Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Debat electoral al Col·legi Santa Maria organitzat per l’alumnat de 4rt d’ESO


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/23/2023 10:17:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Debat electoral al Col·legi Santa Maria organitzat per l’alumnat de 4rt d’ESO

Es va fer ahir a la tarda i van convidar a participar-hi els alcaldables de sis de les tretze candidatures que es presenten enguany

La tarda d’aquest passat dilluns el gimnàs del Col·legi Santa Maria va acollir un Debat Electoral on van participar-hi els alcaldables de sis de les tretze candidatures que es presenten enguany. Així, a l’acte d’ahir es va comptar amb els caps de llista d’ERC (Àngel Canosa), PSC (Jordi Hernández), BECP (Jordi Urgell), C’s (Cristhian Ortiz), JxB (Joan Felip) i Blanes, Si (Mario Ros).Mario Ros (Blanes, Si), Cristhian Ortiz (C's), Jordi Hernández (PSC), Àngel Canosa (ERC),
Jordi Urgell (BECP) i Joan Felip (JxB)
El debat l’organitzaven els i les alumnes de 4rt d’ESO, dirigits per la Coordinadora de l’ESO i professora de Ciències Socials d’aquest centre escolar, Conxita Palanques. El treball que han realitzat a les aules abans de culminar amb el debat d’ahir ha inclòs un requerit diversos passos, amb l’objectiu d’acostar als i les joves a la societat i ala vida política, així com per despertar-los la consciència democràtica.

El què es vol aconseguir a través d’aquesta experiència didàctica és fomentar la pràctica i l’aprenentatge dels valors democràtics. Per això, han desenvolupat diverses activitats sobre els partits polítics i la campanya electoral. Repartits en grups, se’ls ha assignat un determinat grup polític a l’atzar a cada equip, que ha hagut de recollir informació a través de internet, així com mantenint trobades amb els respectius candidats de la força política que els ha estat assignada.Per això el debat d’ahir culminava una feina que, en general, l’alumnat ha valorat de manera molt positiva, perquè els ha permès acostar-se a un món que –també majoritàriament- explicaven que no els interessava gaire d’antuvi. A partir d’aquí, després d’haver fet el treball, gairebé tothom coincideix que certament els serà de profit, perquè d’aquí a dos anys tindran edat per anar a votar, i ho podran fer amb coneixement de causa.Conxita Palanques, Coordinadora de l’ESO i professora de Ciències Socials
al Col·legi Santa Maria
Precisament aquest ha estat un fet diferencial en relació a les anteriors ocasions en què el Col·legi Santa Maria havia realitzat aquesta mateixa experiència. Fins ara s’havia fet amb l’alumnat de 3er d’ESO, i enguany es va decidir fer-ho amb el curs superior, el de 4rt d’ESO. El públic estava format per estudiants que tenien entre 12 i 16 anys, que van poder escoltar les diferents propostes dels candidats.

Presentació de propostes i preguntes de l’alumnat

Inicialment el debat va començar amb una breu presentació del perfil de cadascun dels sis candidats a càrrec d’un alumne, seguit per l’exposició dels trets generals del programa electoral que es presenten, en aquest cas explicat pels propis caps de llista. Després, els alumnes de 4rt d’ESO van adreçar a tots els candidats diverses preguntes i suggeriments que havien preparat prèviament a les aules, i a continuació la resta d’alumnes asseguts al públic, de 1er, 2on i 3er d’ESO, van anar aixecant el braç per formular d’altres qüestions treballades a les aules.Finalment, el debat es va tancar amb les conclusions, on cadascun dels candidats va disposar d’un minut per plantejar a l’audiència el mes destacat que consideressin dels respectius programes. El proper Debat Electoral tindrà lloc aquest proper dimecres i, a diferència dels dos que hi ha hagut fins ara, és l’únic amb caràcter públic, on hi podrà assistir tothom qui vulgui.S’allotjarà el 24 de maig a les 8 del vespre al Teatre de Blanes, i serà emès en directe a través de TV La Selva –al Canal 46 de la TDT, per tota la comarca-, així com en streming pel televisió blanes https://municipals.blanes.cat/2023/ i en directe pel 97.7 de la FM de Ràdio Blanes.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/23/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300