Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà divendres el Dia Mundial dels Arxius projectant pel·lícules blanenques dels anys 70 i 80 amb música de Martí Delgado


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/07/2023 10:16:35 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOBlanes celebrarà divendres el Dia Mundial dels Arxius projectant pel·lícules blanenques dels anys 70 i 80 amb música de Martí Delgado

Es farà al Teatre de Blanes a les 19 h, l’entrada és gratuïta, i les imatges les va filmar Josep Maria Ibáñez Fornés

Una vegada més, l’Ajuntament de Blanes s’ha sumat a la celebració del Dia Internacional dels Arxius que s’escau el 9 de juny, és a dir, el divendres d’aquesta setmana. Per festejar-ho, l’Arxiu Municipal de Blanes ha organitzat una original experiència que tindrà lloc aquell mateix dia, al Teatre de Blanes, a les 7 de la tarda.Celebració Dia Mundial dels Arxius 2022 al Teatre de Blanes
Es tracta de reviure una projecció de cinema tal com es feia a principis del segle XX, quan llavors era un nou invent que causava sensació. Les imatges que s’oferiran no són de principis del segle XX, sinó que corresponen a les dècades dels anys 70 i 80. Ara bé, al tractar-se de pel·lícules que es van enregistrar sense àudio –llavors els aparells de filmar era més comú que no ho fessin amb so, no com ara- s’acompanyaran les pel·lícules amb música interpretada en directe.

Pel·lícules de Josep Ma Ibáñez i música en directe de Martí Delgado

Les imatges les va filmar en el seu moment Josep Maria Ibáñez Fornés, conegut a Blanes perquè durant molts anys va treballar d’oficinista a l’antiga SAFA, avui en dia, Nylstar. Va heretar del seu pare l’afició pel món de la imatge, i durant molts anys es va dedicar a filmar diversos esdeveniments de Blanes en format Súper 8, unes filmacions que ara formen part del fons que du el seu nom, cedit a l’Arxiu Municipal de Blanes (AMBL).Fotograma d'una de les pel·lícules rodades per Josep Ma Ibáñez que
es projectarà divendres vinent a les 19 h al Teatre de Blanes
Per la seva banda, la música en directe la interpretarà un jove músic de Blanes també molt conegut: Martí Delgado, qui ja ha col·laborat en d’altres esdeveniments públics organitzats per l’Ajuntament de Blanes. posarà la banda sonora a imatges com ara l’Aplec del Vilar de l’any 1977, o bé la Fira d’Atraccions i el Concurs de Castells de Sorra que es van fer aquell any amb motiu de la Festa Major.També hi haurà escenes més quotidianes, com per exemple els jardins del Passeig de Mar i l’estany on ara encara hi són els canons, però que temps enrere estava ple d’aigua, on la canalla hi feia navegarvaixells. El passi de pel·lícules dels anys 70 i 80 que es farà el proper divendres 9 de juny a partir de les 7 de la tarda al Teatre de Blanes, i l’entrada és gratuïta, de lliure accés fins a esgotar localitats.Data de realització: 06/07/2023 | Data de la darrera actualització: 06/07/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300