Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El corredor d’ultrafons Xavi Marina es posa en la pell d’una persona invident amb motiu de la ‘Setmana de la ONCE’


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/30/2023 08:42:08 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

OnceEl corredor d’ultrafons Xavi Marina es posa en la pell d’una persona invident amb motiu de la ‘Setmana de la ONCE’

Amb els ulls tapats, l’atleta internacional ha compartit un vermut amb el director de l’agència ONCE a Blanes, Toni González, i ha fet un recorregut pel carrer amb un bastó

Aquest passat dilluns, coincidint amb les activitats que s’estan organitzant arreu de l’estat espanyol amb motiu de la ‘Setmana de la ONCE’, el corredor blanenc d’ultrafons Xavi Marina va participar en una activitat molt especial. La trobada va tenir lloc a l’Agència de la ONCE de Blanes ahir al migdia, i l’objectiu que es perseguia va ser plenament assolit.



Delegació de la ONCE a Blanes, dilluns al migdia
Es tractava de convidar una persona coneguda de la vida social blanenca perquè experimentés en pròpia pell com es desenvolupa la vida quotidiana d’una persona invident, amb els diferents petits-grans reptes amb què es troba. Per fer-ho, el director de l’Agència ONCE a Blanes, Toni González, va convidar Xavi Marina a compartir dues vivències úniques.



Toni González i Xavi Marina durant l'aperitiu d'ahir
En primer lloc l’Àlex, el Tècnic de Rehabilitació de comarques gironines que es dedica a ensenyar com desenvolupar-se en la vida diària a les persones que perden la visió, va alliçonar amb un parell d’indicacions l’esportista blanenc. Es tractava que pogués compartir amb en Toni i la Dolors, una usuària de l’agència ONCE de Blanes, un vermut a base de diferents ingredients.



Per això, després de tapar-li els ulls perquè Xavi Marina es pogués ficar millor en la pell d’una persona invident, l’Àlex a anar indicant-li el menú del vermut que ja estava disposat sobre la taula. Patates fregides, pernil salat, fuet, formatge i oliver compartien espai amb diferents refrescos. El Tècnic en Rehabilitació va anar guiant amb diversos consells a l’esportista, que aviat va saber desenvolupar-se amb facilitat per passar-li a la Dolors i en Toni algun dels ingredients del vermut, o per omplir-se de nou el got amb un refresc.

Moure’s pel carrer amb l'única ajuda d'un bastó

Després de degustar el vermut, durant el qual es va mantenir una animada conversa sobre els reptes esportius que ha afrontat Xavi Marina al llarg de la seva vida, va venir la segona part de l’experiència. Sense deixar de tenir els ulls tapats, l’Àlex va explicar-li a l’atleta com s’ha de utilitzar un bastó com els que usen a diari les persones invidents.



Un cop assimilades les quatre nocions bàsiques, ajudat en tot moment pel tècnic en rehabilitació, Xavi Marina va fer una breu passejada que es va encetar a la sala on s’havia celebrat el vermut a cegues. Després de travessar les oficines de la ONCE, el corredor va sortir al carrer i va continuar la seva exploració només amb l’ajut i les indicacions tant de l’Àlex com del mateix Toni que, amb la seva pròpia experiència, sabia molt bé com ajudar-lo.



La breu passejada va incloure fins i tot travessar per un pas de vianants que hi ha molt a prop de la oficina de ONCE. L’experiència no tan sols el va ajudar a viure en viu i en directe les sensacions que experimenta una persona invident. També contribueix a aprendre com cal comportar-se, com se les pot ajudar en cas que coincidim amb alguna d’elles i vulguem donar-los un cop de mà.



Xavi Marina va agrair la invitació que li havien fet, explicant als representants de la ONCE que precisament un dels tipus de curses de resistència en què participa són les que es fan de molt llarg recorregut sense aturar-se i que, per tant, inclouen haver de córrer durant la nit. Això l’ha fet acostumar-se al repte de moure’s en la foscor, per la qual cosa va trobar la invitació encara més atractiva.



Data de realització: 05/30/2023 | Data de la darrera actualització: 05/30/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300