Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes promou Trobades Interreligioses amb visites a la Mezquita Annour i a l’Església Evangèlica de Koinonia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/26/2023 12:09:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

COOPERACIO PROJECTESBlanes promou Trobades Interreligioses amb visites a la Mezquita Annour i a l’Església Evangèlica de Koinonia

La idea va sorgir de les diferents confessions i comunitats religioses que conviuen al municipi, que formen part de la Taula de Diàleg Interreligiós, amb una dotzena de centres de culte

La Taula de Diàleg Interreligiós de Blanes es va reprendre amb caràcter permanent el gener de l’any 2017 i, des de llavors, s’han promogut tot un seguit d’iniciatives. Aplega representants dels centres de culte de les diferents confessions i comunitats religioses que conviuen a Blanes, i una de les activitats periòdiques que els aplega de manera especial és el cicle de la ‘Setmana per la Pau’, que s’escau al gener.Visita a la Mesquita d'Annour - Taula de Diàleg Interreligiós
Al llarg dels anys, s’han anat desenvolupant iniciatives sorgides de la inquietud dels diferents membres de la Taula de Diàleg Interreligiós de Blanes. Una de les més constants i fructíferes -a banda de les activitats i actes oficials que formen part cada any de la Setmana per la Pau-, és el ‘Calendari Interreligiós’, que justament s’edita coincidint amb el cicle de la Setmana per la Pau, a principis d’any.Església Evangèlica Koinonia - Taula de Diàleg Interreligiós
Aquest 2023 ja s’ha arribat a la cinquena edició del calendari, que recull les festivitats i dies assenyalats que hi ha al llarg dels 12 mesos de l’any, celebrats per les diferents comunitats religioses del municipi. Tanmateix, també inclou d’altres dates que no estan relacionades amb cap creença, festes laiques de caràcter civil o social que poden ser o no compartides, com per exemple l’1 de maig, Festa del Treball, o el 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

La Taula de Diàleg promou visites als diferents centres de culte

Actualment la Taula de Diàleg Interreligiós de Blanes la formen les següents comunitats: les Comunitats Islàmiques de la Mesquita de Rahma i de la Mesquita Annour; l’Església Evangèlica Baptista; l’Església Evangèlica de Filadèlfia; el Centre Cristià FEAM; la Parròquia Ortodoxa de Santa Cecília Màrtir; i l’Assemblea de Déu Ministeri de Koinonia. També hi ha les tres parròquies catòliques: Santa Maria, Sagrada Família i Santa Teresa.A través de les diferents accions que es promouen periòdicament, els integrants de la Taula de Diàleg Interreligiós ja han establert lligams i complicitats, però va ser precisament en una de les darreres reunions que es va decidir una acció encara més efectiva. Amb aquest objectiu, es va decidir que les següents reunions es traduirien en visites itinerants als diferents centres de culte de les comunitats religioses, per promoure encara més la mútua coneixença.
La primera visita va tenir lloc el passat mes d’abril a la Comunitat Islàmica de la Mezquita Annour. La tinenta d’alcalde d’Acció Social i Igualtat, Nova Ciutadania i Solidaritat, Marina Vall·llosada, va encapçalar la trobada que es va fer a la mesquita situada als afores de Blanes, a la zona industrial. L’acompanyaven representants de la Taula de Diàleg Interreligiós, així com la cap d’Acció Social, Lurdes Rodríguez, i la tècnica d’Acollida i Nova Ciutadania, Núria Lavado, entre d’altres assistents a la primera trobada. Durant aquella visita, els membres de la Mezquita Annour van preparar un complet berenar que van compartir plegats en animada conversa, completat amb una visita a les instal·lacions.La següent trobada ha tingut lloc aquest mes de maig, i s’ha emplaçat a la seu de l’Església Evangèlica de l’Assemblea de Déu Ministeri Koinonia de Blanes, situada al barri d’El Control-Horta de la Perla, molt a prop del centre de la ciutat. En aquesta ocasió la trobada la va encapçalar l’alcalde, Àngel Canosa, acompanyat de nou per la tinenta d’alcalde, Marina Vall·llosada, i bona part dels integrants de la primera reunió.
Els integrants de la comunitat van oferir una celebració litúrgica, un culte celebrat especialment per als visitants, que incloïa des de representacions fins a cants religiosos, acompanyats per música en directe. Koinonia és la transliteració de la paraula grega que significa comunió com a concepte teològic que fa referència a la comunió eclesial i als vincles que genera entre els membres de l’església i Déu. De la mateixa manera que ja s’havia fet a la primera visita, la trobada també va incloure un copiós berenar compartit entre tothom.

Data de realització: 05/26/2023 | Data de la darrera actualització: 05/26/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300