Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El grup de Gòspel Africà ‘Aba Taano’ torna a Blanes diumenge per recaptar diners per un orfenat d’Uganda


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/17/2023 09:13:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

COOPERACIO PROJECTESEl grup de Gòspel Africà ‘Aba Taano’ torna a Blanes diumenge per recaptar diners per un orfenat d’Uganda

La ONG ‘Música per Salvar Vides’ ha organitzat un concert benèfic amb el suport de la Parròquia Santa Maria per ajudar l’orfenat on els mateixos cantants van criar-s’hi

El proper diumenge 21 de maig la Parròquia Santa Maria acull un esdeveniment molt especial, tant pel seu contingut com per la destinació que tindrà la recaptació que es pugui fer. Es tracta del grup ugandès ‘Aba Taano’, que oferirà un concert solidari de gòspel africà a capella a l’església blanenca amb l’objectiu de recaptar diners a benefici d’un orfenat d’Uganda.Actuació del grup 'Aba Taano' a la Parròquia Santa Maria, estiu 2019
Cal dir que precisament els cinc components d’Aba Taano –que en el seu idioma significa ‘cinc’, el nombre de cantants que té el grup- van ser acollits a l’orfenat ugandès. Aquesta serà la segona vegada que Blanes podrà gaudir d’una experiència, després del positiu impacte que va tenir fa quatre anys el seu primer concert acollit al mateix recinte.

‘Música per Salvar Vides’: un orfenat ugandès que ha traspassat fronteres

‘Aba Taano’ ha sorgit del projecte humanitari desenvolupat per una petita ONG, ‘Música per Salvar Vides’, on els components d’’Aba Taano’ –alguns des del primer dia en què es va posar en marxa el projecte- van criar-s’hi de petits. El projecte ‘Música per Salvar Vides’ va sorgir l’any 2005, de la mà de la musico-terapeuta Elisabeth Michot de Jowers, amb l’objectiu de salvar a uns infants que havien patit abusos i abandonament.Amb determinació, i l’ajuda de diverses persones compromeses, va posar en marxa un orfenat a Kireka –als afores de Kampala, la capital d’Uganda-, on actualment ja són més d’una trentena els nens i nenes que reben una educació integral: l’objectiu és que puguin construir-se un futur professional al seu propi país. La música, la dansa i les actuacions en diverses localitats de l’estat espanyol i d’Europa han estat claus per al desenvolupament del projecte.

Primer pel paper tan terapèutic que ha tingut en aquests nens i joves que han patit les conseqüències de la misèria, l’abandonament i la corrupció, però també per la maduresa que els ha aportat. Els concerts els han ajudat a recuperar l’esperança, conèixer d’altres entorns i veure’s reconeguts i valorats com mai no ho havien estat abans.

Concerts d’’Aba Taano’ a Catalunya des del 2014

Al llarg dels seus anys d’història, ‘Aba Taano’ ja ha rebut 11 premis internacionals, ha gravat cinc discs i ha realitzat més de 1.500 concerts com a grup individual. Van actuar per primera vegada a Catalunya l’any 2014, quan van cantar a la Sagrada Família. Una de les espectadores d’aquell concert va ser Montse Navarro, musico-terapeuta igual que la fundadora de la ONG ‘Música per Salvar Vides’.

El projecte la va atraure des d’un bell principi, i per això s’hi va involucrar fins al punt de començar a moure’s pel territori per poder organitzar concerts que contribuïssin a recollir fons econòmics amb destinació a l’orfenat d’Uganda. Abans d’arribar a Blanes, la gira d’aquest 2023 ja els ha dut a Pamplona, La Rioja, Vitoria, Santander, Tarragona, Segovia i Valladolid, entre d’altres poblacions.


Quan acabin a Blanes, les dues properes actuacions seran a Berlin i Zaragoza, on finalitzaran la gira a principis de juny. El concert d’Aba Taano a Blanes tindrà lloc aquest proper diumenge, 21 de maig, a la Parròquia Santa Maria, a partir de les 6 de la tarda. Les entrades anticipades al preu de 12€ es poden comprar a https://www.giglon.com/todos?idEvent=gospel-aba-taano-la-alegria-de-africa-en-blanes També es vendran a taquilla dues hores abans del concert.Data de realització: 05/17/2023 | Data de la darrera actualització: 05/17/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300