Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes culmina el Cultural Sant Jordi 2023 amb ‘Hamlet.01’, de Sergi Belbel, amb Enric Cambray


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/25/2023 09:57:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Teatre de BlanesBlanes culmina el Cultural Sant Jordi 2023 amb ‘Hamlet.01’, de Sergi Belbel, amb Enric Cambray

La representació va tenir lloc diumenge al vespre al Teatre de Blanes, i és una divertida adaptació en format d’stand-up comedy

Aquest 2023 l’Ajuntament de Blanes ha tancat els actes organitzats amb motiu del Cultural Sant Jordi amb una representació teatral directament relacionada amb la commemoració literària d’aquesta jornada. Això és perquè, com és vox populi, el 23 d’abril es recorden dos dels escriptors més universals de la literatura castellana i anglesa: Miguel de Cervantes i William Shakespeare, respectivament, que s’explica que van morir aquell mateix dia.Enric Cambray durant la representació de 'Hamlet.01' al Teatre de Blanes,
diumenge al vespre
Per això, resulta més que adequat festejar la Diada de Sant Jordi oferint un espectacle que té com a leitmotiv un dels personatges més coneguts de l’autor anglosaxó: Hamlet, amb aquella frase tant coneguda del ‘Ser o no ser’ que gairebé tothom pot recordar si es parla de Shakespeare. En aquest cas, la representació teatral va culminar els actes del Cultural Sant Jordi 2023, oferint-se el passat diumenge a les 7 del vespre, al Teatre de Blanes.

‘Hamlet.01’, de Sergi Belbel amb Enric Cambray, una stand-up comedy

Es va representar ‘Hamlet.01’, adaptada i dirigida pel conegut dramaturg Sergi Belbel, i protagonitzada per Enric Cambray. Però no es tractava de cap solemne i seriosa versió del clàssic shakespearià, sinó que en realitat va ser una divertida sessió de stand-up comedy. Ara bé, divertida va ser una estona, però l’esforçat intèrpret, l’únic protagonista que omplia amb la seva intensa incorporació tota l’escena, va demostrar la seva vàlua com actor en una trepidant funció de dues hores de duració.Tot plegat, amb una espartana posada en escena en clara referència a l’stand-up comedy, ja que el centre d’interès de l’acció era un tamboret i un micròfon de peu, al més pur estil d’una actuació humorística. El personatge de Hamlet que incorpora Enric Cambray -conegut sobretot pel seu debut al món de la interpretació fent el personatge d’Òscar Benjumea a la mítica sèrie de TV3 ‘El Cor de la Ciutat’- no és precisament aquell torturat personatge, nebot de l’usurpador Claudio i fill del rei Hamlet, l’anterior rei de Dinamarca.
Aquí el drama es pot dir esdevé en stand up tragedy, qüestionant-se i interrogant al seu propi autor, William Shakespeare. Enric Cambray a voltes va esdevenir un monologuista que narrava de cara al públic tots els successos, i en d’altres moments encarnava amb tots els ets i uts el personatge literari.
L’actor va fer tots els personatges de l’auca shakespeariana i surt de la ficció per comentar i disseccionar el text amb humor, però també amb ganes d’arribar fins al fons de la qüestió en una sessió on també convidava al públic a acompanyar-lo entre les bambolines de l’ofici d’actor. Una perfecta manera de culminar la celebració del Cultural Sant Jordi 2023.Data de realització: 04/25/2023 | Data de la darrera actualització: 04/25/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300