Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’AFIC inaugura un nou espai expositiu dels ’50 Anys de Quillats’, el preàmbul a la 38a Festa de la Fotografia de Catalunya que es farà dissabte a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/09/2023 12:13:00 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

NOU_LOGO_AFICL’AFIC inaugura un nou espai expositiu dels ’50 Anys de Quillats’, el preàmbul a la 38a Festa de la Fotografia de Catalunya que es farà dissabte a Blanes

La Biblioteca Comarcal allotja fotografies del tema ‘Mar’, la gènesi del Concurs Internacional, incloses les primeres col·leccions premiades al 1968 i 1969 del fotògraf Josep Recio

Blanes està vivint aquests dies diversos esdeveniments relacionats amb la commemoració d’un destacat esdeveniment nascut en aquest municipi a la dècada dels anys 60. Es tracta del Concurs Internacional de Fotografia Quillat organitzat per l’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes. Es va celebrar per primera vegada l’any 1968 i, exceptuant alguna interrupció, s’ha repetit any rere any fins arribar aquest 2023 a la 50a edició.Per commemorar-ho l’AFIC ha organitzat, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i altres institucions i entitats, ’50 Anys de Quillats’, una mostra allotjada en cinc espais expositius diferents, cadascun d’ells amb un centre d’interès diferenciat. Són la Biblioteca Comarcal, el Casal Cívic i Comunitari de Can Borell, Casa Saladrigas, la Sala Maria Lluïsa García Tornel i els aparadors de diverses botigues de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC).

Inauguració de l’Exposició a la Biblioteca Comarcal de Blanes

Cada espai expositiu té una raó de ser, una temàtica que la diferencia dels altres quatre per fer-lo esdevenir singular. La tarda d’aquest passat dilluns es va inaugurar oficialment l’exposició que s’allotja al vestíbul de la Biblioteca Comarcal, un acte que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president de l’AFIC, Joan Membrives.Els van acompanyar una nodrida representació de l’entitat, així com el tinent d’alcalde de Cultura i Festes, Albert Sanz, i d’altres regidores de l’Ajuntament de Blanes. A la Biblioteca Comarcal s’exposa el tema ‘Mar’, que va ser l’origen del concurs i del seu mateix nom; ‘Quillat’, que és com s’anomenen a Blanes les barques de pesca d’arrossegament.L’any 1964 l’AFIC va organitzar un concurs local on la temàtica era ‘la pesca i el mar’. Aquest certamen va ser la llavor del futur Concurs Internacional de Fotografia Quillat, celebrat per primera vegada l’any 1968, i en el qual es premiava una col·lecció composada per tres fotografia amb el tema ‘Mar’. A partir de llavors, el tema va ser el Premi d’Honor a la millor col·lecció fins l’any 1976.Al llarg dels següents any aquesta temàtica ha estat present de diferents maneres, fins que l’any 2012, coincidint amb el 40è aniversari del concurs, es va recuperar i instaurar de manera fixa coma premi individual de secció. Entre les fotografies que es poden veure a l’exposició de la Biblioteca Comarcal hi ha dues col·leccions molt especials. Són les que van obtenir el Premi Quillat de Fotografia en les dues primeres edicions consecutives.Josep Recio, guanyador de les dues primeres edicions del Premi Quillat
de Fotografia, 1968 i 1969
Totes dues col·leccions premiades són d’un mateix autor: l’històric fotògraf blanenc Josep Recio, qui també va ser present aquest passat dilluns durant l’acte inaugural, senzill però carregat d’història i emoció. Aquestes són les temàtiques i les dates de funcionament dels cinc espais expositius de ’50 Anys de Quillats’:
    - Biblioteca Comarcal: Temàtica del ‘Mar’ fins al 30 de Maig
    - Casal Cívic i Comunitari de Can Borell: Fotografia creativa fins al 30 de Maig
    - Casa Saladrigas: Fotografies Premiades l’any 2023 i una mostra dels diferents trofeus lliurats fins al 30 de Maig.
    - Sala Municipal M. Lluïsa García-Tornel: Mostra Evolutiva del concurs al llarg dels 50 anys, fins al 20 de Maig.
    - 50 Aparadors de l’ABBC: Fotografies premiades en alguna de les 50 edicions, sobretot els 10 darrers anys, fins al 15 de Maig.

Preàmbul per la 38a Festa de la Fotografia de Catalunya el 13 de Maig

Les exposicions ’50 Anys de Quillat’ són el preàmbul d’un acte central de repercussió nacional que tindrà lloc dissabte vinent, 13 de maig, en diferents escenaris de Blanes: la Festa de la Fotografia. L’organitza l’AFIC amb el suport de la Federació Catalana de la Fotografia (FCF), diverses entitats i empreses del municipi, així com l’Ajuntament de Blanes.La Festa de la Fotografia és un esdeveniment anual que cada any s’organitza en una població diferent. A Blanes s’encetarà a primera hora del dia, amb una sessió de fotografia de llarga exposició de l’albada a Cala Bona, seguida per l’acollida i acreditació, un esmorzar popular i la inauguració de la festa al costat de l’Ermita de Sant Francesc.A la tarda hi haurà una cercavila foto-festiva amb la col·laboració de diverses entitats de Blanes que transcorrerà pel nucli històric de la ciutat, així com el lliurament de premis de la 50ena edició del Concurs Quillat de Blanes, així com l’exposició de les obres guanyadores i finalistes allotjada a Casa Saladrigas. L’acte es farà a les 6 de la tarda, i la jornada es tancarà amb un sopar de germanor i una sessió fotogràfica de foc i llum a Cala Bona per cloure la 38a Festa de la Fotografia.

Data de realització: 05/09/2023 | Data de la darrera actualització: 05/09/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300