Noticia publicada a la web el 06/03/2023 07:42:37 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !
Èxit del primer Show Cooking ‘Anem a Plaça!’ amb tastos i venda dels ingredients dels plats per cuinar-ho a casa
A la primera de les sis sessions que es faran fins a finals d’any les cuineres han preparat Canades de Blanes i Amanida de Fruita amb productes de Km 0 al Mercat de Mas Enlaire
El tret de sortida de la nova experiència que ha endegat l’Ajuntament de Blanes per promocionar els productes locals de la terra i de la mar ha estat tot un èxit. Així ho certifica l’expectació que hi va haver ahir al llarg del matí al Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, on ha arrencat la primera de les sis sessions que es faran d’aquest nou projecte inclòs en la difusió de la nova marca d’identitat ‘Blanes Arran de Mar’.
Primera de les sis jornades de Show Cooking que es faran durant
aquests mesos alternant entre el Mercat de Mas Enlaire i el Mercat de Fruite
i Verdures del Passeig de Dintre Un bon grapat de clients del mercat, i d’altres atrets per la novetat, es van acostar per participar a la sessió de Show Cooking, que es presenta sota l’explícit nom de ‘Anem a Plaça!’. Compta amb el recolzament de les pageses i pagesos del Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, les parades del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, i Es Portal de la Plaça dels Dies Feiners, on es ven el peix fresc de la Confraria. D’aquesta manera, s’hi inclouen els productes Kilòmetre 0 al territori blanenc.
Montse Verdaguer i Júlia Navarro, cuineres de 'Kilòmetre 0.Cat' Per estrenar l’experiència de ‘Anem a Plaça !’ les dues cuineres de ‘Kilòmetre 0’, Montse Verdaguer i Júlia Navarro, van preparar un menú compost per dos plats amb productes locals: Canades de Blanes i Amanida de Fruita. Dues receptes fàcils de cuinar si se segueixen les indicacions que s’inclouen al kit que es podrà adquirir en cada sessió de Show Cooking.
I és que la nova proposta consisteix en què tothom qui vulgui s’acosti i tasti el plat del dia i, si té ganes de repetir-ho a casa, compri un kit que es ven a preus populars, i que inclou tots els ingredients que calen per cuinar la recepta per a quatre persones. A més a més, com obsequi, i per poder-se endur els productes més còmodament, se’ls obsequia amb una nova i pràctica bossa editada especialment per a la ocasió amb el logotip de ‘Blanes Arran de Mar’.
Sis sessions de Show Cooking el primer divendres de cada mes
‘Anem a Plaça!’ està previst que es faci a partir d’ara el primer divendres de cada nou mes, sempre amb el mateix horari: des de les 11 del matí fins a 2/4 de 2 de la tarda. L’única diferència és que s’anirà alternant l’escenari on tindrà lloc cada mes la sessió de Show Cooking amb tastos i venda dels ingredients que s’han cuinat en cada jornada.
D’aquesta manera, si ahir l’estrena de l’experiència es va allotjar al Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, la següent sessió que tindrà lloc el divendres 7 de juliol es farà al Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, a l’alçada de l’edifici consistorial. La darrera jornada de ‘Anem a Plaça!’ es farà el divendres 3 de novembre, i al llarg del total de sis sessions que hi haurà hagut, està previst que s’incloguin delícies culinàries com ara ‘Pop blanc amb mongeta del ganxet’, ‘Molla o Maire fregit acompanyat d’amanida’, ‘Bunyols de Sardines o d’Anxoves’, o bé ‘Sardines de Blanes escabetxades amb albergínia’.
Canades de Blanes i Amanida de Fruita
L’ingredient principal de les ‘Canades de Blanes’ són l’exemplar que es considera la parenta pobra del calamar, sovint poc coneguda i molt més econòmica que, un cop cuinada, és molt més gustosa. Per preparar les ‘Canades de Blanes’ per a 4 persones fan falta 1 kg de canades, 1 pebrot verd i 1 pebrot vermell, 1 ceba grossa, 3 grans d’alls, 50 ml d’oli d’oliva verge, 50 ml de vi blanc i sal.
El primer pas és rentar les canades i deixar-les escórrer, així com rentar els pebrots, eixugar-los i fer-ne tires d’uns 4 cm aproximadament. Pelar i tallar la ceba a tires, deixar els alls sencers i sense pelar, i salar les canades. Llavors es posa oli en una cassola i s’hi afegeixen les canades així com els alls, deixant-ho bullir tot plegat durant 5 minuts.
Posteriorment s’incorporen els pebrots, la ceba i es remena, tapar i deixar coure a foc suau durant 15 minuts. Després es destapa, es mulla amb el vi, es remen i es torna a tapar la cassola, deixant fer-se 15 o 20 minuts més a foc suau. El darrer punt és tastar el punt de sal i, si encara queda massa suc, deixar reduir a foc baix amb la cassola destapada.
Per la seva banda, l’Amanida de Fruita’ compta com ingredients principals amb enciam, poma, pastanaga i maduixes. Es renta i centrifuga l’enciam i es talla juntament amb les maduixes, la poma i la pastanaga. S’amaneix amb llimona per evitar que s’oxidi, juntament amb oli i sal. Com a precaució, les cuinderes van explicar que s’ha de fer al moment i menjar, ja que cal triar enciams frescos i tendres.
L’experiència promoguda per l’Ajuntament de Blanes a través del Departament de Promoció de la Ciutat ‘Anem a Plaça !’ està subvencionat en el marc dels ‘Projectes Singulars’ de la Diputació de Girona XSLPE, Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.