Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La XXXI Ruta de les Ermites del Centre Excursionista de Blanes dobla els participants respecte al 2022, amb un total de 450


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/17/2023 08:29:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOLa XXXI Ruta de les Ermites del Centre Excursionista de Blanes dobla els participants respecte al 2022, amb un total de 450

Es van haver d’ampliar els dorsals per l’augment d’inscripcions, tant a la ruta llarga de 18 km com a la curta de 9 km, amb sortida i arribada des del Passeig de Mar

Aquest passat diumenge, pràcticament tota l’extensió del municipi de Blanes ha acollit un dels esdeveniments esportius que ha arribat a la més que contrastada veterania. Es tractava de la XXXI Ruta de les Ermites, amb sortida i arribada des del cèntric i concorregut Passeig de Mar, que ahir lluïa amb especial intensitat i el bullici habitual d’una jornada dominical.
Sortides de les distàncies llarga i curta de la XXXI Ruta de les Ermites
Els i les participants van poder escollir entre dues modalitats, en funció de les seves aptituds i condicions físiques en un esdeveniment que el què proposa és fer una caminada popular: una de més llarga i un altra de més curta. A les 9 del matí es va fer la sortida de tothom qui havien triat la ruta més llarga, la de 18 km, i mitja hora més tard, a 2/4 de 10, va ser el moment d’iniciar la segona modalitat, de 9 km de recorregut.

Un total de 450 participants en la 31ena edició

El fet més destacat de la XXXI Ruta de les Ermites d’aquest passat diumenge ha estat l’espectacular augment del nombre d’inscrits en l’esdeveniment, una demanda que va ser atesa pels membres del Centre Excursionista de Blanes ràpidament, canviant alguns paràmetres de la logística. Un cop solucionat, el ritme d’inscripcions va continuar fins arribar a doblar el nombre que hi va haver l’any passat, amb un total de 450 persones, sumant les participacions de les dues modalitats de la ruta, de 18 km i 9 km.

Imatges superiors: el president del CEX, Xavier Pascual,
s'adreça als participants per a les inscripcions afegides que es van fer
Independentment de quina fos la ruta que finalment es va escollir, tots i totes les participants van comptar amb avituallaments, diversos obsequis de l’entitat i un més que especial al·licient final. Es tractava d’un esmorzar popular a base de broquetes de carn a la brasa, acompanyat de cervesa i aigua. Conforme anaven arribant les corredores i corredors, van anar recuperant forces al mateix punt del Passeig de Mar des d’on s’havia fet la sortida.
La XXXI Ruta de les Ermites d’aquest 2023 l’ha organitzat un any més el Centre Excursionista de Blanes amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), així com la col·laboració de diverses botigues i empreses del municipi. Tot això, a banda de les mans de voluntàries i voluntàries que es van sumar per la logística de tot plegat.
Fotografies de grup amb el president del CEX i el regidor d'Esports,
abans de les dues sortides de la Ruta de les Ermites 2023
Abans de fer la sortida de les dues modalitats de la XXXI Ruta de les Ermites, es va aprofitar per fer una fotografia de família sota l’arc de sortida de la marxa, amb la participació del president del Centre Excursionista de Blanes, Xavier Pascual, i del regidor d’Esports, Carlos Garzón. Després de donar els dos trets de sortida en les dues modalitats, tots i totes les participants van poder disposar de cinc hores com a màxim per fer tot el recorregut. Una vegada més, com sempre que s’organitzen esdeveniments d’aquest tipus, en què és necessari el tall de carrers, l’actuació de la Policia Local de Blanes va ser cabdal pel bon desenvolupament de les dues rutes.

Distintiu ‘Petjada Verda’ i inclosa al calendari ‘Blanes X Runners’

Inclosa al calendari anual de ‘Blanes X Runners’ d’aquest 2023, el següent esdeveniment esportiu que tindrà lloc enguany s’emplaça pel proper mes de maig, més concretament pel dia 7. Serà aquell diumenge quan tindrà lloc una de les proves que va camí d’assolir la mateixa veterania que ja ha consolidat la Ruta de les Ermites. Es tracta de la XIV Trail Selva Marítima, organitzada en aquest cas pel Grup Fondistes Blanes, de 23 km de recorregut.
Val a dir per últim que la Ruta de les Ermites del Centre Excursionista de Blanes compta amb la distinció del segell ‘Petjada Verda’. L’octubre del 2021 la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va sumar esforços amb el col·lectiu de Plogging ‘Petjada Verda’ per potenciar el segell per a caminades i curses sostenibles a Catalunya. Actualment ja hi ha una trentena d’activitats arreu del territori català afegides al projecte, entre elles la Ruta de les Ermites de Blanes.Data de realització: 04/17/2023 | Data de la darrera actualització: 04/17/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300