Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

‘Hamlet.01’ per Sant Jordi al Teatre de Blanes: una divertida sessió d’stand-up comedy amb Enric Cambray


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/20/2023 10:26:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Teatre de Blanes‘Hamlet.01’ per Sant Jordi al Teatre de Blanes: una divertida sessió d’stand-up comedy amb Enric Cambray

Dirigida per Sergi Belbel, s’ofereix diumenge 23 d’abril a les 19 h, amb entrades a https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/514-hamlet.html

La UNESCO va instituir la celebració del Dia Mundial del Llibre el 23 d’abril que, a Catalunya, és quan se celebra la Diada de Sant Jordi. És per això que en aquest país hi ha la tradició d’intercanviar llibres i roses, aquest darrer obsequi perquè és quan hi ha més tradició de celebrar el Dia dels Enamorats enlloc de Sant Valentí.Enric Cambray dóna vida a un Hamlet molt peculiar, adaptat per Sergi Belbel
La data que va triar la UNESCO, lògicament, no és perquè se celebrés Sant Jordi, sinó perquè el 23 d’abril es recorden dos dels escriptors més universals de la literatura castellana i anglesa: Miguel de Cervantes i William Shakespeare, respectivament, que s’explica que van morir aquell mateix dia. Sense entrar en la polèmica encetada fa uns anys que posava en dubte la veracitat d’aquesta coincidència, el què sí és cert és que si parlem de literatura l’escriptor anglès és tot un referent internacional.Per això, resulta més que adequat festejar la Diada de Sant Jordi oferint un espectacle que té com a leitmotiv un dels seus personatges més coneguts: Hamlet, amb aquella frase tant coneguda del ‘Ser o no ser’ que gairebé tothom pot recordar si es parla de Shakespeare. Això és el què s’ha pensat des del Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes a l’hora de proposar l’espectacle que tindrà lloc diumenge vinent al Teatre de Blanes.

‘Hamlet.01’, de Sergi Belbel amb Enric Cambrany, una stand-up comedy

S’ha programat ‘Hamlet.01’, adaptada i dirigida pel conegut dramaturg Sergi Belbel, i protagonitzada per Enric Cambray. S’oferirà el diumenge 23 d’abril a les 7 de la tarda al Teatre de Blanes. Ara bé, qui es pensi que es tracta d’una altra solemne i seriosa versió del clàssic shakespearià que s’ho vagi traient del cap, perquè en realitat és una divertida sessió de stand-up comedy.

El personatge de Hamlet que incorpora Enric Cambran -conegut sobretot pel seu debut al món de la interpretació fent el personatge d’Òscar Benjumea a la mítica sèrie de TV3 ‘El Cor de la Ciutat’- no és precisament aquell torturat personatge, nebot de l’usurpador Claudio i fill del rei Hamlet, l’anterior rei de Dinamarca. Aquí el drama es pot dir esdevé en stand up tragedy.El monologuista que narra de cara al públic tots els successos és Enric Cambray qui, en el primer acte de Hamlet –d’aquí el títol de ‘Hamlet.01’- desentrella com comença la coneguda obra a través d’un divertit joc. L’actor fa tots els personatges de l’auca shakespeariana i surt de la ficció per comentar i disseccionar el text amb humor, però també amb ganes d’arribar fins al fons de la qüestió en una sessió on també convida al públic a acompanyar-lo entre les bambolines de l’ofici d’actor.

Les entrades anticipades es poden adquirir online a https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/514-hamlet.html al preu de 15 €. Si s’està en situació d’atur, les entrades costen 3 €, però cal demanar-les per correu electrònic a cultura@blanes.catData de realització: 04/20/2023 | Data de la darrera actualització: 04/20/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300