Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra diumenge la XXIX Romeria de la Casa de Andalucía al Santuari del Vilar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/02/2023 07:57:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CasaAndaluciaBlanesBlanes celebra diumenge la XXIX Romeria de la Casa de Andalucía al Santuari del Vilar

La festa s’encetarà a les 8 del matí amb la sortida dels carretons i genets a cavall;a les 13 h la Missa Rociera i a les 16 h hi haurà diverses actuacions

Diumenge vinent Blanes viurà un d’aquells esdeveniments que –llevat dels dos anys de la pandèmia- no havia faltat mai a l’agenda de principis del mes de juny. Es tracta de la Romeria que organitza la Casa de Andalucía de Blanes a l’esplanada del Santuari del Vilar, on hi haurà diversos ingredients.Imatges d'Arxiu: Romeria Casa de Andalucía 2022
Les activitats programades s’encetaran ben d’hora, a les 8 del matí, amb la sortida dels romeros, els carretons i els genets a cavall per emprendre el camí d’acompanyament a la Verge del Rocío fins al Santuari. Sortiran des del barri de Ca la Guidó fins arribar al seu destí a través de diferents camins de terra que condueixen al paratge, molt apreciat pels blanencs i blanenques.Un dels ingreients amb què comptarà la XXIX Romeria serà el 'Potaje Rociero'
L’acte central de la Romería serà la Missa Rociera, que tindrà lloc a la 1 del migdia a l'Esplanada del Santuari del Vilar. L'oficiarà el rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roura, i comptarà amb l’acompanyament de les veus del Coro Rociero Zahara de la Sierra, que vindrà com entitat convidada des de Viladecans.Un dels moments més emotius de la missa de la Romería arriba al final, quan s’interpreta la Salve Rociera, que tothom qui assisteix a la celebració acompanyen i coregen agafats de les mans com a símbol de germanor i d’unió. Després de la missa, a 2/4 de 3 del migdia, s’oferirà una degustació del típic potaje rociero, i a partir de les 4 de la tarda diverses actuacions a l’escenari de l’Esplanada del Vilar, al mateix indret on al migdia haurà tingut lloc l’ofici.

Data de realització: 06/02/2023 | Data de la darrera actualització: 06/02/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300