Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha celebrat la XXIX Romeria de la Casa de Andalucía aquest cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/06/2023 08:17:51 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CasaAndaluciaBlanesBlanes ha celebrat la XXIX Romeria de la Casa de Andalucía aquest cap de setmana

Com és tradicional ha comptat amb dos actes centrals: una Missa Rociera amb el Coro Zahara de la Sierra de Viladecans i diverses actuacions a la tarda

Aquest cap de setmana Blanes ha perpetuat una d’aquelles tradicions que des de fa tres dècades ja forma part de les agendes de molts blanencs i blanenques, així com de visitants d’arreu del territori atrets per la festa que s’hi celebra. Es tracta de la Romería que organitza la Casa de Andalucía, que aquest 2023 ha complert la seva 29a edició.Missa Rociera de la XXIX Romería de la Casa de Andalucía
Diumenge passat, Esplanada del Santuari del Vilar
L’any passat hagués complert els 30 anys si no hagués estat per la pandèmia que ho va congelar tot, i durant aquestes tres dècades ha mantingut el segell d’identitat que la caracteritza. Organitzada per la Casa de Andalucía de Blanes amb el suport de l’Ajuntament, s’acull a l’Esplanada del Santuari del Vilar, un paratge situat als afores del municipi molt apreciat per blanencs i visitants.I és que la zona verda propicia que puguin participar-hi genets i carretons, així com que s’hi apleguin famílies i grups d’amics i amigues que comparteixen un àpat a l’aire lliure. Una festa compartida que celebra l’arribada del bon temps coincidint amb el parèntesi relaxat del cap de setmana, tot esperant la incipient arribada de l’estiu.

XXIX Romeria de la Casa de Andalucía

La XXIX Romeria de la Casa de Andalucía de Blanes es va encetar diumenge amb la tradicional sortida des del barri de Ca la Guidó en direcció al paratge. Una comitiva de romeros formada per carretons i genets a cavall van emprendre una ruta d’acompanyament a la imatge de la Verge del Rocío, arribant finalment al Santuari de la Mare de Déu del Vilar transitant per camins forestals.
Durant la jornada dominical hi ha dues activitats centrals, les més destacades al llarg del dia. Una d’elles és la Missa Rociera que va tenir lloc a la 1 del migdia, oficiada per mossèn Enric Roura, rector de la Parròquia Santa Maria. L’ofici solemne va comptar per segon any consecutiu amb l’acompanyament del Coro Rociero Zahara de la Sierra, qui va assistir com a entitat convidada procedent de prou lluny, Viladecans.
Les veus del grup vocal van anar reblant diversos moments destacats de la Missa Rociera, culminant amb un dels moments més intensos i emotius: la interpretació de la Salve Rociera. Després de la missa, es va oferir un aperitiu a base d’una de les begudes més apreciades, sobretot ara que apreta la calor: rebujito.
Mentre es degustava l’aperitiu, al seu costat ja s’estaven preparant un dels ingredients de la Romeria especialment apreciat pels gourmets: el Potaje Rociero, del qual se’n van servir 200 racions. Originàriament és un plat per aguantar les llargues caminades i nits sense dormir del Rocío, però als qui els agraden els ingredients de què està fet el preparen en ocasions especials o quan els ve de gust, perquè no calen excuses per gaudir-ne. Els cigrons són la seva base principal, però també hi ha verdures i embotits.
Finalment, la XXIX Romeria de la Casa de Andalucía va tancar-se amb les actuacions que es van fer després de dinar, a l’escenari alçat al bosc, on al migdia s’hi havia fet la Missa Rociera. En aquesta ocasió s’ha comptat amb la participació dels Quadres de Ball de la Casa de Andalucía, Los Saleritos de Viladecans i el Ballet Flamenco Gades de Viladecans. La fi de festa va anar a càrrec de Taranto.Data de realització: 06/06/2023 | Data de la darrera actualització: 06/06/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300