema Roig, 2021); ‘Parlez Vous’ (Aitor de Kintana, 2022); ‘Neguino’ (Marça Vianna, 2020); ‘Tula’ (Beatriz de Silva, 2022); i ‘Non Grata (Alba Lozano, 2022). Entre els cinc treballs seleccionats s’hi inclouen el què ha estat guanyador del festival, el premi del públic, el premi jove i dos dels seleccionats del festival. La II Mostra de Curtmetratges ‘Mal del Cap’ està organitzada per La Guerrilla Comunicacional, i compta amb la col·laboració de diverses institucions i entitats, entre elles l’Ajuntament de Blanes.



Data de realització: 03/28/2023 | Data de la darrera actualització: 03/28/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300