Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La cantant Neus Mar i la Cobla La Flama de Farners fan un recorregut per la música popular amb ‘Trencadís’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/24/2023 10:53:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La cantant Neus Mar i la Cobla La Flama de Farners fan un recorregut per la música popular amb ‘Trencadís’

El concert dirigit per Xavi Molina va tancar dissabte al vespre la jornada prèvia a la Diada de Sant Jordi, amb un viatge musical molt emotiu

La Plaça dels Dies Feiners va acollir dissabte al vespre un concert molt especial, d’aquells que trenquen esquemes. Es tractava de l’espectacle ‘Trencadís’, que va incloure dramatúrgia i un concert per explicar la història d’una maleta en unes golfes. Així, d’aquesta manera, es va fer un viatge pels records familiars del personatge que interpreta la cantant de Palafrugell.Plaça dels Dies Feiners, dissabte a la nit, concert
'Trencadís' amb Neus Mar i la Cobla La Flama de Farners
Durant la funció es va fer un viatge per la música popular representativa de tots els Països Catalans. Alhora, es va generar una combinació molt emotiva entre la música de Neus Mar i la cobla per aportar un toc teatral molt intens pel públic assistent. La història que va explicar la cantant palafrugellenca és de ficció, i els arranjaments que s’han buscat per l’espectacle tenen un toc de jazz, composats pels mateixos membres de la formació musical: Xavi Molina, Jordi Fontanillas i Jordi Casas.
La cantant Neus Mar, i l'alcalde de Blanes, acompanyat
del tinent d'alcalde de Cultura i Festes, durant el concert
La Flama de Farners –on hi ha una abundant presència de músics de Blanes- va proposar a Neus Mar ser la solista de l’espectacle estrenat justament ara fa un any a Santa Coloma de Farners. Des de llavors l’han anat perfeccionant, i també a permès a Neus Mar posar en pràctica les seves dots com a actriu, que ha practicat amb Marcel Tomàs. El concert va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i del tinent d’alcalde de Cultura i Festes, Albert Sanz.

Un passeig pel variat patrimoni musical dels Països Catalans

Al llarg de la vetllada es van poder gaudir havaneres, cançons de muntanya i de treball, ball d’arrel, cançó d’autor... peces de diferents colors i mides que conformen i dibuixen la música popular al nostre país. D’aquí ve el nom de ‘Trencadís’, amb temes desiguals d’orígens diversos i vida llarga, que posen en valor el patrimoni musical i cultural.
En la imatge de dalt, Xavi Molina dirigint la cobla, i a la
de sota detall del públic assistent
A banda d’aquest inqüestionable atractiu, també es va comptar amb la direcció del músic i compositor blanenc Xavi Molina, amb gairebé quatre dècades d’experiència i formació en música moderna i jazz, música clàssica i world music. En definitiva, l’espectacle de la nit de dissabte va ser un bon punt i a part per tancar aquella jornada i preparar-se per la intensa activitat que s’havia de fer l’endemà, amb motiu de la Diada de Sant Jordi.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/24/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300