Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Festa de Cloenda del 14è Projecte Rossinyol, on han participat 26 alumnes de centres blanencs i la UdG


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/01/2023 10:30:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Projecte Rossinyol 2Festa de Cloenda del 14è Projecte Rossinyol, on han participat 26 alumnes de centres blanencs i la UdG

El pati de l’Escola Carles Faust ha estat enguany l’escenari de l’activitat amb escolars d’Argentina, Marroc, Colòmbia, Ucraïna, Gàmbia, Uruguai i República Dominicana

Coincidint amb aquests dies en què es comencen a festejar acabaments de cursos escolars i altres tipus d’aprenentatges, Blanes ha acollit una de les experiències més exitoses que allotja i promou des de fa més d’una dècada. Es tracta de la Festa de Cloenda del Projecte Rossinyol, que aquest curs 2022-2023 ja ha arribat a la 14ena edició.Cloenda del 14è Projecte Rossinyol al pati de l'Escola Carles Faust
L’acte es va acollir al pati de l’Escola Carles Faust, i va comptar amb la participació tant de mentorats com dels joves escolars nouvinguts amb qui formen parella, així com representants dels centres educatius on estudien els nois i noies blanencs i blanenques. Entre ells, s’hi comptava justament el director de l’escola Amfitriona, Carles Martín, en un acte que va encapçalar el passat divendres la tinenta d’alcalde d’Acció Social en funcions, Marina Vall-Llosada.
La tinenta d'alcalde Marina Vall·llosada i la tècnica de l'Àrea de Nova Ciutadania
i Solidaritat Núria Lavado, durant l'acte de cloenda
Després d’un breu parlament de benvinguda a càrrec de la regidora, va venir el moment culminant de la festa. Marina Vall-Llosada va anar lliurant, per un, els diplomes acreditatius del Projecte Rossinyol als components, tant als mentors com als mentorats. En aquesta ocasió han estat 26 alumnes procedents d’argentina, Marroc, Colòmbia, Ucraïna, Gàmbia, Uruguai i la República Dominicana.Les parelles i algun trio ocasional que s’ha hagut de fer per completar les peticions de mentoria, es van formar el novembre de l’any passat, i es van donar a conèixer en un Acte Oficial que va tenir lloc a la Sala de Plens. El Projecte Rossinyol l’organitza la Universitat de Girona, i l’acte de cloenda del passat divendres el va organitzar la tècnica de l’Àrea de Nova Ciutadania i Solidaritat, Núria Lavado.

26 nois i noies de Blanes han participat al 14è Projecte Rossinyol

Els mentorats i mentorades tenen entre 9 i 14 anys d’edat i estudien en 6 centres educatius blanencs d’ensenyament públic primari i secundari. Són l’Escola Quatre Vents, l’Escola Carles Faust, l’Escola Joaquim Ruyra, l’Escola Mossèn Joan Batlle, l’Escola Napoleó Soliva i l’Institut Serrallarga. Les famílies dels nois i noies que han participat al projecte provenen de diferents països africans, sud americans i europeus: Argentina, Marroc, Colòmbia, Ucraïna, Gàmbia, Uruguai i la República Dominicana.

La majoria van arribar a Blanes entre finals de l’any 2020 i el setembre del 2022 els més recents, tot i que també n’hi ha que són de segona generació de famílies migrades. Quant als estudis que fan, van des de quart de primària fins a segon d’ESO. Per la seva banda, els mentors i mentores viuen majoritàriament a Blanes, o bé en poblacions veïnes com Calella, Pineda, o Tordera, i estudien diverses carreres a la Universitat de Girona. Així, s’hi inclouen Publicitat, Diferents especialitats d’Educació Social, Educació Infantil, Publicitat i Relacions Públiques, Pedagogia, Biologia i Turisme.


Totes i tots dominen més d’una llengua (català i castellà), anglès –en la majoria dels casos-, o bé alemany, búlgar i rus. L’acte es va tancar amb una fotografia de grup amb la participació de tots i totes els i les assistents a la festa de cloenda, així com amb un berenar ofert també al pati de l’Escola Carles Faust.Data de realització: 06/01/2023 | Data de la darrera actualització: 06/01/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300