Noticia publicada a la web el 05/31/2023 10:53:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !
Impactant actuació del grup ‘Aba Taano’ que va omplir de Gòspel Africà i dels Estats Units la Parròquia Santa Maria
La ONG ‘Música per Salvar Vides’ ha celebrat un concert benèfic a Blanes per ajudar l’orfenat on tres dels cantants del grup van créixer
Una vegada més, la Parròquia Santa Maria ha acollit un esdeveniment únic des de diferents punts de vista. El més evident és la qualitat i perfecció en la seva realització, però també el munt de sentiments i emocions que desperten els seus cantants, augmentats en escreix pel lloc on ho fan, que convida sense voler-ho a commoure l’ànima més impassible.
Parròquia Santa Maria, diumenge 21 de maig Els artífexs han estat el grup ugandès ‘Aba Taano’, que fa oferir un concert solidari de gòspel africà i dels Estats Units, així com cançons espirituals amb l’objectiu de recaptar diners a benefici d’un orfenat d’Uganda. Aquesta ha estat la tercera vegada que han vingut a Blanes, i sempre aconsegueixen impactar amb una actuació desproveïda de complements superflus, tan sols comptant amb la combinació de veus que canten a capella.
Cal dir que precisament tres dels cinc components d’Aba Taano –que en el seu idioma significa ‘cinc’, el nombre de cantants que té el grup- van ser acollits a l’orfenat ugandès pel qual recapten diners amb les seves actuacions. Per completar la venda d’entrades, també hi havia un estand amb la venda de productes artesanals ugandesos, situat a l’entrada de l’Església Santa Maria.
Enric Roura i Montse Navarro donant la benvinguda al concert Abans de començar la vetllada, es van encarregar de donar la benvinguda el rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roura, i qui representa el grup a Catalunya, Montse Navarro. Tots dos van agrair la participació del públic assistent, donant pas sense més preàmbuls a l’exclusiva sessió musical.
‘Música per Salvar Vides’: un orfenat ugandès que ha traspassat fronteres
‘Aba Taano’ va sorgir fa uns anys del projecte humanitari desenvolupat per una petita ONG, ‘Música per Salvar Vides’, sorgit l’any 2005 de la mà de la musico-terapeuta Elisabeth Michot de Jowers amb l’objectiu de salvar a uns infants que havien patit abusos i abandonament. Amb determinació, i l’ajuda de diverses persones compromeses, va posar en marxa un orfenat a Kireka –als afores de Kampala, la capital d’Uganda-, on actualment ja són més d’una trentena els nens i nenes que reben una educació integral.
L’objectiu és que puguin construir-se un futur professional al seu propi país. La música, la dansa i les actuacions en diverses localitats de l’estat espanyol i d’Europa han estat claus per al desenvolupament del projecte. Primer pel paper tan terapèutic que ha tingut en aquests nens i joves que han patit les conseqüències de la misèria, l’abandonament i la corrupció, però també per la maduresa que els ha aportat.
Els concerts els han ajudat a recuperar l’esperança, conèixer d’altres entorns i veure’s reconeguts i valorats com mai no ho havien estat abans. Al llarg dels seus anys d’història, ‘Aba Taano’ ja ha rebut 11 premis internacionals, ha gravat cinc discs i ha realitzat més de 1.500 concerts com a grup individual. Van actuar per primera vegada a Catalunya l’any 2014, quan van cantar a la Sagrada Família. Una de les espectadores d’aquell concert va ser Montse Navarro, musico-terapeuta igual que la fundadora de la ONG ‘Música per Salvar Vides’.
El projecte la va atraure des d’un bell principi, i per això s’hi va involucrar fins al punt de començar a moure’s pel territori per poder organitzar concerts que contribuïssin a recollir fons econòmics amb destinació a l’orfenat d’Uganda. Abans d’arribar a Blanes, la gira d’aquest 2023 ja els ha dut a Pamplona, La Rioja, Vitoria, Santander, Tarragona, Segovia i Valladolid, entre d’altres poblacions.