Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes organitza per primer cop una ‘Setmana pels Drets de les Persones Grans’ de l’11 al 16 de juny


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/30/2023 08:24:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes organitza per primer cop una ‘Setmana pels Drets de les Persones Grans’ de l’11 al 16 de juny

Començarà amb el 24è Homenatge a la Gent Gran el dia 11 a la Ciutat Esportiva i, per assistir-hi, s’han obert inscripcions al Casal Cívic Benet Ribas i a la Casa del Mar fins al 2 de juny

L’Ajuntament de Blanes a través del Departament d’Acció Social, i amb el suport de diferents entitats i institucions, ha organitzat per primera vegada un nou cicle que té per objectiu sensibilitzar tothom, tingui l’edat que tingui, sobre els drets de les persones grans. Tindrà lloc a partir de la setmana vinent, més concretament des del diumenge dia 11 i fins al divendres 16 de juny, i inclourà diverses activitats.Homenatge a la Gent Gran 2019
El punt de partida serà un dels pocs actes que encara no s’havia pogut tornar a recuperar d’ençà de la pandèmia: la festa d’Homenatge a la Gent Gran, que enguany arribarà a les 24ena edició, després que l’anterior ocasió en què es va poder fer va ser al 2019. Es farà la tarda el diumenge dia 11 a partir de les 5 de la tarda, i s’allotjarà a la Ciutat Esportiva Blanes, Les places són limitades per a un topall d’assistència d’un miler de persones.

Inscripcions fins al 2 de juny en horari de matí i tarda

Perquè tothom pugui assistir-hi, està previst facilitar un servei de transport gratuït per les i els principals protagonistes. Per això, així com per poder participar-hi, cal fer una inscripció prèvia que es podrà fer fins divendres vinent, el 2 de juny, de dilluns a divendres, en dos horaris i dos llocs diferents. Si es vol fer al matí, de 10 a 12 h, cal anar al Casal Cívic Benet Ribas de la Plaça d’Espanya, mentre que a les tardes, de 16 a 19 h, es fa a la Casa del Mar del Racó d’en Portas.Les inscripcions són gratuïtes, i donen dret a poder assistir als espectacles que s’oferiran i a l’Homenatge a les Noces d’Or, així com al berenar i al ball amb música amb viu que tancarà la vetllada. Pel que fa als autobusos per anar a la Ciutat Esportiva, hi haurà diversos serveis que sortiran des de la Terminal d’Autobusos d’Els Pins-La Plantera des de les 15’15 h fins les 16’45 h. Pel que fa als viatges de tornada des de la Ciutat Esportiva fins la Terminal, es faran de 20’00 a 21’00 h.


El 24è Homenatge a la Gent Gran de Blanes del proper 11 de juny està organitzat amb la col·laboració de l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Cívic Benet Ribas i l’Associació de Pre-Jubilats i Pensionistes de la Casa del Mar. També compta amb el suport de l’Associació del Voluntariat Blanenc, menter que el Mestre de Cerimònies serà l’artista blanenc Pau Murner.

Setmana pels Drets de les Persones Grans

Pel que fa a la resta d’actes inclosos a la 1a Setmana pels Drets de les Persones Grans, l’endemà que s’hagi celebrat la Festa d’Homenatge a la Gent Gran, des del dia 12, i fins el divendres dia 16, hi haurà cada dia una activitat. El dimarts dia 12, de 17 a 19 h, hi haurà una sessió de Cine-Fòrum amb el film ‘Un Week-End a Paris’, que es projectarà al Casal Cívic i Comunitari Benet Ribas, seguit per un debat posterior.1a Marxa pels Drets de la Gent Gran, 2022
El dimarts dia 13 a les 10 del matí es farà una Taula Rodona pel Bon Tracte de les persones grans a la Casa del Mar, de 10 a 12 h del matí, incloent-hi la projecció d’un vídeo i posterior debat. Participaran representants de diverses entitats i institucions relacionades amb la temàtica: Creu Roja, Policia Local, Assistència Sanitària, Acció Social i de les pròpies persones a qui està dirigida.L’endemà dimecres dia 14, de 10 a 12, Els Cossos de Seguretat i Tunstall-Televida, que s’encarrega del servei de Teleassistència, faran un Taller de Prevenció de Robatoris i Estafes a la Sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal. D’aquesta manera s’arribarà a un altre punt destacat de la ‘Setmana pels Drets de les Persones Grans’.

II Marxa pels Drets de les Persones Grans el dijous 15 de juny

Coincidint amb el Dia Mundial per reivindicar els Drets de les Persones Grans, que s’escau el dijous 15 de juny, s’ha organitzat la segona edició d’una marxa que es va fer per primera vegada l’any passat. Sortirà a les 10 del matí des del Banc dels Músics del Passeig de Mar, i farà un recorregut a peu pla vorejant tota la franja litoral blanenca.A la tornada, que serà al mateix Banc dels Músics del Passeig de Mar, es farà la lectura d’un manifest, així com un pica-pica amb música per amenitzar la vetllada entre festiva i reivindicativa. Val a dir que, igual que l’any passat, pot participar-hi tothom qui vulgui, per donar suport als drets que es reivindiquen per a les persones grans.

Per últim, la ‘Setmana pels Drets de les Persones Grans’ es tancarà amb l’obra de teatre ‘El Llegat’, que tracta sobre l’edatisme i el tracte intergeneracional. Començarà a les 19 h al Teatre de Blanes, és d’accés gratuït fins exhaurir l’aforament, i serà una bona manera de culminar el seguit d’activitats que hauran tingut lloc justament durant set dies, una setmana.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/30/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300