Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes impulsa aquest any 242 accions valorades en 43’44 M€ que compleixen amb l’Agenda 2030


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/28/2023 10:43:11 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOBlanes impulsa aquest any 242 accions valorades en 43’44 M€ que compleixen amb l’Agenda 2030

Ahir es van presentar les actuacions més destacades alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), reunides en un llibret de propera publicació

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar el vespre d’aquest passat dilluns la presentació pública dels trets més destacats del projecte de l’Agenda 2030 a Blanes. L’acte ha culminat el treball iniciat fa uns mesos on s’ha comptat amb una activa i decisiva participació, tant de la ciutadania en general com de les prop de 300 treballadores i treballadors de l’Ajuntament de Blanes, així com els càrrecs electes.



L'alcalde, el diputat Agenda 2030 Diputació de Girona, la regidora de Medi Ambient,
representants de l'empresa Véctor 5, regidors de l'Ajuntament de Blanes
i part de l'equip motor del projecte
A través de diverses sessions de treball dirigides pels tècnics Josep Maria Canyelles i Mercè Casals –de l’empresa consultora en sostenibilitat Véctor 5, coordinadora del projecte-, s’ha alliçonat tothom respecte els 17 ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) per elaborar l’Agenda 2030 de Blanes. Simultàniament, les jornades de treball també han inclòs la recollida de propostes que posteriorment s’han aplegat al document de treball definitiu que les ha inclòs.




La presentació d’ahir a la tarda, que va omplir la Sala de Plens de públic interessat en la matèria, la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; el diputat de Desenvolupament Sostenible i Agenda 2030 de la Diputació de Girona, Joan Fàbrega; i la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall-llosada. La part més interessant va ser l’enumeració de les accions més rellevants per assolir els objectius que mena l’Agenda 2030 a Blanes.

242 accions valorades en 43’44 M€ del Pressupost Municipal 2023

Precisament la base de formació que ha menat totes les reunions de treball dirigides per l’empresa coordinadora del projecte ha començat sempre per definir i explicar què són els 17 ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible, el cor de l’Agenda 2030. Aprendre a familiaritzar-se amb aquests conceptes i, per afegit, saber distingir com es poden plasmar en la realitat a nivell pragmàtic, ha estat cabdal per dur endavant la feina.



Durant la segona fase d’elaboració de l’Agenda 2030 de Blanes, s’han recollit totes les accions i projectes que porta a terme el consistori blanenc en cadascuna de les àrees de govern, per identificar quines són les bones pràctiques es duen a terme i que ja estan contribuint a l’assoliment dels ODS. D’igual manera, s’ha fet l’alineament del pressupost d’aquelles partides que també es poden correlacionar als ODS.



A conseqüència d’aquesta anàlisi, s’ha pogut concloure que hi ha 242 accions identificades com a bones pràctiques o actuacions que es poden incloure amb els ODS. Sumant totes aquestes accions impulsades per l’Ajuntament de Blanes, dóna com a resultat que sumen un cost de 43.440.438’20 € del total del pressupost 2023, que puja a 52.612. 757’20 €.

Blanes, la població on hi ha hagut més participació per l’Agenda 2030

Al llarg de la presentació d’ahir, la consultora de sostenibilitat va elogiar la tasca realitzada durant aquests mesos a Blanes pel que fa a la participació des de diferents àmbits, que ha contribuït a perfilar totes les accions i propostes. Segons Véctor 5, Blanes és el municipi d’arreu de les comarques gironines on la ciutadania, empreses i institucions, així com els treballadors i treballadores i els càrrecs electes s’hi han bolcat de manera especial.




El projecte de l’Agenda Blanes 2030 conclourà molt properament amb l’elaboració d’un llibret digital comunicatiu que recollirà algunes de les actuacions més destacades, així com consells perquè, tant les entitats i empreses com la ciutadania en general, puguin col·laborar igualment en l’assoliment de l’Agenda 2030 local. Per poder dur a terme el projecte, l’Ajuntament ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Girona.



Data de realització: 03/28/2023 | Data de la darrera actualització: 03/28/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300