Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes prepara una Festa Major 100% popular amb Doctor Prats i grups de tributs a Queen, Coldplay i U2, entre d’altres


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/19/2023 08:54:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FestaMajor2014Blanes prepara una Festa Major 100% popular amb Doctor Prats i grups de tributs a Queen, Coldplay i U2, entre d’altres

Serà del 21 al 28 de juliol, i consolidarà el nou escenari de davant l’Estació d’Autobusos, on l’any passat es van registrar rècords de públic

El Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes ja ha tancat la programació dels actes populars que s’organitzen des d’aquesta regidoria de cara a la Festa Major de Santa Anna 2023. Es tracta de l’eix central del període festiu, que es complementarà amb d’altres cicles amb entitat pròpia, com per exemple el Festival de Música Jove, l’Ensorra’t, que es coordina des del Departament de Joventut.Concert del grup 'Buhos' a la Festa Major 2022
La Festa Major de Santa Anna s’ha definit aquest 2023 com 100% popular, perquè s’ha dissenyat pensant en què el major nombre de públic possible pugui sentir-s’hi representat i compti amb aquelles activitats que s’adaptin millor als seus gustos. El cicle festiu començarà el 21 de juliol amb el tradicional Pregó d’Inici de Festes –un extrem que no es concretarà fins més endavant- i s’allargarà fins al 28 de juliol, coincidint amb el no menys tradicional Aplec de l’Amor.

Doctor Prats, Tributs a Queen, Coldplay i U2 i d’altres al·licients

Els plats forts s’espera que complaguin precisament aquesta varietat de gustos on, malgrat tot, també hi ha una certa unanimitat a l’hora de preferir un determinat grup de música o tendència musical. Un dels principals al·licients serà el concert que oferirà el dimarts 25, la vigília de Santa Anna, el grup ‘Doctor Prats’, seguit per una banda local que compta amb una legió d’adeptes, ‘Tapeo Sound System’.Les bandes de tributs també seran presents a la programació, potser més que mai, i a més a més per poder taral·lejar i ballar a plaer cançons immortals de grups igualment memorables. La nit del dilluns 24 tocaran la banda de tribut ‘Coldplay’, acompanyat de ‘Please – Tribut a U2’. I ja, per posar-hi la cirereta del pastís, el darrer dia de la Festa Major, a l’Aplec de l’Amor, serà el torn de la banda de tribut a ‘Queen’. Un final de festa amb tots els ets i uts.Ball de Nit Orquestra Selvatana 2022
Altres al·licients musicals que també hi haurà al llarg de la festa major serà la ‘Nit de DJ’s’ del dissabte 22 de juliol; així com el doble concert dels Portobello i els ‘Ruc&Roll’ de la nit de diumenge. La Diada Castellera de la tarda del dissabte, el Gran Correfoc de la nit de diumenge, la tradicional actuació de l’Esbart Joaquim Ruyra la primera nit de Festa Major del 21 de juliol, el dia del pregó, o bé la Nit de Ball amb l’Orquestra Selvatana el Dia de Santa Anna són altres ingredients.Correfoc 2022 - Fotografia: Marc Brun
Tot això sense oblidar-se dels espectacles infantils que també s’han programat, o bé la jornada més oficial i popular de totes –juntament amb el Dia del Pregó d’Inici de Festes-, que s’escau el dimecres 26 de juliol, Santa Anna. El dia de la patrona de Blanes no faltaran els actes més tradicionals, incloent-hi el Ball de Morratxes amb l’Esbart J.Ruyra o bé la Missa Solemne a la Parròquia Santa Maria i el Concert de Tarda.

Consolidació del nou espai davant l’Estació d’Autobusos

Aquest 2023 es vol consolidar de manera definitiva el nou espai lúdic per la Festa Major de Santa Anna que es va posar en marxa al 2021, quan les mesures COVID van obligar a trobar un espai suficientment gran perquè tothom pogués assistir-hi mantenint la distància de seguretat adequada. Es tracta de l’esplanada que hi ha darrera el CAP-2, als Pins-La Plantera, davant l’Estació d’Autobusos.Al 2022 aquest espai va registrar rècords d’assistència de públic, i per això enguany es vol repetir l’experiència que cada any hi hagi al·licients perquè l’èxit de participació es repeteixi. D’aquesta manera, es complementa perfectament l’altre espai que s’havia quedat petit algunes vegades per enquibir el gran nombre de públic que atreia. És la Plaça dels Dies Feiners, reservada ara per esdeveniments més populars i tradicionals, com per exemple el Pregó d’Inici de Festes o el Ball de Festa Major de la nit de Santa Anna.Data de realització: 05/19/2023 | Data de la darrera actualització: 05/19/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300