Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els possibles pactes per formar govern marquen el més interessant del Debat Electoral del 28-M a Blanes, emès en directe per TDT a TV La Selva


Camí de tornada


Menú principalEls possibles pactes per formar govern marquen el més interessant del Debat Electoral del 28-M a Blanes, emès en directe per TDT a TV La Selva

Han participat 12 dels 13 candidats: ERC, PSC, BECP, C’s, JxB, Blanes Si, CUP, PP, APB, PDB, Valents i Grup Blanes, després que VOX ha declinat ser-hi

En ben poques ocasions el Teatre de Blanes s’omple de gom a gom quan no es tracta d’assistir a actes que no siguin lúdics. Aquest cop, però, l’ocasió s’ho mereixia, ja que es tractava d’assistir al Debat Electoral de les Municipals del proper diumenge, 28 de Maig. El d’avui haurà estat l’únic debat públic que s’ha organitzat amb motiu d’aquesta campanya, acollit al recinte que compta amb una capacitat per a 400 persones.Aída Fuentes, Rosa Aladern, Anselm Ramos, Pere Robert, Mario Ros, Cristhian Ortiz,
Jordi Hernández, Àngel Canosa, Jordi Urgell, Joan Felip, Carles Bullanga, Xavier Lozano i Miguel Ros
Al llarg d’una hora i tres quarts els alcaldables de 12 de les 13 candidatures d’aquest 2023 han defensat els respectius programes i han tractat els temes que han marcat l’actual mandat. Han participat Àngel Canosa (ERC); Jordi Hernández (PSC); Jordi Urgell (Blanes En Comú Podem); Cristhian Ortiz (C’s); Joan Felip (JxB); Mario Ros (Blanes, Si); Carles ‘Bullanga’ (CUP); Pere Robert (PP); Xavier Lozano (APB-Indep de la Selva); Anselm Ramos (PDB); Miguel Ros (Valents) i Rosa Aladern (Grup Blanes). L’única força política que ha declinat participar ha estat VOX.S’ha encarregat de conduir i moderat el debat la periodista gironina Aída Fuentes qui, després d’una breu introducció, ha cedit la paraula a cadascun dels caps de llista perquè fessin el seu plantejament inicial. Després, ja s’ha entrat en els dos primers blocs de contingut, els temes més destacats de les principals matèries que interessa a la ciutadania. Cadascun, amb una duració de 25 minuts.Un cop superada la introducció i els dos primers blocs, s’han fet 5 minuts de descans per entrar ja a la recta final, amb un tercer bloc dedicat a parlar sobre l’entorn polític i els possibles pactes que serviran perquè, després del 28-M, es constitueixi el govern del nou mandat 2023-2027. Per últim, el debat s’ha tancat amb un quart i darrer bloc centrat en què els 12 alcaldables disposessin de l’anomenat ‘minut d’or’, on cada candidat o candidata han pogut intervenir per darrera vegada per demanar el vot, o bé per fer un darrer missatge.

Els possibles pactes post electorals, una de les parts més interessants

La primera part ha anat desgranant les principals temàtiques que durant aquests dies de campanya han estat presentant en diferents formats els i les candidates a l’alcaldia. Arribats a la segona part s’ha tractat únicament la que segurament és la major incògnita que plana en aquests comicis.I és que en l’actualitat tothom coincideix a afirmar que, per tenir un govern amb prou marge de maniobra, ja no es tracta de guanyar les eleccions, de ser la llista més votada, perquè amb la disgregació de vots que hi ha és gairebé una quimera assolir les majories absolutes que fa dècades imperava al món polític. Ara del què es tracta és de saber pactar i sumar els vots necessaris per arribar almenys els 11 vots que donen la majoria per governar. Ara bé, si no se suma prou, finalment el nom de la futura o futur alcalde és el del que encapçala la llista més votada.

Emissió en directe per primera vegada per TDT a TV La Selva

Per primera vegada, el debat electoral s’ha pogut veure en viu i en directe a través de la TDT a TV La Selva. També s’ha emès per Ràdio Blanes, així com en streaming a través dels webs de TV La Selva https://www.tvlaselva.cat/ i de l’Ajuntament de Blanes: https://municipals.blanes.cat/2023/La organització del Debat Electoral s’ha fet des del Servei de Comunicació de l’Ajuntament de Blanes i TV La Selva amb la col·laboració d’El Punt-Avui. El mateix equip serà l’encarregat diumenge vinent de realitzar el programa Especial Informatiu ‘Nit Electoral 2023’. S’emetrà en directe des d’un plató de televisió que s’instal·larà al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. Començarà a 3/4 de 8 del vespre i fins que se sàpiguen tots els resultats, i els candidats i candidates hagin fet les respectives valoracions.Data de realització: 05/24/2023 | Data de la darrera actualització: 05/25/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300